| 
 
 
 | 
Kadayıf Sarması (Erzurum) | 
  | 
alpayşişman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2008 
Mesajlar: 31 Şehir: Kızılay-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21206 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2008 
5,968 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg tel kadayıf
 
3 su bardağı dövülmüş ceviz
 
6 adet yumurta
 
Kızarmak için:
 
1 litre sıvı yağ
 
Şerbet için:
 
4 su bardağı şeker
 
4 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
Önce şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Tel kadayıftan bir tutam alınır, el şeklinde yayılır. Yeteri kadar ceviz konur. Kenarlarından toplayarak sıkı bir rulo yapılır. Çırpılmış yumurtaya batırılır. Kızgın yağda altın renginde pişirilir. Soğuk şerbette 15-20 dakika bekletilir.
 
 
 ML® Erzurum Sarması için tıklayın
 
  
 | 
Erzurum Kadayıf Dolması | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123026 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2017 
4,186 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. tel kadayıf
 
1 kase ceviz içi
 
6 adet yumurta
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
Birkaç damla limon suyu
 
Süslemek için:
 
Çekilmiş fıstık
 
 
Su ve şeker kaynatılır, biraz koyulaşınca birkaç damla limon eklenerek ateşten alınıp soğumaya bırakılır.
 
Tel kafayıfdan bir parça alınır, yaprak gibi düzgün bir şekilde yayılır.
 
Ortasında boydan boya yeterince ceviz yayılır.
 
Kenarları ortaya doğru biraz katlanır, baştan sona doğru sıkı bir rulo yapılır.
 
Yumurtalar geniş bir kaba kırılarak iyice çırpılır.
 
Hazırlanan kadayıf dolmaları, yumurtaya bulanır, elle düzgün bir şekil verilerek, kızgın yağa atılır.
 
Tavada çevirerek her tarafı altın rengi kızartılır, tavadan  alır almaz şerbete atılır.
 
Kadayıf dolmaları kısa bir süre sonra şerbetten alınır, süslenerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Cevizli kadayıf dolması (Erzurum) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc31599 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008 
3,698 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Malzemeler:
 
1/2 kg. burma kadayıf
 
200 gr ceviz içi
 
2.5 su bardağı toz şeker
 
1/2 limon suyu
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
2.5 su bardağı su
 
2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
 
200 gr kaymak
 
 
Hazırlanışı:
 
Burma kadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılır ve içine dövülmüş ceviz içinden konur, dolma gibi sarılır. Diğer tarafta yumurta ve süt çırpılır. Dolmalar bu karışıma batırılıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartılır. Diğer tarafta su ile toz şeker kaynatılır. Limon suyu ilave edilir. Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır. Kızaran kadayıf dolmaları sıcak sıcak ılık şerbetin içine atılır ve şerbeti çekmesi için biraz bekletilir. Üzerine kaymak ve dövülmüş ceviz ile süslenerek servis edilir.
 
 
 ML® Yufkalı Kadayıf Sarması için tıklayın
 
  
 | 
Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51318 
Gönderme Tarihi: 03.May.2010 
3,650 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://erzurum25.net
 
 
8 ad. yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
içi için;
 
400 gr. peynir
 
1 demet maydanoz
 
Arasına sürmek için;
 
1/2 kg. yakın eritilmiş tereyağ
 
 
1-Yumurtaları, tuzu ve unu mutfak kabınıza koyup iyice özleşene kadar yoğurun. Oluşturduğunuz hamur pürüzsüz bir kıvamda olmalı. Hazırladığınız hamuru 30 dk. kadar dinlenmeye bırakın.
 
2-İçi için gerekli olan malzemeyi karıştırıp bir kenara alın.
 
3-Dinlendirdiğiniz hamurunuzu 12 ad. bezeye bölün. Her birini yufka büyüklüğünde açın. Her yufkayı önce ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye ve son olarak tekrar ikiye katlayın. (Bu katlama işlemi diğer yufkalar açılırken açılmış olan yufkalar kurumasın diye yapılıyor.)
 
4-Tereyağınızı eritin.Yuvarlak tepsinizi bolca yağlayın. İlk kat yufkayı haşlamadan olduğu gibi tepsiye yayın.
 
5-Yayvan bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Ocağın yanına soğuk su dolu yayvan bir tencere koyun.Katladığınız yufkalarınızı katlarından teker teker geri açıp kaynar suya atın ve haşlayın.Daha sonra soğuk su dolu tencereye atıp şoklayın. (Su ılındıkça soğuk su ile değiştirin.)Haşlanmış yufkaların suyunu elinizle sıyırıp kağıt havluyla iyice alın ve tepsinize dizin.2 yufkada bir aralarını bolca tereyağlayın.6.yufkaya geldiğinizde içi yerleştirin. Diğer yufkalarıda sırayla haşlayıp yerleştirin.En üst yufkayı, en alttaki yufkada olduğu gibi haşlamadan serin.
 
6-Hazırladığınız böreği ocağa oturtun.Altı kızarana kadar tepsiyi çevire çevire pişirin.Alt kızardığında başka bir tepsi yardımıyla böreği alt üst edin ve üst tarafı da kızartın. Kızartma işleminiz bittiğinde servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40374 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2009 
3,209 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. burma kadayıf
 
200 gr ceviz içi
 
2.5 su bardağı toz şeker
 
1/2 limon suyu
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
2.5 su bardağı su
 
2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
 
200 gr kaymak
 
 
Burma kadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılır ve içine dövülmüş ceviz içinden konur, dolma gibi sarılır. Diğer tarafta yumurta ve süt çırpılır. Dolmalar bu karışıma batırılıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartılır. Diğer tarafta su ile toz şeker kaynatılır. Limon suyu ilave edilir. Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır. Kızaran kadayıf dolmaları sıcak sıcak ılık şerbetin içine atılır ve şerbeti çekmesi için biraz bekletilir. Üzerine kaymak ve dövülmüş ceviz ile süslenerek servis edilir.
 
 
 ML® Cevizli Kadayıf için tıklayın
 
  
 | 
Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68705 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2011 
3,193 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ kg tel kadayıf
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
 
1 litre su
 
1 kg toz şeker
 
2 yumurta
 
1 su bardağı su
 
½ litre sıvı yağ
 
 
1 kilo toz şekeri, bir litre suda karıştırarak eritin. Şekerli suyu iyice kaynatarak şerbetinizi hazırlayın. Yarım avuç miktarı kadar kopardığınız tel kadayıfı didikledikten sonra düz bir zemine bırakın. Bir ucuna arzu ettiğiniz miktarda ceviz içi koyup, tıpkı yaprak sarması gibi sarın. Uzunca bir kapta yumurtaları, suyla birlikte çırpın. Sardığınız kadayıf dolmalarını, yumurtalı suya batırıp, kızgın yağda güzelce kızartın. Kızarttığınız kadayıf dolmalarını, önceden soğuttuğunuz şerbetin içine atın. Şerbetlerini çekip, soğudukları zaman tabağa alarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38376 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2009 
2,945 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Erzurum Valiliği
 
 
Kadayıfın içerisine dövülmüş ceviz içi konularak dolma gibi sarılır. Sonra yumurtaya batırılarak yağda kızartılır. Kızartılan kadayıf dolması önceden hazırlanmış şerbete atılır daha sonra şerbetten çıkarılarak yenir.
 
 
 ML® Kadayıf Dolması için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67714 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2011 
2,668 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kadayıf, Ramazan'da 30 gün süre ile sofraların eksilmez tatlısıdır. Hatta sahurda bile taze taze kadayıf kızartılır. Kadayıfın sermesi yapıldığı gibi, dolması da meşhurdur. Güzel yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz.Yumuşak tel kadayıfın içine toz karıştırılmış iç ceviz konularak, zeytinyağlı dolma büyüklüğünde sarılır. Kadayıf dolmaları yumurtaya batırılarak tavadaki kızgın yağa atılır. Kızardıktan sonra tavadan alınır, şeker balının içine atılır. Oradan çıkartılır, bal dökülerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87630 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2013 
2,118 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
½ Kg kadayıf 
 
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
 
5 yumurta 
 
1 çay bardağı su 
 
250 gr ceviz 
 
ŞERBETİ;
 
5 su bardağı su 
 
5 su bardağı şeker 
 
 
Şerbet kaynatılarak soğumaya bırakılır kadayıflardan avuç içi kadar alınır arasına ceviz konularak uzun sarılır çırpılmış yumurtaya bulanır kızgın yağda kızartılır ılık şerbete atılır servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
ıhlamur gölgesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.06.2015 
Mesajlar: 12 Şehir: Çankaya-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108451 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2015 
1,934 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
700 gram kadayıf
 
2 su bardağı ceviz
 
3 yumurta
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
Öncelikle şerbetini hazırlamak için bir tencerede şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Üzerine limon suyu sıkıp bir taşım daha kaynatın, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfları elinizle ovalayarak açın. Bir el büyüklüğünde olacak şekilde hazırlayın. Bir köşesine kıyılmış cevizi dizip sarmaya başlayın. Sıkı sıkı sarıp çırpılmış yumurtaya bulayarak fazla yumurtasını sıyırın ve kızgın yağa atıp nar gibi kızarınca alıp hazırladığınız şerbetin içine atın. 5 dakika şerbetini çeksin ve servis tabağına dizin.
 
 
Not: Erzurum yöresinde Ramazanlarda ve bayramlarda sıkça yapılır ve dondurucuda bekletilip her zaman pişirmeye hazır halde olur.
 
 
 
 
Fotoğraf "yaman" tarafından gönderildi. 26.06.2019
  
 | 
Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111082 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015 
1,920 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kadayıfın içerisine dövülmüş ceviz içi konularak dolma gibi sarılır.Sonra yumurtaya batırılarak yağda kızartılır. Kızartılan kadayıf dolması önceden hazırlanmış şerbete atılır daha sonra şerbetten çıkarılarak yenir.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118382 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2016 
1,724 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kilo kadayıf
 
2 bardak ceviz içi
 
4 yumurta
 
1 bardak süt
 
Kızartmak İçin:
 
Sıvıyağ
 
Şerbeti İçin:
 
4 bardak şeker
 
4 bardak su
 
1 dilim limon
 
 
Kadayıftan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım ve  içine ceviz içi koyalım. Kadayıfları lahana sarması gibi saralım. Bütün kadayıfları bu şekilde hazırlayalım.
 
Bir kabın içine yumurtaları kıralım ve yumurtaları iyice çırpalım. İçine sütü ilave edelim ve tekrar çırpalım. Sardığımız kadayıfları, yumurtalı süte batıralım ve hafifçe sıkalım.
 
Derin bir kabın içinde, bol sıvı yağ ile kızartalım. Tencereye toz şekeri, suyu, limonu koyalım ve 15 dk kaynatalım. Soğuk şerbetin içine, kızarttığımız kadayıfları sıcak sıcak atalım ve 1 dk şerbette tutalım, süzgeçle çıkaralım.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
altın kase 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2018 
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137251 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2018 
1,227 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
500 g tel kadayıf
 
250 g ceviz içi
 
10 adet yumurta
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
Şurubu için:
 
5 su bardağı toz şeker
 
5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Tencereye su ve şekeri koyarak ocağa koyunuz.
 
Kaynamaya başlayan şuruba limon suyu ekleyip 25 dakika daha kaynatınız.
 
Kadayıfları avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırınız.
 
Arasına bir yemek kaşığı dövülmüş ceviz koyup kenarlarını kapatarak sıkı bir şekilde sarınız.
 
Diğer taraftan kızartma tavasına yeterince yağ koyup kızdırınız.
 
Çukur bir kapta yumurtaları iyice çırptıktan sonra sarılı olan kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartınız.
 
Kızaran dolmaları tavadan alıp soğumuş şurubun içine atınız.
 
Dolmaları birkaç dakika şurubun içinde tutup şurubu iyice çektiğinden emin olunca çıkartınız.
 
Yarım taneler hâlinde ceviz, antepfıstığı, badem veya kıyılmış fındıkla servis ediniz.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145424 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2019 
999 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Anadolujet Magazin
 
 
Kadayıf dolmasının ana malzemesi dökme kadayıf, ev yapımı diğer tatlıların malzemeleri gibi evde hazırlanmaz; işi yalnızca kadayıf dökmek olan ustalardan taze taze alınır. Kadayıfların tel tel olmasına, kırılıp kırpılmadan bu hâliyle içine ceviz ilave edilerek sarılmasına dikkat edilir.
 
Lezzetinin sırrı, hazırlayan kişinin ustalığında olduğu kadar malzemenin tazeliğinde ve kalitesinde de gizlidir.
 
Bu tel kadayıflardan bir miktar alınır ve içine ceviz konularak avuçta sarılır.
 
Hazırlanan dolmalar genişçe bir kâse içinde iyice çırpılan bir yumurtaya hafifçe batırılarak bekletmeden bol yağda kızartılır.
 
Önceden iki bardak su ve şekerle hazırlanan şerbetin bir kenarda soğumaya bırakılması gerekir. Zira, içi cevizle doldurulup hafifçe ve bastırmadan yumurtaya bulanarak kızartılan dolmalar, sıcağı sıcağına hemen bu şerbetin içine atılmalıdır.
 
Şerbeti süzülerek tabağa dizilen kadayıf dolması bu taze hâliyle yenir. Hafiften ılık olması, yeni hazırlandığının bir göstergesi olarak makbuldür.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
Halfeti'li 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.01.2020 
Mesajlar: 58 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148208 
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2020 
973 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kadayıf, yarı mamul bir gıda maddesidir. Türklere özgü olan kadayıf için gerekli olan ham madde ise un ve sudur.
 
Tel kadayıf, unun, suyla boza kıvamını alıncaya kadar karıştırılarak ve bu karışımın sıcak sac üzerine özel kalıplardan ince şeritler halinde dökülüp kurutularak elde edildiği bir üründür.
 
Yumuşak tel kadayıfın içine öğütülmüş ceviziçi konularak, zeytinyağlı dolma büyüklüğünde sarılır.
 
Kadayıf dolmaları yumurtaya batırılarak tavadaki kızgın yağa atılır.
 
Kızardıktan sonra tavadan çıkarılır ve özel olarak hazırlanan şerbetin içerisine bırakılır.
 
Şerbet içerisinde bir müddet bekletilerek şerbeti çekmesi sağlandıktan sonra servis yapılır.
 
 
Not: Erzurum Ticaret Borsasının, Türk Patent Enstitüsü Başkanlığına yaptıkları başvuruları sonucunda, 555 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Gereği Coğrafi İşaretlerin Korunmasına İlişkin Tescil Talebi sonucunda, 22 Ekim 2011 tarih ve 28092 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak, turistik bir tanıtım aracı olarak tescil edilmiştir.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
tarif cenneti 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2019 
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140407 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2019 
933 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Anadolujet Magazin
 
 
100 gr tel kadayıf
 
50 gr ceviz
 
1 yumurta
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 bardak toz şeker
 
Yarım limonun suyu
 
 
Tatlının şerbeti için bir tencereye bir su bardağı su ve bir bardak şeker koyup eriyene kadar karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra altını kısın, üzerine limon suyunu ilave edin ve 15 dakika kadar daha kaynatın. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın. Çiğ tel kadayıfı uzunlamasına açın, içine ceviz koyun ve yine uzunlamasına sarın. Geniş bir kâsede bir yumurtayı çırpın, ardından kadayıfları batırıp kızgın yağda pişirin. Kızaran kadayıfları soğumuş şerbetin içine koyup bir dakika bekletin. Üzerine ceviz serpip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
yaman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2011 
Mesajlar: 39 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143756 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2019 
790 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram tel kadayıf
 
2 su bardağı dövülmüş ceviz
 
3 yumurta
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı toz şeker
 
4 su bardağı su
 
Çeyrek limonun suyu
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçeği yağı
 
 
Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu kaynatın ve kaynadığında limon suyunu ilave edin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan soğumaya alın.
 
Kadayıfları elinizle parçalayıp avucunuzun içinde 15x15 santimetrelik, her tarafı aynı kalınlıkta olacak biçimde kareler hazırlayın. Ortasına ceviz koyup, dolma şeklinde sarın. Kadayıf ve ceviz bitene kadar işleme devam edin.
 
Yumurtayı derin bir kasede çırpın ve kadayıf dolmaları yumurtaya bulayın. Ayçiçeği yağında kızartın ve soğuk şerbetin içine atıp 10 dakika bekletin. Ilık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
insancıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2019 
Mesajlar: 62 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144900 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2019 
762 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram taze tel kadayıf
 
1 su bardağı ceviz
 
Bulamak için:
 
3 adet yumurta
 
Yarım su bardağı süt
 
Yarım paket vanilya
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
3-4 damla limon suyu
 
 
Öncelikle şerbeti hazırlayın.
 
Şeker ve suyu 20 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan almaya yakın içine 3-4 damla limon suyu ilave edin.
 
Şerbeti ocaktan alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra iyice soğuması için buzdolabına koyun.
 
Cevizleri irice dövüp hazırlayın.
 
Hafifçe havalandırdığınız tel kadayıflardan eliniz büyüklüğünde parçalar koparın.
 
Dövülmüş cevizi kadayıfların bir ucuna yerleştirip kenarlarını kapatarak sıkıca sarın.
 
Tüm malzemeyi bu şekilde sarıp dolmaları hazırlayın.
 
Süt, yumurta ve vanilyayı iyice çırpıp dolmaları bu karışıma bulayın.
 
Çok fazla soslu olduğunu düşünürseniz kadayıfları sıkarak yumurtasını azaltabilirsiniz.
 
Sıvı yağı derin bir tencerede iyice kızdırıp dolmaları yağa aktarın.
 
Her tarafını güzelce kızartıp yağdan çıkarır çıkarmaz iyice soğumuş şerbete atın.
 
3-4 dakika sonra şerbetten alıp servis tabağına aktarın.
 
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip bekletmeden servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kadayıf Dolması (Erzurum) | 
  | 
Seçil Anlı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143792 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2019 
619 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi
 
 
Erzurum mutfağının hamur işlerine giren kadayıf dolmasının malzemesi evlerde üretilmemekte, ev dışında ticari olarak özel üretilen yerlerden temin edilmektedir. Normal tepsi kadayıfından biraz daha nemli olacak şekilde hazırlanır, içine dövülmüş ceviz içi konularak sarma gibi sarılıp yumurtaya batırıldıktan sonra kızartılarak şerbete atılıp ikram edilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 16.02.2022
  
 | 
Kadayıf Sarması (Erzurum) | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148440 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2020 
529 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram tel kadayıf
 
2 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı çekilmiş ceviz
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
 
İlk olarak tatlınızın şerbetini hazırlayıp soğuması için bir kenara alın.
 
Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.
 
Elinize bir parça kadayıf alın.
 
Cevizli içten bolca koyun .
 
Kadayıfı sıkıca sararak rulo yapıp yumurtaya bulayın.
 
Bekletmeden yağda her iki tarafını da kızartın.
 
Kızardıktan sonra yağını süzüp soğuk şerbete koyun.
 
Şerbetin içinde 1 dakika kadar beklettikten sonra çıkarın.
 
Üzerini yeşil toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |