|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180457
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2024
25 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Kadayıf dolması için:
500 gram taze tel kadayıf
1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon
Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra içine bir dilim limon ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın.
Şerbet kıvamını aldıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Tel kadayıfları küçük parçalar halinde ayırarak açın ve her bir parçayı eşit büyüklükte ayırın.
Bir avuç kadayıfı elinize alın ve düz bir zemine yayın.
Ortasına 1-2 yemek kaşığı kadar dövülmüş ceviz içi koyun.
Kadayıfı, ceviz içini tamamen saracak şekilde dikkatlice sarın.
Rulo şeklinde sardığınız kadayıfları çok sıkı ya da çok gevşek sarmamaya özen gösterin.
Hazırladığınız tüm kadayıfları bir tepsiye dizin.
Bir kasede yumurtaları kırın ve sütü ekleyerek iyice çırpın.
Bu karışım, kadayıf dolmalarını kızartmadan önce bulayacağınız karışımdır.
Süt, yumurtanın yoğunluğunu biraz açar ve tatlının daha hafif olmasını sağlar.
Geniş bir tavaya sıvı yağı koyarak ısıtın.
Kadayıf dolmalarını, önce hazırladığınız yumurta ve süt karışımına bulayın.
Ardından, sıcak yağda her iki tarafını da altın sarısı olana kadar kızartın.
Kadayıfın çıtır çıtır olması için yağın iyice ısınmış olduğuna dikkat edin.
Kızarttığınız kadayıf dolmalarını, havlu kağıt serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
Kadayıf dolmalarını kızarttıktan sonra, sıcak haldeyken hemen soğuk şerbete atın.
Her bir kadayıf dolmasını yaklaşık 2-3 dakika şerbette bekletin.
Bu süre boyunca tatlılar şerbeti çekerek yumuşayacak, ancak dışı çıtır kalacaktır.
Şerbetten çıkardığınız kadayıf dolmalarını servis tabağına alın.
Kadayıf dolmasını, üzerine dövülmüş ceviz serpiştirerek ya da kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz.
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178565
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2024
49 defa indirildi / yazdırıldı
|
İsmail Durmuş
300 gr taze tel kadayıf
1 su bardağı kırılmış ceviz
5 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Ceviz ile şeker karıştırılır.
Karışım, taze tel kadayıfın içine eklenir, güzelce sarılır. Düzgün ve sıkı olması önemlidir. Malzemeler bitene kadar aynı işleme devam edilir.
Su ve şekerle şerbet yapılır, kaynatılır.
3-4 damla limon sıkılır, ılıklaştırılır.
10 adet için 5 yumurta kırılır, iyice çırpılır.
Yağ tavaya koyulur, yüksek ateşte kızdırılır.
Dolmalar önce yumurtaya bulanır, sonra yağa atılır, hemen çevrilir.
Sürekli çevirerek iki yüzeyi de nar gibi kızarınca alıp şerbete bırakılır, 2-3 dakika damak tadına göre tutulur.
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178564
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2024
83 defa indirildi / yazdırıldı
|
Burçin Güler
Yarım kg kadayıf
Ceviz içi
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 adet yumurta sarısı
Yarım limon
Ayçiçek yağı (tereyağı da kullanılabilir)
Fıstık ya da kaymak (isteğe göre)
Şerbet yapmak için toz şekerle su karıştırılır, kaynatılır.
Gözenek gözenek olmaya başlayınca yarım limon sıkılır, dinlenmeye alınır.
Kadayıflar yaprak şekline getirilerek içine bol ceviz içi konur, dolma gibi sarılır.
Yumurta sarısıyla kaplanır.
Kızdırılmış yağda kızartılır.
Hazırlanan şerbetin içine batırılarak şerbeti çekmesi beklenir
Son olarak tabaklanır, isteğe bağlı olarak fıstık ya da kaymakla servis edilir.
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174615
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2023
181 defa indirildi / yazdırıldı
|
Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tel kadayıfların içerisine ceviz içi konulup fazla sıkı olmayacak şekilde sarılır.
Hazırlanan dolmalar yumurtaya batırıp kızartılır ve soğuk şerbette bekletilip balını iyice çekince servis edilir.
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167008
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2022
187 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
500 gr tel kadayıf
100 gr ceviz içi
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim taze limon
Kızartmak için:
6 adet yumurta sarısı
2 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Yumurtanın sarısını çırpıyoruz, yağımızı tavaya koyuyoruz ve ısıtıyoruz. Kadayıfı tel tel açıyoruz ve bir avuç kadar alıp seriyoruz. İçine ceviz içi koyup sarıyoruz. Sardığımız kadayıfları önce yumurtaya batırıyoruz ardından kızgın yağda kızartıyoruz. Kızardıktan sonra şerbetin içine koyuyoruz.
Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161615
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2021
261 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram tel kadayıf
1 su bardağı kırılmış ceviz
Bulamak için:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım paket vanilya
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Şerbeti için; şeker ve suyu 20 dakika kadar sürekli karıştırarak kaynatın.
Ocaktan almaya yakın 3-4 damla limon suyu damlatın.
Şerbetin soğuk olması kadayıf dolması için önemli bir kriter, bu nedenle şerbeti çok önceden yaparak ılındığında dolaba kaldırabilirsiniz.
Kadayıfı elinizle biraz havalandırın. Avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açın.
Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarın.
Kadayıflar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Sonrasında bir kap içerisinde yumurta, süt ve vanilyayı iyice çırpın.
Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak eliniz ile düzeltin.
Derin bir tencereye sıvı yağı koyun.
Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartın.
Tencereden alır, almaz hemen soğuk olan şerbetin içerisine bırakın.
3-4 dakika kadar şerbeti çekmesini bekleyin ve servis tabağına alın.
Ilık olarak servis edebilirsiniz.
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
safiye nalçacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2020
Mesajlar: 40 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc151142
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2020
404 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
1/2 kg. tel kadayıf
5 adet yumurta
250 gr. ceviz içi
400 ml. sıvı yağ
Şerbet İçin:
400 gr. şeker
400 ml. su
Elle tutam şeklinde alınan tel kadayıflar içerisine ufak parçalara ayrılmış olan ceviz içleri konularak sarılır.
Çırpılmış yumurtaya bulanarak tavada kızgın yağda kızartılır.
Hazırlanmış olan ılık sıcaklıktaki şerbete bandırılarak isteğe göre yanında taze kaymakla birlikte servis edilir.
Not: Kadayıfların çok sıkı sarılmaması gerekir. Aksi durumda yumurta, şerbeti ve tereyağını fazla ememeyebilir ve gerek lezzet olarak yavan gerekse çok sert olabilir.
|
Kadayıf Sarması (Erzurum) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc148440
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2020
401 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram tel kadayıf
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
İlk olarak tatlınızın şerbetini hazırlayıp soğuması için bir kenara alın.
Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.
Elinize bir parça kadayıf alın.
Cevizli içten bolca koyun .
Kadayıfı sıkıca sararak rulo yapıp yumurtaya bulayın.
Bekletmeden yağda her iki tarafını da kızartın.
Kızardıktan sonra yağını süzüp soğuk şerbete koyun.
Şerbetin içinde 1 dakika kadar beklettikten sonra çıkarın.
Üzerini yeşil toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
Halfeti'li
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2020
Mesajlar: 58 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc148208
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2020
842 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kadayıf, yarı mamul bir gıda maddesidir. Türklere özgü olan kadayıf için gerekli olan ham madde ise un ve sudur.
Tel kadayıf, unun, suyla boza kıvamını alıncaya kadar karıştırılarak ve bu karışımın sıcak sac üzerine özel kalıplardan ince şeritler halinde dökülüp kurutularak elde edildiği bir üründür.
Yumuşak tel kadayıfın içine öğütülmüş ceviziçi konularak, zeytinyağlı dolma büyüklüğünde sarılır.
Kadayıf dolmaları yumurtaya batırılarak tavadaki kızgın yağa atılır.
Kızardıktan sonra tavadan çıkarılır ve özel olarak hazırlanan şerbetin içerisine bırakılır.
Şerbet içerisinde bir müddet bekletilerek şerbeti çekmesi sağlandıktan sonra servis yapılır.
Not: Erzurum Ticaret Borsasının, Türk Patent Enstitüsü Başkanlığına yaptıkları başvuruları sonucunda, 555 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Gereği Coğrafi İşaretlerin Korunmasına İlişkin Tescil Talebi sonucunda, 22 Ekim 2011 tarih ve 28092 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak, turistik bir tanıtım aracı olarak tescil edilmiştir.
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145424
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2019
874 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
Kadayıf dolmasının ana malzemesi dökme kadayıf, ev yapımı diğer tatlıların malzemeleri gibi evde hazırlanmaz; işi yalnızca kadayıf dökmek olan ustalardan taze taze alınır. Kadayıfların tel tel olmasına, kırılıp kırpılmadan bu hâliyle içine ceviz ilave edilerek sarılmasına dikkat edilir.
Lezzetinin sırrı, hazırlayan kişinin ustalığında olduğu kadar malzemenin tazeliğinde ve kalitesinde de gizlidir.
Bu tel kadayıflardan bir miktar alınır ve içine ceviz konularak avuçta sarılır.
Hazırlanan dolmalar genişçe bir kâse içinde iyice çırpılan bir yumurtaya hafifçe batırılarak bekletmeden bol yağda kızartılır.
Önceden iki bardak su ve şekerle hazırlanan şerbetin bir kenarda soğumaya bırakılması gerekir. Zira, içi cevizle doldurulup hafifçe ve bastırmadan yumurtaya bulanarak kızartılan dolmalar, sıcağı sıcağına hemen bu şerbetin içine atılmalıdır.
Şerbeti süzülerek tabağa dizilen kadayıf dolması bu taze hâliyle yenir. Hafiften ılık olması, yeni hazırlandığının bir göstergesi olarak makbuldür.
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
insancıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc144900
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2019
622 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram taze tel kadayıf
1 su bardağı ceviz
Bulamak için:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım paket vanilya
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Öncelikle şerbeti hazırlayın.
Şeker ve suyu 20 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan almaya yakın içine 3-4 damla limon suyu ilave edin.
Şerbeti ocaktan alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra iyice soğuması için buzdolabına koyun.
Cevizleri irice dövüp hazırlayın.
Hafifçe havalandırdığınız tel kadayıflardan eliniz büyüklüğünde parçalar koparın.
Dövülmüş cevizi kadayıfların bir ucuna yerleştirip kenarlarını kapatarak sıkıca sarın.
Tüm malzemeyi bu şekilde sarıp dolmaları hazırlayın.
Süt, yumurta ve vanilyayı iyice çırpıp dolmaları bu karışıma bulayın.
Çok fazla soslu olduğunu düşünürseniz kadayıfları sıkarak yumurtasını azaltabilirsiniz.
Sıvı yağı derin bir tencerede iyice kızdırıp dolmaları yağa aktarın.
Her tarafını güzelce kızartıp yağdan çıkarır çıkarmaz iyice soğumuş şerbete atın.
3-4 dakika sonra şerbetten alıp servis tabağına aktarın.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip bekletmeden servis edin.
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
Seçil Anlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2011
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143792
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2019
497 defa indirildi / yazdırıldı
|
Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi
Erzurum mutfağının hamur işlerine giren kadayıf dolmasının malzemesi evlerde üretilmemekte, ev dışında ticari olarak özel üretilen yerlerden temin edilmektedir. Normal tepsi kadayıfından biraz daha nemli olacak şekilde hazırlanır, içine dövülmüş ceviz içi konularak sarma gibi sarılıp yumurtaya batırıldıktan sonra kızartılarak şerbete atılıp ikram edilir.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 16.02.2022
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
yaman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc143756
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2019
652 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram tel kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz
3 yumurta
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Kızartmak için:
Ayçiçeği yağı
Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu kaynatın ve kaynadığında limon suyunu ilave edin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan soğumaya alın.
Kadayıfları elinizle parçalayıp avucunuzun içinde 15x15 santimetrelik, her tarafı aynı kalınlıkta olacak biçimde kareler hazırlayın. Ortasına ceviz koyup, dolma şeklinde sarın. Kadayıf ve ceviz bitene kadar işleme devam edin.
Yumurtayı derin bir kasede çırpın ve kadayıf dolmaları yumurtaya bulayın. Ayçiçeği yağında kızartın ve soğuk şerbetin içine atıp 10 dakika bekletin. Ilık servis yapın.
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
tarif cenneti
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc140407
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2019
787 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
100 gr tel kadayıf
50 gr ceviz
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 bardak toz şeker
Yarım limonun suyu
Tatlının şerbeti için bir tencereye bir su bardağı su ve bir bardak şeker koyup eriyene kadar karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra altını kısın, üzerine limon suyunu ilave edin ve 15 dakika kadar daha kaynatın. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın. Çiğ tel kadayıfı uzunlamasına açın, içine ceviz koyun ve yine uzunlamasına sarın. Geniş bir kâsede bir yumurtayı çırpın, ardından kadayıfları batırıp kızgın yağda pişirin. Kızaran kadayıfları soğumuş şerbetin içine koyup bir dakika bekletin. Üzerine ceviz serpip servis edebilirsiniz.
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
altın kase
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2018
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc137251
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2018
1,087 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
500 g tel kadayıf
250 g ceviz içi
10 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Şurubu için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tencereye su ve şekeri koyarak ocağa koyunuz.
Kaynamaya başlayan şuruba limon suyu ekleyip 25 dakika daha kaynatınız.
Kadayıfları avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırınız.
Arasına bir yemek kaşığı dövülmüş ceviz koyup kenarlarını kapatarak sıkı bir şekilde sarınız.
Diğer taraftan kızartma tavasına yeterince yağ koyup kızdırınız.
Çukur bir kapta yumurtaları iyice çırptıktan sonra sarılı olan kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartınız.
Kızaran dolmaları tavadan alıp soğumuş şurubun içine atınız.
Dolmaları birkaç dakika şurubun içinde tutup şurubu iyice çektiğinden emin olunca çıkartınız.
Yarım taneler hâlinde ceviz, antepfıstığı, badem veya kıyılmış fındıkla servis ediniz.
|
Erzurum Kadayıf Dolması |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc123026
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2017
3,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. tel kadayıf
1 kase ceviz içi
6 adet yumurta
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Süslemek için:
Çekilmiş fıstık
Su ve şeker kaynatılır, biraz koyulaşınca birkaç damla limon eklenerek ateşten alınıp soğumaya bırakılır.
Tel kafayıfdan bir parça alınır, yaprak gibi düzgün bir şekilde yayılır.
Ortasında boydan boya yeterince ceviz yayılır.
Kenarları ortaya doğru biraz katlanır, baştan sona doğru sıkı bir rulo yapılır.
Yumurtalar geniş bir kaba kırılarak iyice çırpılır.
Hazırlanan kadayıf dolmaları, yumurtaya bulanır, elle düzgün bir şekil verilerek, kızgın yağa atılır.
Tavada çevirerek her tarafı altın rengi kızartılır, tavadan alır almaz şerbete atılır.
Kadayıf dolmaları kısa bir süre sonra şerbetten alınır, süslenerek servis edilir.
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118382
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2016
1,586 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kadayıf
2 bardak ceviz içi
4 yumurta
1 bardak süt
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Şerbeti İçin:
4 bardak şeker
4 bardak su
1 dilim limon
Kadayıftan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım ve içine ceviz içi koyalım. Kadayıfları lahana sarması gibi saralım. Bütün kadayıfları bu şekilde hazırlayalım.
Bir kabın içine yumurtaları kıralım ve yumurtaları iyice çırpalım. İçine sütü ilave edelim ve tekrar çırpalım. Sardığımız kadayıfları, yumurtalı süte batıralım ve hafifçe sıkalım.
Derin bir kabın içinde, bol sıvı yağ ile kızartalım. Tencereye toz şekeri, suyu, limonu koyalım ve 15 dk kaynatalım. Soğuk şerbetin içine, kızarttığımız kadayıfları sıcak sıcak atalım ve 1 dk şerbette tutalım, süzgeçle çıkaralım.
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc111082
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015
1,792 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kadayıfın içerisine dövülmüş ceviz içi konularak dolma gibi sarılır.Sonra yumurtaya batırılarak yağda kızartılır. Kızartılan kadayıf dolması önceden hazırlanmış şerbete atılır daha sonra şerbetten çıkarılarak yenir.
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
ıhlamur gölgesi
Aşçı
Kayıt: 17.06.2015
Mesajlar: 12 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc108451
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2015
1,806 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gram kadayıf
2 su bardağı ceviz
3 yumurta
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Öncelikle şerbetini hazırlamak için bir tencerede şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Üzerine limon suyu sıkıp bir taşım daha kaynatın, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfları elinizle ovalayarak açın. Bir el büyüklüğünde olacak şekilde hazırlayın. Bir köşesine kıyılmış cevizi dizip sarmaya başlayın. Sıkı sıkı sarıp çırpılmış yumurtaya bulayarak fazla yumurtasını sıyırın ve kızgın yağa atıp nar gibi kızarınca alıp hazırladığınız şerbetin içine atın. 5 dakika şerbetini çeksin ve servis tabağına dizin.
Not: Erzurum yöresinde Ramazanlarda ve bayramlarda sıkça yapılır ve dondurucuda bekletilip her zaman pişirmeye hazır halde olur.
Fotoğraf "yaman" tarafından gönderildi. 26.06.2019
|
Kadayıf Dolması (Erzurum) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc87630
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2013
1,990 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
½ Kg kadayıf
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
5 yumurta
1 çay bardağı su
250 gr ceviz
ŞERBETİ;
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Şerbet kaynatılarak soğumaya bırakılır kadayıflardan avuç içi kadar alınır arasına ceviz konularak uzun sarılır çırpılmış yumurtaya bulanır kızgın yağda kızartılır ılık şerbete atılır servis yapılır.
|
|