Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hakkari Yemekleri > Kadayıf Dolması (Erzurum) (27 adet - 332,303 defa bakıldı)

Kadayıf Dolması (Erzurum)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kadayıf Dolması (Erzurum)

safiye nalçacı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2020
Mesajlar: 40
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc151142
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2020
404 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

1/2 kg. tel kadayıf
5 adet yumurta
250 gr. ceviz içi
400 ml. sıvı yağ
Şerbet İçin:
400 gr. şeker
400 ml. su

Elle tutam şeklinde alınan tel kadayıflar içerisine ufak parçalara ayrılmış olan ceviz içleri konularak sarılır.
Çırpılmış yumurtaya bulanarak tavada kızgın yağda kızartılır.
Hazırlanmış olan ılık sıcaklıktaki şerbete bandırılarak isteğe göre yanında taze kaymakla birlikte servis edilir.

Not: Kadayıfların çok sıkı sarılmaması gerekir. Aksi durumda yumurta, şerbeti ve tereyağını fazla ememeyebilir ve gerek lezzet olarak yavan gerekse çok sert olabilir.



Kadayıf Dolması (Erzurum)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161615
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2021
261 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram tel kadayıf
1 su bardağı kırılmış ceviz
Bulamak için:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım paket vanilya
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Şerbeti için; şeker ve suyu 20 dakika kadar sürekli karıştırarak kaynatın.
Ocaktan almaya yakın 3-4 damla limon suyu damlatın.
Şerbetin soğuk olması kadayıf dolması için önemli bir kriter, bu nedenle şerbeti çok önceden yaparak ılındığında dolaba kaldırabilirsiniz.
Kadayıfı elinizle biraz havalandırın. Avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açın.
Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarın.
Kadayıflar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Sonrasında bir kap içerisinde yumurta, süt ve vanilyayı iyice çırpın.
Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak eliniz ile düzeltin.
Derin bir tencereye sıvı yağı koyun.
Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartın.
Tencereden alır, almaz hemen soğuk olan şerbetin içerisine bırakın.
3-4 dakika kadar şerbeti çekmesini bekleyin ve servis tabağına alın.
Ilık olarak servis edebilirsiniz.



Kadayıf Dolması (Erzurum)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc167008
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2022
187 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

500 gr tel kadayıf
100 gr ceviz içi
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim taze limon
Kızartmak için:
6 adet yumurta sarısı
2 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Yumurtanın sarısını çırpıyoruz, yağımızı tavaya koyuyoruz ve ısıtıyoruz. Kadayıfı tel tel açıyoruz ve bir avuç kadar alıp seriyoruz. İçine ceviz içi koyup sarıyoruz. Sardığımız kadayıfları önce yumurtaya batırıyoruz ardından kızgın yağda kızartıyoruz. Kızardıktan sonra şerbetin içine koyuyoruz.
Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.



Kadayıf Dolması (Erzurum)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174615
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2023
181 defa indirildi / yazdırıldı




Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tel kadayıfların içerisine ceviz içi konulup fazla sıkı olmayacak şekilde sarılır.
Hazırlanan dolmalar yumurtaya batırıp kızartılır ve soğuk şerbette bekletilip balını iyice çekince servis edilir.



Kadayıf Dolması (Erzurum)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178564
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2024
83 defa indirildi / yazdırıldı




Burçin Güler

Yarım kg kadayıf
Ceviz içi
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 adet yumurta sarısı
Yarım limon
Ayçiçek yağı (tereyağı da kullanılabilir)
Fıstık ya da kaymak (isteğe göre)

Şerbet yapmak için toz şekerle su karıştırılır, kaynatılır.
Gözenek gözenek olmaya başlayınca yarım limon sıkılır, dinlenmeye alınır.
Kadayıflar yaprak şekline getirilerek içine bol ceviz içi konur, dolma gibi sarılır.
Yumurta sarısıyla kaplanır.
Kızdırılmış yağda kızartılır.
Hazırlanan şerbetin içine batırılarak şerbeti çekmesi beklenir
Son olarak tabaklanır, isteğe bağlı olarak fıstık ya da kaymakla servis edilir.



Kadayıf Dolması (Erzurum)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178565
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2024
49 defa indirildi / yazdırıldı




İsmail Durmuş

300 gr taze tel kadayıf
1 su bardağı kırılmış ceviz
5 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Ceviz ile şeker karıştırılır.

Karışım, taze tel kadayıfın içine eklenir, güzelce sarılır. Düzgün ve sıkı olması önemlidir. Malzemeler bitene kadar aynı işleme devam edilir.
Su ve şekerle şerbet yapılır, kaynatılır.
3-4 damla limon sıkılır, ılıklaştırılır.
10 adet için 5 yumurta kırılır, iyice çırpılır.
Yağ tavaya koyulur, yüksek ateşte kızdırılır.
Dolmalar önce yumurtaya bulanır, sonra yağa atılır, hemen çevrilir.
Sürekli çevirerek iki yüzeyi de nar gibi kızarınca alıp şerbete bırakılır, 2-3 dakika damak tadına göre tutulur.



Kadayıf Dolması (Erzurum)

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180457
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2024
25 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Kadayıf dolması için:
500 gram taze tel kadayıf
1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon

Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra içine bir dilim limon ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın.
Şerbet kıvamını aldıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Tel kadayıfları küçük parçalar halinde ayırarak açın ve her bir parçayı eşit büyüklükte ayırın.
Bir avuç kadayıfı elinize alın ve düz bir zemine yayın.
Ortasına 1-2 yemek kaşığı kadar dövülmüş ceviz içi koyun.
Kadayıfı, ceviz içini tamamen saracak şekilde dikkatlice sarın.
Rulo şeklinde sardığınız kadayıfları çok sıkı ya da çok gevşek sarmamaya özen gösterin.
Hazırladığınız tüm kadayıfları bir tepsiye dizin.
Bir kasede yumurtaları kırın ve sütü ekleyerek iyice çırpın.
Bu karışım, kadayıf dolmalarını kızartmadan önce bulayacağınız karışımdır.
Süt, yumurtanın yoğunluğunu biraz açar ve tatlının daha hafif olmasını sağlar.
Geniş bir tavaya sıvı yağı koyarak ısıtın.
Kadayıf dolmalarını, önce hazırladığınız yumurta ve süt karışımına bulayın.
Ardından, sıcak yağda her iki tarafını da altın sarısı olana kadar kızartın.
Kadayıfın çıtır çıtır olması için yağın iyice ısınmış olduğuna dikkat edin.
Kızarttığınız kadayıf dolmalarını, havlu kağıt serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
Kadayıf dolmalarını kızarttıktan sonra, sıcak haldeyken hemen soğuk şerbete atın.
Her bir kadayıf dolmasını yaklaşık 2-3 dakika şerbette bekletin.
Bu süre boyunca tatlılar şerbeti çekerek yumuşayacak, ancak dışı çıtır kalacaktır.
Şerbetten çıkardığınız kadayıf dolmalarını servis tabağına alın.
Kadayıf dolmasını, üzerine dövülmüş ceviz serpiştirerek ya da kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz.







Kadayıf Dolması (Erzurum) Tarifleri Hakkari Yemekleri



(27 adet Kadayıf Dolması (Erzurum) 332,303 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort