Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer İkram Tarifleri > Kaçamak (4 adet - 67,922 defa bakıldı)

Kaçamak


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Cips Tarifleri
Kahvaltı Tarifleri
Kup Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KAÇAMAK

Buğday Hatun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.06.2010
Mesajlar: 40
Şehir: Kerkük
Kısa URL: https://ml.md/lc52446
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2010
3,540 defa indirildi / yazdırıldı




Kaynamakta olan yarım litre tuzlu suya, mısır ununu azar döküp bir süre karıştırarak yediriniz. Un kokusu gidinceye ve helva kıvamına gelinceye kadar tahta kaşık ile dövünüz. Pişince indiriniz. Sonra bir kap içinde bolca tereyağı eritiniz. Bu yağın içinde bir tahta kaşığı bulayıp kaçamaktan bir kaşık alıp yemek tabağına koyunuz. Böylece kaşık kaşık bütün kaçamağı yemek tabağına aktarınız. Kapta kalan yağı da üzerinde gezdirip servis yapınız.

Not: Kaynamakta olan tuzlu suya tuz kadar şeker konursa daha lezzetli olur.


Kaçamak

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13362
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2007
2,825 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım litre kadar tuzlu su kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca içine küçük bir elekle serpilerek dökülmek üzere yeteri kadar un katılır. Bu işlem bir elle yapılırken öbür elle de tahta bir kaşıkla unlu su karıştırılarak karışım birbirine iyice yedirilir. Unun kokusu gidinceye ve koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya ara vermeksizin kaçamak pişirilir.
Bir tavada yağ kızdırılır. Bir tutam kırmızı biber serpildikten sonra kızdırılan yağ, çorba kâseciklerine dağıtılmış olan kaçamağın üstüne dolaştırılarak azar azar dökülür ve kâseler sofraya götürülerek servis yapılır.
Bazı köylerde kaçamak helva kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Kaçamağı böyle yarı katı bir biçimde pişirenler, bir kapta bolca yağ eritirler. Her defasında bu kabın içine daldırarak yağa bulanan bir tahta kaşıkla kaçamak tabaklara aktarılır. Sonra kapta kalan yağ da tabakların üzerinde gezdirilerek dökülür. Böylece servis yapılır.


Kaçamak

amator
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147
Şehir: Kecioren
Kısa URL: https://ml.md/lc5197
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006
2,480 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
Yarım kg mısır unu
8 bardak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ (suyuna katılır)
2 tatlı kaşığı tuz (suyuna katılır)
1 çorba kaşığı salça
100 gr tereyağı
100 gr beyaz peynir
Yeterince pul biber

YAPILIŞ TARİFİ
Önce 8 su bardağı suyu tencerede kaynayıncaya kadar ısıtın. Kaynamaya başlayınca suyun ortasına gelecek şekilde mısır ununu dağıtmadan dökün.
Kaşıkla karışımın 5-6 yerinden delikler açıp hava almasını sağlayın. 10 dakika kadar pişirip karıştırarak helva kıvamına gelince kaşık kaşık servis yapılacak tabağa aktarın.
Aktarma işlemini tamamladıktan sonra üzerine tereyağlı salça döküp, peynir ve pul biberden katıp sıcak servis yapın.


Kaçamak

adnan pekel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.02.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc140551
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2019
771 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1,5 litre su doldurulan tencere, kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içine yemek kaşığı ile tuz, az miktarda tereyağı atılır. Daha sonra 400 gram mısır unu yavaş yavaş salınır. Bir yandan da tahta kaşıkla topak olmaması için hızlı olarak karıştırılır. Mısır ununun tamamı konduktan sonra tahta kaşığın tersi ile mısır unu tencereye bastırılarak 5 dakika kaynatılır. Pişen 'Kaçamak' tepsiye konulur, kaşığın tersi 'kaçamağa' bastırılarak, üzerine yakılan tereyağ dökülür. Son olarak üzerine isteğe bağlı olarak pekmez, yoğurt ya da toz şeker dökülerek servis edilir.







Kaçamak Tarifleri Diğer İkram Tarifleri



(4 adet Kaçamak 67,922 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort