Meriç Kaymakamlığı
 
 
Mısır unu 770 gr / 7 su bardağı su
 
Su 3000 ml / 15 su bardağı
 
Tereyağı 300 gr / 15 yemek kaşığı
 
Tuz 16 gr / 4 tatlı kaşığı
 
 
Tencerede su kaynatılır ve içerisine tuz eklenir.
 
Yavaş yavaş mısır unu eklenir.
 
Mısır unu eklenirken topaklanmaması için tahta kaşıkla hızlıca karıştırılır.
 
Mısır unu konduktan sonra tahta kaşığın tersiyle mısır unu tencereye bastırılarak 5 dakika kaynatılır.
 
Kaçamak koyulaşınca ocaktan alınıp tepsiye boşaltılır.
 
Tereyağı yakılır ve üzerine dökülür.
 
Tereyağı dökülürken kaçamağın üzerine tahta kaşığın tersiyle iz yapılır ve servis edilir.
 
 
Not: genellikle sabah kahvaltıları ve öğle yemeklerinde tercih edilir. İsteğe göre pekmezli, toz şekerli, kavurmalı ve ekşimikli yapılabilir.
 
 
 
  
 |