|
Kaburga |
|
haslet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2013
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc89470
Gönderme Tarihi: 22.May.2013
3,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özgür Şef
2 Adet Kuru Soğan
5 Diş Sarımsak
1 Avuç Karabiber
7 Çorba Kaşığı Barbekü sos
1.5 kg Kaburga
Fırını 210 dereceye ayarlayalım. Soğanı ve sarımsağı ayıklayıp doğrayalım, tane karabiberle birlikte bir tepsiye koyalım. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyelim. Kaburgayı ısıya dayanıklı bir tabağın (veya kabın) içine koyup tepsiye yerleştirelim; kaburga suyla temas etmesin. Tepsinin üstünü akıllı folyonun (bir yanı folyo, bir yanı yağlı kağıt) yağlı kağıt tarafıyla kapatalım.
Bu şekilde 210 derecelik fırında 30 dakika pişirelim. Sonra 10 dakikada bir, fırının derecesini 10 derece düşürelim. 1 buçuk saat de böyle pişirelim; fırının derecesi 120ye geldiğinde pişirme işlemini sonlandıralım. 40 dakika fırında dinlendirelim. 2 saat sonra ise folyoyu açalım.
Ardından kaburganın üzerine barbekü sos sürüp 200 derecelik fırında üstü kuruyana kadar tekrar pişirelim.
Özgür Şefin notu: Barbekü sosu hazır alabilirsiniz, ama evde yapmak isterseniz dilediğiniz ölçülerde domates ve biber salçasını, soğanı, tereyağını, sirkeyi, balı kaynatın. Et suyu ekleyin. Tüm malzemeyi robotta çekip süzün; ketçap kıvamına gelsin. Bir miktar füme eti de robotta çekin ve sosun içine katın.
|
Kaburga |
|
fenomen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2012
Mesajlar: 32 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82326
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2012
1,530 defa indirildi / yazdırıldı
|
Veda Kaya
1 Kg. kaburga
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Salça
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Kase İç Pilav
Kaburgayı yıkayalım. Diğer malzemeleri bir kapta karıştırıp kaburganın içi dahil her yerine iyice sürelim. 1 saat kadar bekletelip içi pilavın içine dolduralım. İçine su geçmesin diye iyice diktiğimizden emin olalım.
Geniş bir tencerenin içine yerleştirelim ve 2 bardak da su ekleyelim. Kısık ateşte pişirelim.
Fırına vermeden marine ettiğimiz harcı üzerine yeniden sürüp nar gibi kızarana kadar pişirelim.
|
|