Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kaburga Dolması (Diyarbakır)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kaburga Dolması (Diyarbakır)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc123500
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2017
951 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı iri çekilmiş badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
2 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı reyhan veya fesleğen
1 demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Kaburga malzemesi:
1.5 kg kuzu kaburga (ön kol)
Yarım çorba kaşığı
Biber salça
1 çay kaşığı karabiber

Pirinci yıkayıp süzün. Tencerede tereyağını eritip pirinç ve bademi kavurun. Karışımın yarısını bir kaba alıp ayırın. Kalan karışıma 1 su bardağı su ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav soğuyunca pulbiber, tuz, karabiber, maydanoz, reyhan ve ayırdığınız pirinçli karışımı ekleyip karıştırın.
Kaburgayı iç pilavla doldurup sağlam bir iplikle dikin. Kaburga dolmasını büyük bir metal süzgece yerleştirin ve uygun bir kapakla kapatın. Süzgeci, içinde su bulunan büyük bir tencerenin üzerine yerleştirin (suyun süzgece değmemesine dikkat edin.) Buharda 3 saat pişirin.
Biber salçasına karabiber ve çok az su ekleyip karıştırın. Kaburga dolmasını fırın tepsisine alıp salçayı üzerine sürün. 190-200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip. Servis yapın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.09.2023


Kaburga Dolması (Diyarbakır)

nazgül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.10.2018
Mesajlar: 42
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc141564
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2019
1,121 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

1 adet kuzu butla birlikte kuzu kaburgası
3 bardak pirinç
8 adet kuru soğan
6 yemek kaşığı tereyağı
8 yemek kaşığı kuş üzümü
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı yenibahar
1 demet dereotu
2 adet kesme şeker
2 tatlı kaşığı karabiber
3 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
6 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tuz

Üzümleri ılık suda, pirinci ise ılık tuzlu suda bekletin. Kaburganın uç yağlı kısmından ayırıp pirinçlerin gireceği kısmı açarak hazırlayın.
Soğanları küp küp doğrayın ve yağda fıstıklarla birlikte pembeleştirin. Süzülmüş pirinçleri atıp 10 dakika kavurun. 2 bardak su ilave edin. Kuş üzümü, dereotu, karabiber ve şeker de attıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Yenibahar da ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız dolma içini kaburganın içine doldurun. Yoğurt, hardal ve tuzu karıştırın, fırça yardımıyla etin dış kısmına sürün. Fırın tepsisine yerleştirin. 6 bardak su koyduktan sonra 200 derecelik fırında üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. Daha sonra eti folyoya sararak 2 saat daha pişirip servis yapın.



Kaburga Dolması (Diyarbakır)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174346
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2023
254 defa indirildi / yazdırıldı




İrfan Rıza Yazıcıoğlu

1 adet kuzu kaburgası
1. 5 bardak karacadağ pirinci
250 gr. Çok küçük doğranmış et
100 gr badem
50 gr kuş üzümü
Karabiber
Tuz
Yenibahar
2 kaşık yağ
1 maydanoz
1 kaşık nane

Kuzu Kaburganın içi kasapta açtırılarak hazırlanır.
Et, tuz karabiber ile yeni baharla terbiye edilir.
Doğranmış et yağda kavrulup üstüne 2 bardak su ilave edilir karacadağ pirinci katılır ve tam pişirmeden içine kavrulmuş badem içi, kuş üzümü, maydanoz ve baharatla karıştırılır kaburgaya doldurup ip ile dikilir.
Üstüne 2 bardak su ilave edilip 2 saate yakın pişirilir.
Piştikten sonra üstüne yoğurt ve salça sürülüp fırınlanır.







Kaburga Dolması (Diyarbakır) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(3 adet Kaburga Dolması (Diyarbakır) 79,254 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort