|
|
Kabarık Kek |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1903 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183446
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2025
27 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un (elenmiş)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
İsteğe göre: 2 yemek kaşığı kakao, limon kabuğu rendesi, ceviz, damla çikolata
Yumurtaları ve şekeri mikserle 3-4 dakika çırpın. Karışım beyazlaşıp köpük köpük olmalı.
Ardından süt ve sıvı yağı ekleyin, düşük devirde karıştırın.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Spatula ya da mikserle yavaşça karıştırın. (Unu azar azar ilave edin.)
Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve hafif un serpin.
Karışımı kalıba dökün. (İsterseniz bu aşamada kakaolu kısım ayırabilirsiniz.)
Önceden ısıtılmış 170°C fırında (alt-üst ayarda) yaklaşık 40-45 dakika pişirin. İlk 30 dakika fırını kesinlikle açmayın.

|
Kabarık Kek |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1903 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184100
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2025
6 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Yarım çay kaşığı tuz
Opsiyonel: 1/2 su bardağı kakao (kekinizin kakaolu olmasını isterseniz)
Fırınınızı 170 dereceye (fanlı fırın) veya 180 dereceye (normal fırın) ısıtın.
Yumurta ve şekeri bir kaba alın. Mikserle iyice çırpın, şeker eriyene kadar devam edin. Karışımın beyazlaşması ve kabarması gerekir.
Süt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu eleyerek karışıma ilave edin. Karıştırın.
Karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın. Eğer kakaolu kek yapmak isterseniz, un ile karıştırarak kakao ekleyebilirsiniz.
Kek karışımını yağladığınız ve unladığınız kek kalıbına dökün. Kalıbın büyüklüğü, kekin yüksekliğini etkileyebilir. Genellikle 24 cm'lik bir yuvarlak kek kalıbı idealdir.
Önceden ısınmış fırına kekinizi yerleştirin. 25-30 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini, bir kürdan veya bıçak ile test edebilirsiniz. Kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiştir.
Kekiniz piştikten sonra, fırından çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin. Ardından kalıptan çıkarın.
|
|
Kabarık Kek Tarifleri Kek Tarifleri
|
|