| 
 | 
| Kabarık Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc174189 Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2023
 912 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Arzuya göre limon kabuğu ya da ceviz taneleri
 
 Yumurtaları ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın.
 Süt, yağ ve rendelenmiş limon kabuğunu ya da cevizi de ekledikten sonra çırpma işlemine bir süre daha devam edin.
 Sonraki aşamada un, kabartma tozu ve vanilyayı hazırladığınız karışıma ekleyin.
 Tüm malzemeleri mikserle karıştırmaya devam edin.
 Kek kalıbı ya da tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın.
 Hazırladığınız harcı dökün ve üzerini bir spatula yardımı ile düzleştirin.
 Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Kabaran Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc158907 Gönderme Tarihi: 19.Tem.2021
 419 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı süt
 3 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Limon kabuğu ya da portakal kabuğu
 
 Önce kullanacağınız unu eleyin. Yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın.
 Süt, yağ ve rendelenmiş limon kabuğunu ya da portakal kabuğunu ekledikten sonra çırpma işlemine bir süre daha devam edin. Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı hazırladığınız karışıma ekleyin.
 Tüm malzemeleri karıştırın. Kek kalıbı ya da tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız harcı dökün ve kalıbı hafif tezgaha vurarak düzleştirin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Pişme süresi fırına göre değişebilir.
 Kek biraz soğuyunca servis edebilirsiniz. Dileyenler çikolata sosuyla ya da meyvelerle süsleyebilir.
 
 
  
 
 | 
| Kabaran Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc172936 Gönderme Tarihi: 28.Haz.2023
 299 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet yumurta
 1,5 su bardağı toz şeker
 1,5 su bardağı süt (300 ml)
 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 3 su bardağı un
 
 Kabaran kek için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
 Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrardan çırpalım.
 Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ve tüm malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
 Hazırladığımız kek harcını öncesinden yağlayıp unladığımız kek kalının içerisine boşaltalım.
 Önceden ısıttığımız 160 °C fırında 1 saat boyunca pişmeye bırakalım.
 Bu aşamada kontrollü olmalısınız.
 Kekinizin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak anlayabilirsiniz.
 Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım.
 Oda sıcaklığına geldikten sonra servis tabağına ters çevirelim.
 Kekinizin ters çevirmeden önce oda sıcaklığına geldiğinden emin olmalısınız.
 Oda sıcaklığına gelen keki servis tabağına ters çevirelim.
 Dilimleyerek servis edelim.
 
 
  
 
 | 
| Kabaran Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc174364 Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2023
 291 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı sıvıyağ
 2,5 su bardağı un
 2 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Yarım çay bardağı limon suyu
 Yarım çay bardağı limon kabuğu rendesi
 İsteğe göre eklenebilir malzemeler
 Kuru üzüm, portakal kabuğu, limon rendesi, damla çikolata
 
 Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın. Ardından un dışındaki diğer malzemeleri ekleyin. Unu kontrollü ekleyin.
 Kek kalıbını margarinle yağlayın. Ardından ısıtılmış fırında kekinizi pişirin. Birçok kişi genelde keki 170-180 derecede pişiriyor. Fakat bu fırına göre değişebilir. Bazı fırınlar 200 derecede de pişirebilir. Mis gibi kalıp kekiniz hazır.
 
 Not: Kekin kabarması için, demir çırpıcı kullanmayın. Tahta kaşık kullanın. Şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Fırını ilk 20 dakika kesinlikle açmayın. Dereceyi fırınınızın derecesine göre ayarlayın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |