|
Kabaklı Tavuk Köfte |
|
fazlı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2015
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc108127
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2015
1,456 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo tavuk eti kıyma halinde
1 adet rendelenmiş kabak (1 bardak)
4 adet doğranmış yeşil soğan
1 tatlı kaşığı toz sarımsak
2 adet yumurta
1 tutam maydanoz, tuz, karabiber
1/2 su bardağı galeta unu
1 kase Ekmek kırıntıları
Kızartma yağı
Tüm malzemeyi( tavuk kıymasını maydanoz baharatları tuzunu yumurtasını galeta ununu) güzelce karıştırın ve ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin. Ekmek kırıntılarına bulayıp altın sarısı renk alana dek kızartın.
|
Kabaklı Tavuk Köfte |
|
çatlak tava
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc55010
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2010
2,324 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gr tavuk kıyması
4 adet kabak
1 adet ince kıyılmış soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1/2 bağ maydanoz
1 adet domates
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
4 adet çeri domates
2 dal dereotu
Hazırlanışı:
Bir tepside tavuk kıyması, ince kıyılmış soğan, sarımsak, maydanoz yoğrulur. Tuz, karabiber, köri, pul biber atılıp 20 dakika dinlendirilir. Kabaklar diklemesine dilimlenir ve tepsiye dizilir. Kabak diliminin üzerine ince bir tabaka tavuk kıyması koyularak bir kat daha kabak dilimi dizilir. Aynı işlem bir kez daha yapıldıktan sonra dilimlenmiş domatesler kabakların üzerine dizilerek fırına verilir. 180 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirildikten sonra çeri domates ve dereotu ile servis edilir.
|
|