|
Kabaklı Saros Böreği (Çanakkale) |
|
dijital
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.10.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc146300
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2019
764 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
4 adet yufka
2 adet kabak
1 yumurta
1 su bardağı lor peyniri
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
1 kahve fincanı su
Öncelikli olarak böreğin iç harcını hazırlayın. Kabakların kabuğunu soyun ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Süzgeç yardımıyla suyunu süzdükten sonra bunu yumurta, lor, tuz, karabiber ve pul biber ile karıştırın. İç harcınız hazır.
Bir adet yufkayı zemine yayın, üzerine başka bir kapta çırptığınız su ve ayçiçeği yağı karışımını sürün. İç harcı bölüştürün ve yufkayı rulo şeklinde sararak gül şeklini verin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Börekleri hazırladıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, tepsiye dizerek üzerine yağ-su karışımından sürün. Isıtılmış 180 derece fırında 35 dakika sürün, böreğiniz hazır.
|
KABAKLI SAROZ BÖREĞİ (Çanakkale) |
|
Ayşegül Tütüncü
Aşçı
Kayıt: 02.03.2011
Mesajlar: 19 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc61849
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2011
3,615 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sahrap Soysal
3 adet hazır yufka
Sos için;
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan su
İç harcı için;
2 adet orta boy kabak
1 adet yumurta
1 su bardağı lor peyniri
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
Böreğin iç harcının hazırlanması için ; kabaklar kazınıp yıkanır. Rendenin iri delikli tarafıyla rendelenir. Kabak çabuk sulandığı için kaba aktarılmadan önce avuçlar arasında sıkılır. Üzerine yumurta kırılıp peynir, tuz, karabiber ve pulbiber eklenir ve çatal yardımıyla iyice karıştırılır.
Diğer taraftan, yufkalardan biri tezgaha serilir.
Sosun hazırlanması için ; su ve sıvıyağ bir kaseye aktarılıp çatal yardımıyla çırpılır ve fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürülür. Üzerine bir yufka daha serilip fırçayla sos sürülür.
Kabaklı harcın yarısı yufkanın her tarafına yayılır. Üzerine son yufka serilip kalan sos sürülür ve kalan kabaklı malzeme aynı şekilde üzerine yayılır.
Yufkalar ucundan başlanarak sıkıca sarılıp rulo yapılır. Rulo börek folyoyla paket gibi sarılarak buzdolabında bir gece kadar bekletilir.
Ertesi gün börek buzdolabından çıkarılır. Üzerinden folyo çıkarılıp 2 santim kalınlığında dilimler elde edilecek şekilde dilimlenir.
Fırın tepsisi 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanır. Dilimlenmiş börekler yatırılarak tepsiye dizilir.
Börekler 5 dakika önceden 180 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, en az 35 dakika pişirilir. Fırından çıkarılıp sıcak sıcak servise sunulur.
|
|