|
Kabaklı Pizza |
|
domino
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2009
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40896
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2009
2,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet hazır ekmek hamuru (fırından)
2 adet kabak
2 adet domates
4-5 dal dereotu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
1 su bardağı kaşar pryniri rendesi
Tavaya yağ konur ısınınca küp şeklinde doğranmış kabak atılır. Gevşemeye başlayınaca ezilmiş sarımsak, rende domates ve tuz atılır. 5 dakika daha çevrilir, ateşten alınır. Soğuyunca kıyılmış dereotu eklenir ve karıştırılır. Ekmek hamuru yağlanmış fırın tepsisinin büyüklüğüne göre açılır. Tepsiye yerleştirlir. Üzerine kabaklı karışım yayılır. En son rendelenmiş kaşar serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirilir.
|
Kabaklı Pizza |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc120360
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2016
1,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
3-4 adet kırmızı biber
10-15 adet kurutulmuş domates
5-6 sap taze soğan
500 gram mozzarella peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Roka
Dereotu
Hazırladığınız pizza hamurunu açarak tepsiye yerleştirin. Hamurun tepsiye yapışmaması için tepsiyi yağlayıp unlayın veya yağlı kağıt serin.
Fırını 200 derecede ısıtın.
Hamurun üzerine yeşil sostan sürün ve rendelenmiş mozzerella peynirini serpin.
Peynirin üzerine ince ince dilimlediğiniz kabakları, taze soğanları, kurutulmuş domatesleri ve yine ince şeritler halinde kestiğiniz kırmızı biberleri serpiştirin.
Üzerlerine hafifçe yağ gezdirin. Tuzunu ekleyin (peynirin tuz oranını göz önünde bulundurun)
Hazırladığınız pizzanızı fırına verin ve tabanı kızarınca fırından alın ve üzerine karabiber öğütün.
Daha önce yıkayıp kuruttuğunuz roka ve dereotunu bolca pizzanızın üzerine doldurup servis edin.
|
Kabaklı Pizza |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176979
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2024
145 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamur İçin:
1 su bardağı tam buğday unu
1 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik veya diğer tercih ettiğiniz baharatlar
Üzeri İçin:
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
2 su bardağı rendelenmiş kabak
Pizza sosu veya domates püresi
Dilimlenmiş sebzeler (örneğin: biber, domates, mantar)
Rendelenmiş mozzarella peyniri
Taze fesleğen veya diğer tercih ettiğiniz otlar
Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın.
Kabakları yıkayıp uç kısımlarını kesin. Ardından, rendeleyin.
Kabak dilimlerini fazla sulanmaması için bir peçete veya kağıt havlu yardımıyla nazikçe kurulayın.
Rendelenen kabaklarla, sarımsak, dereotu, yumurta, kabartma tozu, tuz, mozarella peyniri ve unu koyup karıştırın.
Fırın tepsisine yaydığınız karışımı 200 derece fırında alt üst pişene kadar tutun.
Fırından çıkarılan tabanın üzerine domates sosunu ince bir tabaka halinde yayın.
Taze fesleğen yapraklarını ilave edin ve isteğe bağlı olarak mısır, zeytin, mantar, zeytinyağı, karabiber ve tuz ekleyin.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine isteğe bağlı olarak daha fazla taze fesleğen ekleyebilirsiniz.
Kabak pizzanızı dilimleyerek sıcak servis yapın
|
|