| 
 
 
 | 
Kabaklı Pilav | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170468 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2023 
351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ebru Şallı
 
 
1 su bardağı pirinç
 
2 su bardağı sıcak su
 
2 adet kabak
 
10 dal dereotu
 
2 yemek kaşığı fındık yağı
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
Taze karabiber
 
Tuz
 
 
Fındık yağını tencereye koyup hafif kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada küp küp doğradığınız kabakları tereyağı ile hafif kavurun. Dereotunu da ince kıyıp kabağa ekleyin. Pirincin suyunu çekmesine yakın kabağı ve tereyağını da ekleyin ve demlenmeye bırakın. Taze karabiberle tatlandırabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kabaklı Pilav | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166746 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2022 
338 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çeyrek paket margarin
 
2 su bardağı pirinç
 
3.5 su bardağı su
 
2 taze soğan sapı
 
3 kabak
 
Tuz
 
 
Pirinci, limonlu ve tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. Kabakları temizleyip iri iri rendeleyin. Taze soğan saplarını incecik kıyın. Margarinin yarısını teflon tavada eritip soğan ve kabakları kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber serpip kabaklar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Kalan margarini tencerede eritip pirinci kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyip kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Pilavı ateşten alıp kabaklı karışımı ilave edin. Harmanlayıp üzerini kağıt havlu ile kapatarak 5-10 dakika dinlendirin.
 
 
 
  
 | 
Kabaklı Pilav | 
  | 
dilli kadın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2012 
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84052 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2012 
2,403 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı (450gr) pirinç
 
2 adet rendelenmiş kabak
 
2 adet taze soğan
 
1 tablet tavuk bulyon
 
2,5 su bardağı sıcak su
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
 
Tereyağı ile taze soğanları ve rendelenmiş kabakları  5-6 dakika kadar tencerede kavurun. 15 dakika kadar sıcak suda bekletilip süzülmüş pirinçleri tencereye ilave edin. Üzümleri üzerine ekleyin. 1 bardak sıcak suda eritilmiş tavuk bulyonu ve kalan suyu pilava ilave edin. Karabiber ve tuzunu da ekleyip 20-25 dakika kısık ateşte pişirin ve ateşten alın. Pilavı 10 dakika demlenmeye bırakın ve servis yapın.
  
 | 
Kabaklı Pilav | 
  | 
marifet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25644 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2008 
2,502 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 adet kabak
 
1 adet küçük kuru soğan
 
1 demet dereotu
 
1,5 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3 su bardağı su
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Kabaklar kazınır, kuşbaşı doğranır, kızgın yağda kızartılır, kağıt havluya çıkarılır. Diğer tafta zeytinyağında, suda yarım saat beklemiş pirinç 5 dakika kavrulur. Üzerine tuz ve 3 su bardağı su konur. Kapak kapalı olarak 15 dakika pişirilir. Yarım saat demlendirilir. Daha sonra üzerine kızarmış kabak ve ince kıyılmış dereotu eklenir. Pilav dikkatli bir şekilde karıştırılır. Ilık olarak servise sunulur.
  
 | 
Kabaklı Pilav | 
  | 
aysesurelsan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16854 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2007 
2,746 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 adet taze kabak
 
yarım demet dereotu
 
2 adet taze soğnın sapı
 
3 su bardağı su
 
tuz
 
 
Kabaklar rendelenir, suyu sıkılır, soğan sapları ince kıyılır, tereyağı tencereye konur, kabak soğan kavrulur, tuz, karabiber serpilir, üzerine suda bekletilmeden yıkanmış, süzülmüş, pirinç atılır, su ya da et suyu eklenir, karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır, orta ateşte 15-20 dakika pişirilir.
  
 | 
Kabaklı Pilav | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2321 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006 
2,944 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pirinç 1 kg
 
Dana eti 1 kg
 
Kış kabağı 1 kg
 
Soya yağı 6 çorba kaşığı
 
Kuş üzümü 3 çorba kaşığı
 
Et suyu 1.5 lt
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kuşbaşı doğradığınız etleri yağda kavurun. Kabakları yıkayın ve ince uzun şeritler halinde doğrayın. Kavrulan etin içine dökün, biraz su koyup hafif pişirin. Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Et ve kabağın bulunduğu tencereye pirinci ve kuş üzümünü dökün, tuzunu ve karabiberini de karıştırdıktan sonra 1.5 lt et suyunu üzerine boşaltın. Suyunu çekene kadar ateşte pişirin. Daha sonra servis tabağına alıp, maydanoz ile süsleyin.
 
 
 ML® Kabaklı Pilav için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |