Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kaygana Tarifleri > Kabaklı Kiş (4 adet - 58,556 defa bakıldı)

Kabaklı Kiş


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kabaklı Kiş

sevdiye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Çankaya Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc144593
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2019
561 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram tereyağı
2 su bardağı un
8 yemek kaşığı su (soğuk)
Tuz
İç harcı için:
1 adet havuç
2 adet kabak
8 yemek kaşığı süt
8 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı hazır kek unu
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber

Havucu soyup, ince ince doğrayın. Kabakları temizleyip, rendeleyin. Üzerine bir parça tuz atın. Ovalayıp, suyunu sıkın.
Havucu, kabağı, sütü, kremayı, kek ununu, dereotunu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Kenarda bekletin.
Tereyağı ile unu elinizle yoğurun. Dolaptan çıkmış soğuk suyla karıştırın. Tuzunu ilave edin. 1 saat dolapta bekletin.
Tart kalıbını yağlayın. Kenarlarından 4 santimetre kadar yükselterek, hamuru yerleştirin. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün.
175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.



Kabaklı Kiş

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169464
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2022
154 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
2 su bardağı un
1 tutam tuz
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
1 yumurta
3 - 4 yemek kaşığı buzdolabında soğutulmuş su
İç malzeme:
500 g kabak (3 adet orta boy)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yumurta
1 su bardağı krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 - 3 dal dereotu (ince doğranmış)
Kalıp:
Pişirme kalıbı (Ø 12 cm)

Unu derin bir kaba eleyin. Tuzu ekleyip karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin. Üzerine yumurta ve soğuk suyu ekleyip hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen derecye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp 5 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile biraz açıp eliniz ile hafifçe bastırarak kalıpların içine yayın. Çatal ile hamuru birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Kabakları 2-3 mm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin. Tavaya 1-2 tatlı kaşığı sıvı yağ dökün ve bir sıra kabak dizin, orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar arkalı önlü pişirin. Tavaya her seferinde yağ dökerek kabakların tamamını bu şekilde pişirin. Pişen kabakları soğumaya bırakın.
Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve dereotunu ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Kabakları ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Karışımı hazırladığınız kiş tabanlarının üzerine paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp ılık servis yapın.



Kabaklı Kiş

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169465
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2022
177 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Kabaklı karışım:
2 adet kabak (orta boy)
5 - 6 adet mantar
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı krema
2 yumurta
50 g eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber
0,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hamur:
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
0,5 çay kaşığı tuz
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)

Kabakları 2-3 mm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin. Kabakların yarısını 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Kalan kabakları da aynı şekilde pişirip soğumaya bırakın.
Mantarları 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile arada karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Krema, yumurta, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi derin bir kaba alın ve çatal yardımı ile iyice çırpın. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Üzerine pişirdiğiniz kabak ve mantarları ekleyip karıştırın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurun yarısını kalıbın tabanına bastırarak yayın. Kalan hamuru, kalıbın kenarlarında yükseklik oluşturacak şekilde bastırarak yayın. Sebzeli-peynirli karışımı kalıptaki hamurun üzerine alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkartıp arzuya göre pul biber veya tane karabiber ile süsleyerek sıcak veya ılık servis yapın.



Kabaklı Kiş

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170554
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2023
225 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Kabak 3 Adet
Eski Kaşar 150 Gram
Un 2 Su Bardağı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Dereotu 0.5 Demet
Karabiber 1 Tutam
Tereyağı 125 Gram
Sarımsak 1 Diş
Taze Soğan 2 Dal
Yumurta 3 Adet
Krema 200 Mililitre

Tereyağını küçük küpler halinde kesip bir kaba koyun. İçine un, 1 yumurta ve 1 tutam tuz ekleyip mikserin hamur çırpma teli ile pütür pütür olana kadar karıştırın. Daha sonra elinize COOK eldiveninizi takıp, hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurun. Yoğurulan hamuru, gıdaya temas edeceği için COOK Polietilen Streç ile kaplayıp buzdolabında tercihan 1 saat dinlendirin.
Kabakları rendeleyin, üzerine tuz serpip 10 dakika bekletin. O sırada, taze soğanları ince ince doğrayın. Kabakları elinizle iyice sıkıp bir kaba alın. İçine taze soğanı, kaşar rendesini, ezilmiş sarımsağı koyup karıştırın. Tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Ayrı bir kapta, 2 yumurta ve kremayı çırpın. Dinlenmiş hamuru alıp, 6 adet eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta kiş kaplarının biraz dışına taşacak ölçüde yuvarlak olarak merdane ile açın. Her bir hamur parçasını kiş kaplarının içine, kenarları 1,5 cm.yukarı çıkacak şekilde yerleştirin. Hamurların içine bir çatal batırarak çeşitli yerlerinden delin ve 180 dereceye ayrlanmış fırında 5 dakika pişirin. Sonra fırından alıp, her bir kabın içine kabaklı karışımı paylaştırıp, üzerlerine yumurtalı karışımı dökün. Süslemek için üzerlerine ince kabak dilimleri ekleyebilirsiniz. Kiş kaplarını tekrar fırına verip 15 - 20 dakika daha pişirin. Çıkarınca sıcakken üzerlerine kıyılmış dereotu ile süsleyin.

Not: Aynı malzemeyi ile 26 cm.lık fırına dayanıklı tek parça bir fırın kabı ile de pişirebilirsiniz.







Kabaklı Kiş Tarifleri Kaygana Tarifleri



(4 adet Kabaklı Kiş 58,556 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort