|
Kabaklı Börek (hazır yufkadan) |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9638
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
4,539 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 orta boy veya 6 küçük kabak
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1/2 bardak dereotu (kıyılmış)
1/2 bardak maydanoz (kıyılmış)
1/2 bardak nane (kıyılmış)
1 yumurta
(iç hazırlanınca fırını ısıtın)
3 yumurta
2 bardak yoğurt
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin
6 adet hazır yufka
1/2 bardak eritilmiş margarin
Kabakların üzerini kazıyıp, yıkayın ve kurutun. Bir kaseye rendeleyin. Tuz ilave edin, yedirin. Kevgire koyup, iyice suyun sıkın. Tekrar kaseye koyun. Şeker, dereotu, maydanoz, nane, 1 yumurta ilave edin. İyice karıştırın. Başka bir kasede 3 yumurtayı çırpın, yoğurt ve 3 çorba kaşığı margarini ekleyin, iyice karıştırın bir kenara koyun. Börek tepsisini yağlayın. Yufkaların kalın kenar kısımlarını 3-4 cm. genişliğinde kesip atın. Bir yufkayı tepsiye yayın, üzerine fırça ile erimiş margarin sürün. İkinci ve üçüncü yufkalarla da aynı işlemi yapın. Üç yufkayı böylece tepsiye yayınca üzerine hazırlanmış kabaklı içi muntazam bir şekilde yayın. Kabak içinin üzerine yoğurt karışımını 3/4 unu yayın. Kalan üç yafkayı da alta koyduğunuz yufkalargibi yayıp yağlayın. En üstünede kalan yoğurt karışımını yayarak orta hararetteki fırında 25-30 dakika nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Arzu ettiğiniz büyüklükte parçalara keserek servis yapın.
Fotoğraf Saadet tarafından gönderildi. 05.07.2014
|
Kabaklı Börek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc110478
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2015
2,553 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
3 adet kabak
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 demet dereotu
100 gram beyaz peynir
Tuz, karabiber
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Öncelikle kabakları rendeleyip suyunu sıkın ve içine dereotu ve rende peyniri koyup iç harcı hazırlayın. Yufkaları üçgen şeklinde kesip kabaklı içi doldurun. Katlayıp fırın kabına dizin. Üzerine yumurta yoğurt çırpıp dökün, kaşar peyniri rendesi ve 200 derecede fırında pişirin.
|
Kabaklı Börek |
|
Birol Varol
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc141218
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2019
878 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kabak
4 adet yufka
100 gram lor peyniri
4 adet yumurta
Küçük 1 şişe soda
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı yağsız süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Dikdörtgen bir pişirme kabını 1 tatlı kaşığı tereyağı ile iyice yağlayın ve 1 yufkanın yarısını yerleştirin. Diğer yarısını kenara ayırın. Çukur bir kapta hazırladığınız süt, zeytinyağı, yumurta, soda ve tuz karışımını iyice çırpın ve yufkaların üzerine iyice ıslanacak şekilde kaşıkla dökün.
Kalan 3 yufkayı küçük parçalara bölün, aşağı yukarı yarısını tüketinceye kadar bu sıvı karışımı üzerime gezdirerek kat kat yerleştirin. Tam ortasına da rendelenmiş kabak, peynir ve karabiberi koyun. Bu işleme yufkalarınız bitinceye kadar devam edin.
En üstüne kenara ayırdığınız yarım yufkayı kapatıp yine hafifçe kalan sostan dökün ve 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin.
|
Kabaklı Börek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157561
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2021
332 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
2 rendelenmiş kabak
4 yufka
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 şişe maden suyu
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Çeyrek demet dereotu
Tuz
Karabiber
Kabakları iyice yıkayıp rendeleyin, suyunu sıkarak bir kaba alın.
İçine rendelenmiş peynir, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.
Hafif yağlanmış fırın tepsisine 2 yufkayı buruşturarak üst üste yerleştirin.
Üzerine kabaklı içi yayın, kalan 2 yufkayı da buruşturarak üzerine alın.
Yumurtaları maden suyu ve ayçiçeği yağı ile bir kabın içinde çırpıp böreğin üstüne gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
Dilimleyip sıcak servis yapın.
|
Kabaklı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159029
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2021
338 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
2 adet yumurta
1 demet dereotu
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
6 adet yufka
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kabakları rendeleyip, suyunu sıkın. Bir kasede yumurta, ince kıyılmış dereotu, yoğurt, margarin, sıvı yağ, tuz ve karabiberi çırpın. Bu harcın içine kabağı ilave edin ve bütün malzemeyi karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı yayın. Üzerine kabaklı harçtan serpin. Tekrar yufka serip kabaklı harçtan serpin. Yufkalar ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. En üste serdiğiniz yufkanın üzerine, 1 su bardağı süt ve 1 adet yumurta karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından almadan 10 dakika önce tepsiyi çıkarıp, rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tekrar fırına verip, kızarana dek pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
|
|