| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kabaklı Börek (Hazır Yufka) | 
 
  | 
direnç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.08.2011 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67184 
Gönderme Tarihi: 26.May.2021 
2,353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 adet orta boy kabak
 
3 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 adet yufka
 
100 gram kaşar peyniri
 
250 gram beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
10 dal nanenin yaprakları
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
 
Yumurta, süt ve zeytinyağını çırpın. Üzerine rendelenip suyu sıkılmış kabak, elle gelişigüzel parçalanmış yufka, rendelenmiş peynirler, ince kıyılmış yeşillikler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Daha sonra orta boy bir fırın tepsisine döküp, üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın
 
 
 
  
 | 
 
Kabaklı Börek | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158693 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2021 
513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
4 adet orta boy kabak
 
6 adet yufka
 
Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
 
Yarım demet nane
 
4 adet yumurta
 
Bir tutam toz şeker
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kabakları temizleyip rendeledikten sonra bir kaba alın ve üzerine tuz serpin. Bu şekilde 5 dakika bekletin. İyice sıkıp bir kaseye aktarın. Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, 1 adet yumurta, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyip kenara alın. Diğer taraftan bir kasede kalan yumurtaları çırpın. Üzerine yoğurt, 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiber katıp yeniden çırpın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Bir adet yufkayı hafifçe buruşturarak tepsiye yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. İkinci yufkayı birincinin üzerine koyup, yine tereyağı sürün. Üçüncü yufkayı da tepsiye aynı şekilde yerleştirin. Yufkaların üzerine kabaklı iç harcı koyup, düzeltin. Yoğurtlu karışımın 1/3'ünü kabaklı harcın üzerine koyup, un serpin. Kalan yufkaları da diğer yufkalar gibi aralarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin. En üste kalan yoğurtlu karışımı koyup düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kabaklı Börek (Hazır Yufka) Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |