| 
 
 
 | 
Kabak Yemeği | 
  | 
ERGUN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2005 
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9776 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2006 
3,718 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg. orta boy kabak
 
1 fincan tereyağı
 
2 fincan un
 
2 yumurta sarısı
 
1/2 Kg. süt
 
250 gr. yağsız dana kıyması
 
1 büyük baş soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yenibahar
 
 
Kabaklar yıkanır ve temizlenir, iki ucu kesilip atılır. Uzunlamasına dilimlenir. Kesilen kabaklar bir tencereye yarım fincan suyla konup, silkeleye silkeleye 10 dakika pişirilir. Bir fırın tepsisine pişen kabakların yarısı iskambil kağıdı gibi dizilir. Kıymayı yağsız bir tavada kavurduktan sonra içine rendelenmiş soğanı katıp, tuzunu, biberini, baharatını eker, az bir şey kavururuz. Bir su bardağı su ilave edip kendi yağı ile pişiririz. Yaptığımız bu karışımı kabakların üstüne yayarız. Kalan kabakları da bu karışımın üstüne aynı şekilde dizer, örteriz. Unu yağ ile kavururuz. İki yumurta sarısını çırparak sütf karıştırırız. Bu yumurtalı sütü kavurduğumuz pembeleşmiş unun üzerine döke karıştırırız. Koyu kıvama gelince kabakların üzerine yayar, orta hararetli fırında üstü pembeleşinceye kadar pişiririz.
  
 | 
Kabak Yemeği | 
  | 
cemre1996 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 09.06.2007 
Mesajlar: 3
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15243 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2007 
3,693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
1 kase yoğurt
 
4 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tercihe göre tuz
 
 
Salçayı yağ ile kızartın ve biraz su koyup karıştırın. Yoğurta şarımsakları ezip koyun ve kızarmış kabakların üzerine salçayla beraber döküp servis yapın.
  
 | 
Kabak Yemeği | 
  | 
yeni fasıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66888 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2011 
2,768 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
3 diş sarımsak
 
7 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber
 
Dereotu
 
 
Kabakları irice, soğanı da yarım ay şeklinde doğrayın. Kabak ve soğanların üzerine ezilmiş sarımsak, tuz, karabiberi ekleyip kapağı kapalı kendi suyu ile 15 dakika pişirin. En son üzerine irice doğranmış domatesleri ilave edip, dereotu ile süsleyin.
  
 | 
Kabak Yemeği | 
  | 
çintar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131616 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2018 
1,863 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy kabak
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 adet soğan
 
Yarım çay bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Maydanoz ya da dereotu
 
Yoğurt
 
 
Kabakları soyarak dilimleyin (eğer kabaklarınız büyük ise dilimleri ortadan ikiye keserek yarım daire şeklinde de yapabilirsiniz). Tencereye sıvıyağ ekleyerek kesmiş olduğunuz soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin ve dilimlenmiş kabakları ilave edin.
 
Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kabakların kavrulmasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 dakika kadar kabaklar suyunu çektikten sonra yıkamış olduğunuz pirinci ve 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuzu da ekleyerek kısık ateşte pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz ya da dereotu serpebilirsiniz.
 
Yanında yoğurt ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kabak Yemeği | 
  | 
hatır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134512 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2018 
1,063 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
1 kase yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
½ demet dereotu
 
 
Kabakları küp küp doğrayıp tereyağında pişirin, üzerine yoğurt sarımsak ve dereotu karışımını dökün.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 31.01.2022
  
 | 
Kabak Yemeği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160160 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2021 
467 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet kabak
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
1 demet dereotu
 
1 yemek kaşığı salça
 
Yarım yemek kaşığı tuz
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
 
Soğanları ince ince doğrayın ve bir tencereye koyun.
 
Kabakları ise kuşbaşı olacak şekilde doğrayın ve soğana ekleyin.
 
Bir tarafta doğradığınız domatesleri de karışıma ekleyin.
 
Son olarak 1 kaşık salça, tuz ve zeytinyağını koyun. Karıştırmadan kısık ateşte 20 dakika pişirin.
 
Piştikten sonra karıştırmak yerine, tencereyi hafifçe sallayın böylece karışmış olacak.
 
Ocağı kapattıktan sonra 10 dakika kadar kapalı kapakla dinlendirin.
 
Eğer isterseniz dereotuyla birlikte servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kabak Yemeği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172379 
Gönderme Tarihi: 31.May.2023 
311 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
1 kg sakız kabağı
 
45 ml zeytinyağı 
 
2 adet orta boy soğan, ince kıyılmış 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
3 adet orta boy domates, çekirdekleri çıkarılmış ve küp doğranmış veya 1,5 tatlı kaşığı salça
 
6-7 dal taze nane, ince kıyılmış
 
6-7 dal dereotu, ince kıyılmış
 
 
Kabağın dikenli sap kısmını ve alt ucunu kesin, kabuğunu bıçakla kazıyın. 
 
Bir parmak kalınlığında halka halka dilimleyin. 
 
Orta boy yayvan bir tencereye yağı koyun, soğanı ekleyin ve kavurun. 
 
Kabak, tuz, domates veya salça ekleyin. 
 
Hiç su koymadan kısık ateşte 40 dakika pişirin. 
 
Pişmesine yakın kıyılmış nane ve dereotunu ekleyin.
 
Yoğurtla servis edin.
 
 
Not: Bu yemeğe haşlanmış nohut veya pirinç ekleyerek zenginleştirebilirsiniz. Türk mutfağında her türlü sebze etli veya etsiz olarak pişirilebilir. Bu tarifte izlenen teknikle, fasulye, patlıcan, karnabahar gibi tüm sebzeler hazırlanabilir. Bu yemeklerin lezzet sırrı, sebzenin tencerede domates ilavesiyle hiç su eklenmeden kısık ateşte usul usul pişmesindedir.
 
 
 
  
 | 
Kabak Yemeği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173508 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2023 
297 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 adet kabağın kabuğu
 
3 adet rendelenmiş domates
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
3 yemek kaşığı incecik kıyılmış dereotu
 
 
Kabağı soyuyoruz, kabukları iyice yıkayıp temizliyoruz. Tencereye zeytinyağı koyuyoruz. Kabak kabuklarını beş-altı dakika soteliyoruz ve rendelenmiş domatesi ekliyoruz. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğimiz kabak kabuklarını 15 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. En son kıyılmış dereotunu ilave ederek ılımaya bırakıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Kabak Yemeği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178287 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2024 
302 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet kabak
 
1 büyük soğan
 
2-3 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay bardağı pirinç veya bulgur
 
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
1 su bardağı sıcak su
 
Yarım demet dereotu veya maydanoz (isteğe bağlı)
 
 
Kabakları yıkayıp uçlarını kesin. Kabakları halka veya yarım ay şeklinde dilimleyin.
 
Soğanı ve sarımsakları soyup ince ince doğrayın.
 
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
 
Pirinci veya bulguru yıkayıp süzün.
 
Bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
 
Sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
 
Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
 
Doğranmış domatesleri ekleyip birkaç dakika pişirin.
 
Kabakları tencereye ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak pişirin.
 
Yıkanmış pirinci veya bulguru ekleyin.
 
Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
 
Sıcak suyu tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte kabaklar yumuşayana ve pirinç veya bulgur pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
 
Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alın. İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış dereotu veya maydanozu yemeğin üzerine serpin. Kabak yemeğini sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |