|
Kabak Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc697
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2005
9,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz
Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.
ML® Balkabağı Pastası için tıklayın
Fotoğraf "AnnemAnnem" tarafından gönderildi. 06.08.2020
|
Kabak Tatlısı |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1372
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
7,736 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg. bal kabağı
2,5 su bardağı şeker
4- 5 tane karanfil
1 su bardağı ceviz veya fındık içi
Kabak dilimlenip soyulur, çekirdekleri çıkarılıp iki parmak genişliğinde doğranır, yıkanır.
Tencereye bir kat kabak, bir kat şeker dizilip bir gece veya 4- 5 saat ağzı kapalı bekletilir. Birkaç tane karanfil atılır.
Orta ateşte pişirilir.
Şurubun koyulaşması için biraz da kapak açık olarak kaynatılır.
Servis tabağına alınıp dövülmüş ceviz içi serpilir.
|
BALKABAĞI TATLISI |
|
Dilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc1725
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006
7,124 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kg bal kabağı
1.5 kg toz şeker
225 gr kaymak
1.5 su bardağı ceviz
Kabakları ufak ufak doğrayıp, şekerle birlikte hiç su koymadan pişirin. Kabaklar iyice yumuşayınca bir çatal yardımıyla ezip püre haline getiin. Pürenin yansını, içi folyo döşenmiş, yuvarlak bir kaba koyun, üzerini kaşıkla düzgünleştirip, şekil verin. Üzerinre kaymak ve çekilmiş ceviz koyun. Artan kabak püresini de kaymağın üzeırine koyup, buzdolabında soğutun. Sonra kalıbı ters yüz edip, tatlıyı bir tabağa alın ve üzerini kalan cevizle süsleyip servis yapın.
ML® Fırında Kabak Tatlısı için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.12.2023
|
KABAK TATLISI |
|
kahve
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc2328
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
6,573 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilo kadar doğranmış, ayıklanmış tatlı kabağı
Yarım kilo toz şeker
200 gram çekilmiş ceviz
Kabaklar yıkanıp iri parçalar halinde doğranır ve altı düz bir tencereye dizilir. Üzerine şekerin tamamı ilave edilir, tencerenin kapağı kapanır. Yaklaşık 4-5 saat kadar bu şekilde bırakılır. Bu sürenin sonunda kabak hafifçe sulanır. Bu şekilde kısık ateşe konur. 1 saat kadar ağır ateşte pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine çekilmiş ceviz serpilir.
Not: Kabaklar akşamdan ıslatılarak sabahleyin pişirilirse daha lezzetli olur. Zamanı kıymetli olanlar için bekletmeye gerek yoktur. Şekerin üzerine 3 bardak kadar su ilave edilip pişirilebilir.
ML® Ballı Muz için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.12.2023
|
Kabak Tatlısı |
|
ÇelikKapı
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2005
Mesajlar: 25 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc4581
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006
7,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg. balkabagi
3 su bardagi toz seker
1 su bardagi su
1 su bardagi dövülmüs ceviz
Kabagin çekirdeklerini çikartip kabuklarini soyun ve kabaklari iri küpler halinde dograyin. Tencereye aldiginiz kabaklarin üzerine sekeri döküp 1 su bardagi suyu ekleyin. Kaynamaya baslayan kabagi kisik atese alip 30 dakika pisirin. Soguyan kabagi dövülmüs cevizle servis edin.
|
Kabak Tatlısı |
|
kahve
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6734
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
6,431 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg. balkabagi
3 su bardagi tozseker
1 kahve fincani su
1/2 bardak ceviz içi
Kabagi, bir parmak uzunlugunda, iki santim genisliginde dilimleri ayirin. Kabuklarini ve içlerini kesip yikadiktan sonra dibi düz bir tencere veya tepsiye bir kat kabak, bir kat seker koyarak hepsini yerlestirrin.
Üzeri kapali olarak orta ateste 1 saat pisirin. Gerekiyorsa kapak açik olarak suyunu çektirin. Sogudugu zaman servis tabagina alip üzerine dövülmüs ceviz serpin.
|
Kabak Tatlısı |
|
Hakime
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2006
Mesajlar: 26
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7916
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006
6,355 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. helvacı kabağı
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz içi
Kabakları dilimleyin ve soyun. İki parmak kalınlığında parçalara ayırıp yıkayın. Uygun boyda bir tencereye dizin, kapağı kapalı olarak en kısık ateşte 15 dakika pişirin. Pişince üzerine bir su bardağı şeker döküp kapağını tekrar kapatın, 15 dakika daha pişirin. Geri kalan şekeri ilave edin, 10 dakika daha pişmeye bırakın. Ocağı söndürüp demlenmeye bırakın. Soğuyunca ceviz içi serperek servis yapın.
|
Kabak Tatlısı |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8914
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
6,709 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg. soyulmuş tatlı kabağı
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı dövülmüş ceviz
5 adet karanfil
Kabakları yıkayın, tencereye dizin, üstüne şekeri dökün, karanfilleri atın, suyunu ekleyin, harlı ateşte kaynatın, altını kısın, 45 dakika pişirin.
Tencerenin ağzını açın, 15 dakika orta harlıda kaynatın. Bu sırada kabak kızarıyor ve parlıyor. Soğuyunca servis tabağına alın.
Servis yaparken üstüne dövülmüş ceviz serp.
Fotoğraf "evvel" tarafından gönderildi. 07.11.2014
|
KABAK TATLISI |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc10045
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2006
6,544 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg bal kabağı
3 bardak şeker
1 bardak ceviz içi
Akşamdan kabak yıkanıp kabukları soyulur ve iki santim kalınlıkta dilimlenir. Yayvan bir tencereye bir kat kabak yerleştirilip üzerine toz şeker serpilir, ikinci kat kabak da konup yine üzerini örtecek şekilde şeker serpilir. Tekrar dizilip şekerlenir. Ertesi gün hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Soğutup servis tabağına alınır. Üzerine dövülmüş ceviz içi dökülüp, soğutularak servis yapılır.
|
Balkabağı Tatlısı |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10747
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007
14,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg balkabağı
2 kahve fincanı su
400 gr (1+3/5 su bardağı) tozşeker
Üzeri için:
100 gr dövülmüş ceviz
Kabağın çekirdekleri çıkarılıp kabuğu soyularak ayıklanır. Etli kısmı ikişer parmak eninde parçalara bölünür, yayvan bir tencereye düzenli bir biçimde yerleştirilir. Üzerine tozşeker serpilir. 2 kahve fincanı su ilave edildikten sonra, tencerenin kapağı örtülür ve orta ateşe oturtulur. Kabaklar kendi suyuyla yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra, kevgirle parçalan mamaya dikkat edilerek tencereden alınıp tabaklara konur. Soğuyunca, üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis yapılır.
|
BALKABAĞI TATLISI |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10879
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
7,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kilo balkabağı
1 kilo toz şeker
1-2 bardak su
100 gr. çekilmiş ceviz
Kabak bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesilir ve kabuğu ile içi temizlenir. Bir kabın içine konup üzerine de su ilâve edilerek haşlanır. Kabaklar pişince suyu süzülür ve üzerine toz şeker ilave edilerek tekrar kaynatılır. Dilimler adeta şeffaf bir hale gelince ateşten alınır ve üzerine ince kıyılmış ceviz veya varsa fıstık konarak ve soğuk olarak servis yapılır.
|
KABAK TATLISI |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc11713
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2007
6,086 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kabak
2 adet havuç
2 avuç bayat ekmek rendesi
100 gr ceviz
sarımsak
3 kaşık mayonez
3 kaşık yoğurt
Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın, hafif yağlanmış teflon tavada hafifçe pişirin ardından 2 adet havucu da rendeleyip kabağa ekleyin ve çok az suyunu çektirin. Soğuyunca yoğurdu mayonezi sarımsağı cevizi ve tuzunu ekleyip
karıştırın. Servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.
|
Balkabağı Tatlısı |
|
Rüzgar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2007
Mesajlar: 1537 Şehir: Beşevler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15998
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2007
7,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 kg. balkabağı
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
200 gr kaymak
Kabağı, çekirdeklerini ve liflerini temizleyin ve dilimlere ayırın. Dış kabuğunu fazla derin olmamak kaydıyla kesip atın. Büyük dilimleri 4 cm. uzunluğunda doğrayın. Tatlıyı pişireceğiniz tencereye 1 kat kabak sıralayın. Üzerine şeker serpin. Bir kat daha sıralayın ve yine şeker serpin. Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizin. Kabaklarınızı bu şekilde 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletin. Bu süre sonunda kabak tenceresini kısık ateşe oturtun. Kapağı kapalı olarak kabak yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp harlı ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin. Sonra üzerine pekmezi gezdirin. Kapağı tekrar kapatıp 4-5 dakika daha pişirin. Ateşten indirip soğutun. Soğuyan kabağı servis tabağına alın. Üzerine iri dövülmüş ceviz serpin. Kaymakla servis yapın.
|
Kabak Tatlısı |
|
pelikan
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18253
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2007
6,234 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kg balkabağı
1.5 su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı su
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Balkabağını soyup çekirdekli kısımlarını temizleyin ve iri parçalara kesin. Kabakları düz tabanlı geniş bir tencereye alıp şeker ve suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak kabaklar suyunu salıp çekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Kabakları kevgirle servis tabağına alın ve üzerine ceviz serpip servis yapın.
|
KABAK TATLISI |
|
Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc19875
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2007
5,942 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. helvacı kabağı,
2 bardak şeker,
1/2 çay fincanı ceviz içi.
1 Kabağı 7-8 cm. uzunlukta 1,5-2 cm kalınlıkta dilimlere doğrayıp, kabuğunu soyunuz.
2 Yıkadıktan sonra kenarlı bir tepsiye yerleştiriniz.
3 Kabağın yansına gelecek kadar su koyunuz.
4 Orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
5 Tahmini 1/2 bardak su kalınca şekeri serperek ilave ediniz.
6 Buğusu ile şeker eridikten sonra kapağı açınız.
7 Şeker hafif koyulaşınca ateşten alarak soğumaya bırakınız.
8 Tabağa koyarken üzerine ceviz içi serpip servis yapınız.
|
KABAK TATLISI |
|
alpayşişman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21287
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2008
6,199 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. bal kabağı
1 avuç ceviz içi
2 su bardağı şeker
Kabağı yıkayıp çekirdek yatağını kaşıkla çıkartınız. Önce boyuna sonra enine keserek dilimleyiniz. (Dilimlerin kalınlığı 1,5-2 cm. olmalıdır) Kabuğunu soyup tencereye diziniz. Şekerini serpip kıvamlaşıncaya kadar kaynatınız. Servis tabağına yerleştirip üzerine dövülmüş ceviz serpiniz.
|
BALKABAĞI TATLISI |
|
hüseyin
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.05.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23960
Gönderme Tarihi: 20.May.2008
6,320 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kilo balkabağı
yarım fincan su
1 miktar ceviz veya hindistancevizi
500 gr şeker
2 adet karanfil
Kabağın kabuğunu keskin bir bıçakla soyunuz. Dilimleyip yıkayınız. Çelik tencereye dizerek istifleyiniz üzerine şeker serpiniz. Suyu da döküp ağır ateşte pişiriniz. Karanfili ilave edin. Hamur gibi pişince ateşten alınız. Soğuyunca servis tabağına alıp ceviz serpiniz.
|
Kabak Tatlısı |
|
nabzet
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2008
Mesajlar: 27 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc24473
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2008
6,032 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg. bal kabağı
3 çay fincanı toz şeker
1 kahve fincanı su
(istenirse) 2 diş karanfil
2 çay fincanı ince çekilmiş iç ceviz ya da fındık
Kabağı önce ikiye, sonra dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın ve iki parmak kalınlığında dilimleyin. Kabuklarını soyun, dilimleri ikiye ya da üçe bölerek iyice yıkayın.
Bir tencereye kabak dilimlerini düzgün bir şekilde dizip, tencerenin büyüklüğüne göre 2, ya da 3 sırada bir toz şeker serpiştirin ve dilimlerin en üstüne kalan şekeri dökün.
Ağır ateşe oturtarak, 1-2 dakika sonra suyunu ekleyin. İsterseniz 1-2 diş karanfil atıp, arada bir tencereyi silkeleyerek 45-50 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alınca kabakları soğumaya bırakın. Sonra dağıtım tabağına yerleştirip üzerlerine ince çekilmiş iç ceviz ya da fındık serpiştirerek servis yapın.
|
KABAK TATLISI |
|
bitter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc30749
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2008
6,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg. balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı su
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Kabağı dilimleyip kabuğunu soyun ve çekirdekli kısımlarını ayıklayın. Etli kısımlarını iri parçalar halinde doğrayın. Geniş bir tencereye kabakları yerleştirip toz şekeri üzerine serpin. Suyu üzerine gezdirip kapağını kapalı bir şekilde kısık ateşte, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına aldığınız kabağın üzerine çekilmiş cevizi serpip servis yapın.
|
Bal Kabağı Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36850
Gönderme Tarihi: 25.May.2009
4,409 defa indirildi / yazdırıldı
|
1500 gram bal kabağı
400 gram toz şekeri (1.3/4 bardak)
2 kahve fincanı su
Üstüne:
100 gram çekilmiş ceviz (1 bardak)
Bir tencereye çekirdek kısmı çıkarılmış, kabuğu alınmış ve iki parmak genişliğinde parçalara doğranmış 1500 gram bal kabağını döşedikten sonra üstlerine 1.3/4 bardak toz şekeri ile 2 kahve fincanı su ilave ederek, tencerenin kapağını kapatmalı ve kabaklar suyunu salıp ta tekrar çekerek yumuşak bir hal alıncaya kadar bunları kısık ateşte pişirmeye bırakmalıdır. Kabaklar pişince bunları parçalamadan bir delikli kepçe ile tabağa alarak üstlerine 1 bardak çekilmiş ceviz serpmeli ve soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
|
|