|
Kabak Tatlısı |
 |
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc46071
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2010
2,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
700-750 gr ayıklanmış bal kabağı
175-200gr kadar toz şeker
60 derece fırında üstü aliminyum folyo ile kapatılmış 45-50 dakika pişirilecek soğuduktan sonra kaymak veya ceviz rendesi kullanılabilinir.
|
Kabak Tatlısı |
 |
Haşim Baba
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.02.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc122906
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2017
1,049 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım Kilo Balkabağı (Temizlenmiş)
1 su bardağı Şeker
1 su bardağı Su
Manavdan temizlenmiş ve eşit parçalara bölünmüş kabaklarımızı yıkayıp yayvan tenceremize dizelim
Şekerini üstüne serpip 1 gece bekletelim. Ertesi gün şekerler su gibi oluyor .
Zaten yarım çay bardağı suyumuzu da ekleyip tenceremizin kapağını kapatıp orta ateşte pişirelim kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişmeye devam edelim.
Çatalla pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Ilıdıktan sonra servise hazırlayabiliriz

|
|