|
Kabak Tatlısı (Antalya) |
|
güllülokum
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc141154
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2019
659 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dünden Bugüne Antalya
1 kg kabak
600 gr. toz şeker
200 gr. Su
10 adet karanfil
1 su bardağı tahin
Kabak soyulup doğranır. Tepsiye dizilir. Şekeri üzerine konularak karanfil konulur.
Akşamdan hazırlanıp sabaha kadar bekletilir. Kg başına 200 gr (1 su bardağı) su ilave edilir.
Üzeri folyo ile kapatılarak 140 C.lik fırında yumuşatılıncaya kadar pişirilir.
Üzeri tahin ve cevizle süslenerek servis edilir.
|
Kabak Tatlısı (Antalya) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116658
Gönderme Tarihi: 05.May.2016
1,413 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Bal kabağı (dilimi yaklaşık 7 cm. genişlik ): 1,5 kilo
Toz şeker: 3 su bardağı
Tahin: 1 çay bardağı
Ceviz içi: 1 su bardağı
Balkabağı dilimlerinin dış sert kabuklarını ayıklayınız. Her dilimi 3 eşit parçaya bölünüz. Dilimleri çukur bir kaba koyunuz. Üzerine şekeri gezdiriniz. 24 saat bekletiniz. Bekleme sonucu bal kabakları su salacaktır. Sulanmış bal kabaklarını olduğu gibi tencereye boca ediniz. Orta ateşte kaynamaya bırakınız. İlk kaynamada ocağın altını az kısınız. Kabaklar kolayca bıçak saplanıncaya kadar piştiğinde suyu kıvam bulduğunda ocağın altını kapatınız. Soğumaya bırakınız. Soğumuş kabakları servis kabına aktarınız. Üzerine tahin gezdiriniz. Cevizleri serpiştiriniz ve sofraya veriniz.
|
Kabak Tatlısı (Antalya) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc47108
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2010
2,298 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram balkabağı
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı
Kabakları doğra, yıka. Bir tepsiye bir kat kabak, bir kat şeker olarak döşe. Suyu dök. Kapağı ört. Hafif ateşte pişir. Üzerine dövülmüş ceviz serp.
|
Kabak Tatlısı (Antalya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31390
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
2,928 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg balkabağı
toz şeker (3 su bardağı)
tahin (1 çay bardağı)
ceviz içi (1 çay bardağı)
Dilimlenmiş balkabağını tencereye koyulup üzerine şeker gezdirilerek 24 saat bekletilir. Sonra ateşe konup kaynayınca altı kısılarak kaynamaya bırakılır. Suyunu çekmeye yakın altı kapatılır. Soğumuş kabakları servis tabağına aktarılıp üzerine tahin gezdirilir, dövülmüş ceviz ile süslenir.
ML® Cive (görsel)
Fotoğraf "L.L" tarafından gönderildi. 27.05.2020
|
Kabak Tatlısı (Antalya) |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26921
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2008
2,539 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram bal kabağı
1 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
yarım su bardağı tahin
Kabakları doğrayın, bir tepsiye bir sıra kabak bir sıra toz şeker olacak şekilde kabakları dizin. Bir su bardağı suyu içine dökün. Kısık ateşte ağır ağır pişmesini sağlayın. Kabak kendi suyunu veren bir sebze olduğu için kimi tariflerde su konmuyor. Toz şekerle bekletilen kabak suyunu verince şeker ve kabağın suyu şerbet şekline dönüyor. Antalya yöresinde kabak tatlısı tahinle servis edilir. Tatlınızın yanına bir yemek kaşığı tahin ekleyebilir siniz. Tercih size kalmış, ocaktan aldığınız kabakların üzerine cevizleri serpip servis yapın.
ML® Kabak Tatlısı için tıklayın
|
|