6 orta boy sakız kabağı
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı pirinç
Dereotu
1 adet kesme şeker
Tuz
Yarım limon suyu
Zeytinyağı
1 su bardağı su
Kabakları yıkayıp tepelerini kesin. Sebze soyucu ile çekirdeklerine gelene kadar sıyırın. Zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı kavurun. Üzerine kabakları, daha önce yıkayıp ılık suda beklettiğiniz pirinçleri, kesme şekeri, tuzu, yarım limonun suyunu ve 1 su bardağına yakın sıcak suyu koyup ocağı en kısık duruma getirip pişmeye bırakıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc161718
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2021
248 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet kabak
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı pirinç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 buçuk çay bardağı sıcak su
Tuz
Üzeri için:
1 tutam dereotu
Kabakları yıkayıp kuruladıktan sonra baş kısımlarını esin ve kabakları soyun.
Çekirdekli kısmına gelene kadar ince olacak şekilde yukarıdan aşağıya sıyırarak dilimleyin.
Çekirdekli kısmı dilerseniz başka bir mücver tarifinde kullanabilirsiniz.
Geniş bir tencere içine 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı dökün.
Üzerine küp küp doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı ekleyin.
Soğan ve sarımsağı kavurduktan sonra 3 yemek kaşığı yıkanmış pirinci koyun.
Pirinci iki dakika kadar karıştırarak kavurun.
Pirincin üzerine 1 çay bardağı sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın.
Pirinçler hafif yumuşayana kadar pişirin.
Pirinçler piştikten sonra karıştırın ve tencereye kabakları da ekleyin.
Damak tadınıza uyacak ölçüde tuz ve 2 yemek kaşığı kadar limon suyu koyun.
Son olarak yarım çay bardağı sıcak su döktükten sonra biraz karıştırın ve tencerenin kapağını tekrar kapatın.
Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Servis için üzerine ince doğranmış dereotu serpiştirebilirsiniz.
Not: Kabak sıyırma, asıl sakız kabağından yapılan bir Girit yemeğidir.