| 
 
 
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180134 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2024 
172 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yeşil kabak
 
1 demet roka (isteğe bağlı olarak nane ya da maydanoz da ekleyebilirsiniz)
 
1 adet orta boy kırmızı turp
 
100 gr beyaz peynir (tercihen ezine peyniri)
 
1/2 limonun suyu
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz ve karabiber
 
(isteğe bağlı) Ceviz ya da kabak çekirdeği içi
 
 
Yeşil kabakları yıkayıp kabuklarını soyun. Kabakları ince şeritler halinde rendeleyin veya spiral yaparak incecik kesin.
 
Kırmızı turpu iyice yıkadıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın.
 
Rokayı yıkayıp kurulayın, ardından iri parçalar halinde doğrayın.
 
Kabak, turp ve yeşillikleri geniş bir kasede karıştırın.
 
Beyaz peyniri küçük parçalar halinde salatanın üzerine ekleyin.
 
Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi küçük bir kapta karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin.
 
Ceviz ya da kabak çekirdeği içi ekleyerek salataya çıtırlık katabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164028 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2022 
316 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet kabak
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3-4 kaşık yoğurt
 
1 çay bardağı ceviz
 
Bir avuç dereotu
 
2-3 diş sarımsak
 
Biraz tuz
 
 
Kabak Salatası için önce kabaklar iyice yıkanır ve baş kısmı kesilerek kabukları soyulmadan rendenin iri tarafıyla rendelenir. Teflon tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile devamlı çevrilerek yumuşaması sağlanır. Sonra bir süzgeçte suyu süzülerek derince bir kaba alınır. Üzerine yoğurt ( sulu kısmı olmasın) ufak kırılmış ceviz, doğranmış dereotu, rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edilir. Tahta kaşık ile karıştırılarak servis tabağına alınır. İstenirse pul biber ekilir.
 
 
 
  
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
banubanu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.11.2015 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142866 
Gönderme Tarihi: 20.May.2019 
572 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
2 adet avokado
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
1 çay kaşığı şeker
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Hardal, zeytinyağı, şeker ve tuzu çırparak bir sos yapın. Salatalık soyacağı ile çok ince dilimlenmiş çiğ kabakların ve avokadoların üzerine sosu gezdirin. Arzuya göre ince doğranmış dereotuyla servis edin.
 
 
Not: Avokadoları bekletirseniz çabuk kararabilir. Yarım limonun suyu daha yeşil kalmalarını sağlar.
 
 
 
  
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128573 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2017 
877 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
1 adet orta boy kabak
 
1 adet orta boy havuç
 
1 adet orta boy salatalık
 
3-4 yemek kaşığı ince doğranmış kırmızı lahana
 
3-4 dal dereotu
 
2-3 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
 
1. Kabakları ve havuçları rendeleyip, ayrı ayrı yumuşayıncaya kadar bir miktar yağ ile soteleyin.
 
2. Salatalıkları rendeleyin.
 
3. Tüm malzemeleri karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
hayran 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 28.10.2016 
Mesajlar: 18 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120702 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2016 
1,579 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
2 adet küçük kabak
 
2 yemek kaşığı sirke
 
1 yemek kaşığı Dijon hardalı
 
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
 
1 bağ roka
 
1 adet domates
 
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
 
 
Kabakları ince halkalar şeklinde doğrayın. Sos için hardal, zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi karıştırıp çırpın. Rokaları elinizle irice parçalayın. Roka ile kabağı karıştırın ve sosunu üzerine gezdirip parçalamadan karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111952 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2015 
1,815 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım havuç 
 
1 adet kabak 
 
2 adet küçük boy salatalık 
 
1 adet limon 
 
Yarım diş sarımsak (isteğinize bağlı) 
 
Taze fesleğen 
 
1 tutam ince kıyılmış dereotu 
 
Yarım enginar 
 
 
Kabakları soymadan uzunlamasına ince kesiyoruz. Sarımsak, taze fesleğen, dereotu ve limon suyunu blendırdan geçirip kabaklarla harmanlayınız. 1 saat kadar bekletin. Havuç ve salatalıkları da uzunlamasına kesip beklettiğimiz kabaklarla karıştırıp servis ediyoruz.
  
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101610 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2014 
2,157 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 yaprak marul
 
1 kase rende parmesan peyniri
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım limon suyu
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
1 tatlı kaşığı keten tohumu
 
 
Kabakları 10 dakika hafif haşlayın. Kabuklarını soymadan halka halka doğrayın. Salatalıkları da doğrayın. Marulları ince ince doğrayın, karışıma ilave edin. Dereotunu doğrayıp salataya ilave edin. Zeytinyağı, limon ve biraz tuzu bir kapta kanşürın, salatanın üzerine dökün. Üzerine keten tohumunu da serpin. Rendelenmiş parmesan peyniriyle servis yapın.
  
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
Ertekin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.09.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101338 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2014 
2,181 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kabak
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
Tuz
 
2 diş sarımsak (dövülmüş)
 
250 gram yoğurt (süzülmüş)
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
1 çay bardağı fındık (kavrulmuş)
 
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
 
 
Kabakları redeleyip süzgece koyun. Tuzlayıp 1 saat bekletin. Yıkayıp süzün. Orta ateşte geniş yüzeyli bir tavayı kızdırıp yağı ısıtın. Soğanı ilave edin. Karıştırarak soteleyin. Süzülmüş kabakları, tuz ve kırmızıbiberi katın. Kabaklar saldıkları suyu çekinceye kadar pişirin. Sarımsakları katıp karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurt ve mayonezi karıştırıp kabakların üzerine yayın. En üste fındık ve dereotu serperek servis yapın.
  
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
Sezarr 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2014 
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100990 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2014 
1,970 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
1 adet soğan (piyaz doğranmış)
 
SOSU İÇİN:
 
2 çorba kaşığı dereotu
 
1 çorba kaşığı maydanoz
 
1 diş sarmısak (dövülmüş)
 
1/4 su bardağı elma sirkesi
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
Karabiber
 
 
Dilimlediğiniz kabaklarla soğanları geniş bir kaba koyun. Dereotu, maydanoz, sarmısak, limon suyu ve karabiberi kapaklı kavanozda karıştırın. Üzerini kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Servis yapın.
  
 | 
KABAK SALATASI | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88873 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2013 
2,628 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
2 orta boy kabak
 
2 orta boy salatalık
 
1 su bardağı mayonez
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
Arzuya göre 2-3 diş sarımsak
 
1 demet dereotu
 
1 avuç yarım ceviz içi
 
 
 
Kabak ve salatalıklar iyice yıkanır. Kabukları soyulmadan rendenin iri tarafı ile rendelenir. Mayonez, yoğurt ve dövülmüş sarımsak ile sos hazırlanır. Sosun yarısı sebzeler ile karıştırılır, servis tabağına konur. Kalan sos ile üzeri iyice kapatılır. Kenarlarına ince kıyılmış dereotu, üzerine de yarım cevizlerle süsleme yapılır.
 
 
 
  
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
marko paşa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2009 
Mesajlar: 39 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75086 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2012 
2,566 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kabak
 
1 adet soğan
 
1 demet dereotu
 
1 kase süzme yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
 
Kabaklar temizlenip soyulur. Rendelenir. Bir süzgecin içinde iyice suları sıkılır. Diğer yanda ufak yemeklik doğranmış kuru soğan yağ ile kavrulur. Kabaklar ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılıp ara sıra açılıp karıştırılarak iyice suyu çektirilir. Süzme yoğurt ile sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Soğuyan kabak ile karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra dereotu ile süslenir.
  
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
cins 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2011 
Mesajlar: 48
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74583 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2012 
2,602 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kabak
 
2 tane havuç rendesi
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2-3 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kase iri kıyılmış ceviz
 
1 çorba kaşığı mayonez
 
1 kase süzme yoğurt
 
1/2 demet dereotu
 
 
Rendelenmiş kabak ve havuç sıvıyağda kavrulur. Ardından sarımsak ve tuz ilave edilir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra diğer malzemeler ilave edilir ve servise alınır.
  
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
basiret 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.01.2012 
Mesajlar: 21 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71759 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2012 
2,639 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet kabak
 
3 adet havuç
 
3-4 dal taze soğan
 
1/2 demet dereotu
 
2-3 diş sarımsak
 
Limon suyu ve limon kabuğu rendesi
 
Himalaya tuzu
 
Sızma zeytinyağı
 
 
Çukur bir kabın içine havuçları rendeliyoruz. Taze soğan incecik doğranıyor, başka bir kapta kabakları rendeleyip elimizle sıkıp, salata kasemize bırakıyoruz. Sarmısakları ezip, tuz, sızma yağ ve limon suyu gezdiriyoruz. Limon kabuğunu rendeleyip, dereotu ile süslüyoruz.
  
 | 
KABAK SALATA | 
  | 
Gülali 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: Ayaş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64734 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011 
3,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
500 gram sakız kabağı
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
2 adet kırmızı çarliston biber veya toz kırmızı biber
 
250 gram yoğurt
 
2 çorba kaşığı mayonez
 
1 demet dereotu
 
5-6 adet siyah zeytin
 
 
Kuru soğanı rendeleyip sıvıyağda kavuralım. Soğanlar kavrulunca rendelediğimiz kabakları ve ince ince kıydığımız biberleri tencereye ilave edip hepsi bir yumuşayıncaya kadar orta ısılı ateşte pişirelim.
 
Pişen sebze karışımı iyice soğuduktan sonra yoğurt, mayonez ve ince kıyılmış dereotu ile karıştırıp servis tabağına yayalım.
 
Ayırdığımız birkaç dal dereotu ve zeytin ile süsleyip servis yapalım.
  
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
veyis 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.05.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Çubuk-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23743 
Gönderme Tarihi: 10.May.2008 
2,964 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kabak
 
500 gr. yoğurt
 
1 çorba kaşığı mayonez
 
1/2 demet dereotu
 
1 çorba kaşığı un
 
2 kahve fincanı sıvıyağ
 
2 diş sarımsak
 
1 avuç ceviz
 
 
Kabağı rendeleyin. Bir tencereye yağla beraber koyup, yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir çorba kaşığı unu da ilave edip, karıştırarak beş dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın. Sarımsağı, yoğurdu ve mayonezi karıştırarak, kabağa ilave edin ve yeniden karıştırın. Üzerine dereotu ve ceviz serperek servis yapın.
  
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
inciacarsoy 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2008 
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22441 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2008 
2,951 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kabak
 
2 yemek kaşığı taze veya kuru nane
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı (60 ml)
 
1 su bardağı ceviz ince çekilmiş (150 gr)
 
1 su bardağı lor peyniri
 
1 su bardağı süzme yoğurt (250 gr)
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
Kabakları yıkayın ve alacalı olarak soyun.
 
Robotun rende bıçağıyla rendeleyin ve bir kevgire koyarak, süzülmeye bırakın. Hiç suları kalmaması için sıkın.
 
Kabakları 2 kaşık zeytinyağında, taze ya da kuru naneyle birlikte, suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, yaklaşık 15 dk kavurun, tuzla lezzetlendirin. Ateşten alın, ılınmaya bırakın.
 
Ceviz ve lor peyniri ilave edin. içine sarımsak karıştırılmış yoğurtla iyice karıştırın.
 
Salatanızı, taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12676 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2007 
2,890 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Küçük ve körpelerinden 6 kabak
 
1 yumurtanın sarısı
 
2 fincan zeytinyağı
 
1 limonun suyu
 
1/2 bardak süt
 
1 kaşık İnce kıyılmış taze nane
 
Tuz
 
 
Turşuluk hıyar iriliğindeki ince ve körpe kabakların üzerlerini kazıyıp bol akarsuda yıkadıktan sonra çok ince olmak üzere dilim dilim kesin ve salata tabağına dizin. Beri yanda porselen bir kâsenin içine zeytinyağını, yumurtanın sarısını, 5-10 damla limon suyu koyun. Önce yavaş, sonra hızlı çırparak koyuca bir sos hazırlayın. Sonra bu karışıma kalan limon suyunu, sütü, 1 çimdik tuzu, kıyılmış naneyi katarak karıştırın. Sonra bu sosu kabakların üstüne dökerek servis yapın.
  
 | 
KABAK SALATASI | 
  | 
GülenAy 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: isvec | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11808 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2007 
3,076 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet Kabak 
 
1 kase Yoğurt 
 
1 demet Dereotu 
 
3 diş Sarımsak 
 
Yarım su bardağı Fındık 
 
Süslemek için Havuç Çubukları 
 
Tuz
 
 
Kabakları rendeleyip ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Bu karışıma dövülmüş fındıkları, sarımsakları ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Servis tabağına aldığınız kabak saltasının üzerini kıyılmış maydanozlarla ve havuç çubuklarıyla süsleyin
  
 | 
KABAK SALATASI | 
  | 
BolKepçe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2005 
Mesajlar: 41 Şehir: Ereğli/Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10235 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006 
2,909 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr. körpe ve ufak sakız kabağı 
 
Yarım   demet   dereotu 
 
Yarım fincan  zeytinyağı 
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
1 limon suyu
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
2 diş sarımsak
 
 
Kabaklar kazınıp, bütün olarak veya dilimlenerek bir bardak kadar suda yarım,saat kadar haşlanır. Sonra soğuk sudan geçirilerek salata tabağına aktarılır. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve gene ince kıyılmış sarımsak serpilip zeytinyağı ve limon karışımı gezdirilerek servis yapılır. Arzuya göre karabiber de ekilir.
  
 | 
Kabak Salatası | 
  | 
Hüsran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2006 
Mesajlar: 59 Şehir: Marmara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5468 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006 
3,257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kabak
 
Un
 
Tuz
 
Kizartma yagi
 
yoğurt
 
Nane
 
Dereotu
 
Sarimsak
 
 
Kabaklarin kabulari bicagin keskin tarafiyla temizlenir.
 
Daha sonra rendelenir ve uzerine biraz tuz atilir.
 
Bir suzgecte 5 dakika kadar beklenir.
 
Sulanan kabagin suyu elle sikilir.
 
Icerisine 1 kabaga 1 kasik un gelecek sekilde un ilave edilir.
 
un Kabaga yedirilir.
 
Tavaya konulan yagda bu karisim kavrulur.
 
7-8 dakika yeterli.
 
Bir tabaga alina kabak soguyunca uzerine yoğurt ,sarımsak, dereotu, nane karisimi eklenir. ( istenilirse mayanoz de konulur )
  
 | 
 
 
 
 
 
 |