| 
 
 
 | 
Kabak Pane | 
  | 
zehraaytekin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2007 
Mesajlar: 31 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19116 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2007 
2,476 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet kabak
 
2 su bardağı kızartma yağı
 
3-4 yumurta
 
2 kaşık un
 
Tuz
 
 
Kabakları yıkayıp kurulayınız.
 
1/2 cm. inceliğinde dairelere kesiniz.
 
Porselen bir kaba 3-4 yumurta kırıp içerisine 2 kaşık un ve tuzu koyup boza kıvamına getiriniz.
 
Doğranan kabakları önce una sonra bu bulamaca batırarak kızartınız.
 
Kağıt yayılmış tepsiye çıkarınız.
 
Yağı süzüldükten sonra servis tabağına diziniz,
 
Soğukken servis yapınız.
 
 
 
  
 | 
Kabak Pane | 
  | 
annebebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2008 
Mesajlar: 100 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20784 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2008 
2,944 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kabak
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
 
1 avuç rende kaşar
 
8-10 dal maydanoz
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
Galeta unu
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Kabak dışındaki malzemeler karıştırılır. Kabaklar yarım santim kalınlığında, daire şeklinde doğranır. Karışıma bulanır, ardından galeta ununa batırılır. Kızgın yağda kızartılır.
  
 | 
Kabak Pane | 
  | 
değirmenci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.09.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27504 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2008 
3,570 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 kabak
 
3 yumurta
 
2 çorba kaşığı un
 
1 bardak ayçiçekyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
 
Kabakların üstünü kazıyın ve soyun, uzunlamasına ince ince dilimleyin. Bir kabın içine kırdığınız 3 yumurtaya, 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve 2 kaşık unu ekleyip, karıştırarak boza kıvamına getirin. Dilimlemiş olduğunuz kabakları, önce una sonra da yaptığınız bulamaca batırıp, bir tavada kızartmış olduğunuz bir bardak çiçekyağında iki yüzü pembeleşinceye kadar kızartın. Kızarmış kabakları teker teker çıkarıp yağlarını damlattıktan sonra içine kâğıt yayılmış bir tepsiye koyun. Kabakları sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Kabak Pane | 
  | 
Mete'lik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2011 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59575 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2011 
2,903 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kabak
 
3 yumurta
 
2 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı ketçap
 
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
1 su bardağı çiçek yağı
 
tuz
 
 
Kabakların kabuklarını kazıyın, uzunlamasına ince ince dilimleyin, tuzlayın, bir süzgeç içinde 20 dakika bekletin. Derin bir kabın içine 3 yumurtayı kırın, 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 2 çorba kaşığı ketçap, 1 çay kaşığı tuz ve unu ekleyip boza kıvamına getirin. Dilimlenmiş kabakları hafif sıkarak önce una sonra bu bulamaca batırıp kızartın. Kasap kâğıdı üzerine dizerek fazla yağın emilmesini sağlayın. Servis tabağına alın. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
  
 | 
Kabak Pane | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99216 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2014 
2,409 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
Pane için :
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı karbonat
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yeterince tuz
 
 
Kabakları soyun, ince uzun dilimler halinde kesin. Kalın keserseniz pişmeme ihtimali var. Tüm pane malzemelerini karıştırarak pane sosu hazırlayın. Sosun kıvamı boza kıvamında olacak, gerekirse biraz daha süt veya biraz daha un ekleyebilirsiniz. Kabakları bu karışıma bulayarak, yağda kızartın. Havlu kağıdın üstüne çıkartın. Sarımsaklı yoğurtla ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |