| 
 
 
 | 
Kabak Oturtma | 
  | 
kırlangıç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20433 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2008 
7,077 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 Orta boy kabak
 
250 Gr. kıyma
 
2 Yeşil bıber
 
2 Orta boy soğan
 
8-10 dal maydanoz
 
3 Orta boy domates
 
2 Çorba kaşğı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1/4 çay kaşığı karabiber
 
 
Tavaya ince kıyılmış soğan, yağ, kıyma, tuz ve 2 kaşık su koyup orta hararetli ısıda karıştırmak suretile 10 dakika pişiriniz. Doğranmış domatesi ve kıyılmış biberi ilave edip bir kaç dakika kaynatınız. Maydanoz ve karabiberi katıp karıştırınız.
 
Kabakları kazıyıp, yıkayıp 1 parmak kalınlığında enine dilimlere kesiniz. Tencere veya tepsiye kabak dilimlerini dizip, üzerine kıyma karışımının yarısını yayınız. Tekrar kabakları dizip geri kalan karışımla kapatınız. İki su bardağı su ilave ederek yarım saat pişiriniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 05.12.2014
  
 | 
Kabak Oturtma | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36656 
Gönderme Tarihi: 19.May.2009 
3,225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kabak
 
1 baş soğan
 
250 gr. Kıyma
 
2-3 kaşık sıvı yağ
 
2 kaşık domates salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
Maydanoz
 
Dereotu
 
 
Kabaklar soyulur, halka şeklinde doğranır. Yağda hafif kızartılır. Tencereye bir sıra dizilir. Diğer tarafta kıyma, küçük küçük doğranmış soğanla yağda kavurulur. Salçayla da biraz kavurulup, tuz, karabiber ilave edilir. Bu karışım tenceredeki kabakların üzerine dökülür. Kalan kabaklar tekrar bir sıra dizilir. Orta ateşte pişirilir, üzerine doğranmış maydanoz, dereotu serpilir.
  
 | 
Kabak Oturtma | 
  | 
can can 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2009 
Mesajlar: 70 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44144 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2009 
3,058 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kabak
 
3 adet soğan
 
200 gr. koyun kıyması
 
150 gr. katı yağ
 
2 orta boy domates
 
1 su bardağı su
 
1 demet maydanoz
 
1 demet dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kabakları temizler ve yıkarız. Zevkimize göre, ister halka şeklinde, ister boyuna, çubuk şeklinde doğrarız. Kestiğiniz kabakları yağda hafifçe kızartırız. Soğanları rendeleyip, kabaktan kalan yağda kavururuz. Soğanlara, rendelenmiş domates veya salçayı, kıymayı, tuzu, biberi ilave eder, suyunu çekene kadar kavururuz. Hafif kızarttığımız kabakları, yayvan, altı düz bir tencereye dizer üstüne hazırladığımız kıymalı salçayı dökeriz. İnce kıyılmış maydanozu üstüne örteriz. Suyunu koyup, orta hararetli ateşte 45 dakika kadar kapağını açmadan pişiririz. Ateşten indirip üstüne ince kıyılmış dereotunu serper, sıcak sıcak servis yaparız.
  
 | 
SAKIZKABAĞI OTURTMASI | 
  | 
kuzey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2010 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53812 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2010 
3,295 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kabakları kazıyıp bir tarafının ortasına boşluk vererek biraz uzunlamasına yarıp oyduktan sonra kızgın sadeyağ ile tavada kızartarak kevgire koyunuz, tencereye 2 - 3 soğan çentiniz, 2 kaşık sadeyağ ile kuvvetli ateşte öldürdükten sonra, içine 320 gram ince kıyılmış kıyma atınız. Pembeleşinceye kadar kavurup tuz, biber, baharat, ince kıyılmış nane ve maydanozla 2 - 3 dakika kavurarak indiriniz. Kabakları bu harçla doldurup bir kuşhaneye diziniz. Üzerine etsuyu ya da domates suyu gezdirip, kapayarak orta ateşte pişiriniz.
  
 | 
Kabak Oturtma | 
  | 
ipeknur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.09.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68112 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2011 
3,045 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kabak
 
4 domates
 
3 sivri biber
 
1 soğan
 
150 gr kıyma
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Yeterince
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvıyağ
 
 
Kabakları ister soyun,ister kazıyın onları halka halka kesin kızgın yağda çok kararmayacak şekilde kızartın yağı süzülecek şekilde süzgece koyun. En az 1 saat bekletin.Soğanı ve biberleri ince ince kıyın. Kıymayı, soğanı ve biberi tencereye hiç yağ koymadan kısık ateşte içine yarım kahve fincanı su ekleyerek kavurun arada karıştırın ki dibi tutmasın. Etin yağı ve eklediğiniz su kıymayı kavurmaya yetecektir. İyice kavrulunca küp küp kesilmiş domatesleri ilave edin,biraz çevirip salçasını ekleyin,domatesler pişene kadar kaynatın. Tuzunu ve karabiberi ekleyin. Kavrulan kıymayı tencerenin bir tarafına toplayın ve yağı süzülmüş kabakların yarısını alta dizin kıymayı üstüne yayın geri kalan kabakları üste dizin yani kıyma iki kabak sırasının arasında kalsın. Tencereye 2 bardak sıcak su koyup ocağın altını kısın arada bir yemek kaşığını aralara batırarak suyu her tarafa dağılmasını sağlayın. 20-25 Dakika içinde yemeğiniz hazır. Yemeği servis ederken mutlaka üstüne sarımsaklı yoğurt dökün.
  
 | 
Kabak Oturtma | 
  | 
potpori 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2010 
Mesajlar: 48 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79659 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2012 
2,850 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 kabak
 
4 domates
 
2 soğan
 
5 yeşilbiber
 
1 kırmızıbiber
 
2 diş sarımsak
 
Zeytinyağı tuz
 
Üzeri için:
 
1 tutam maydanoz
 
1 tutam dereotu
 
 
Kabakları tırtıklı soyacağınızla şekilli soyun. Yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları ve kırmızıbiberi küçük küp şeklinde, biberleri ve sarımsakları da küçük küçük doğrayın. Tencerenin zeminine soğanın bir kısmını koyun. Kabakları yerleştirin ve rendelenmiş domatesleri üzerine dökün. Kalan soğan, sarımsak ve biberleri de üzerine ekleyin. Tuzunu ve zeytinyağını ilave ettikten sonra kapağını kapatıp ocakta pişmeye bırakın. Üzerine doğranmış maydanoz ve dereotu serperek servis edin.
  
 | 
Kabak Oturtma | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110703 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2015 
3,200 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kilo kabak
 
3 adet domates
 
2-3 adet yeşil biber
 
2 adet kırmızı biber
 
250 gr. kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı pulbiber
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Kabaklar 1 santim eninde halka hallka doğranır, yağda kızartılır.
 
Bir tencereye yarım fincan sıvıyağ ve kıyma alınarak kavrulmaya başlanır.
 
Kıyılmış soğan ve kırmızı biber ilave edilerek kavrulmaya devam edilir, salça, pul biber, karabiber ve tuz da eklenerek bir süre daha kavrularak ocak kapatılır.
 
Büyük bir tencereye kızarttığımız kabakların yarısı alınır üzeri kaşıkla düzeltilir. Kavurduğumuz kıyma üzerine serilir. Kalan kabaklar da kıymanın üzerine yerleştirilir.
 
Soyulmuş domatesler halka halka kesilerek kabakların üzerine yerleştirilir. Domateslerin üzerine de yeşil biberler dizilir.
 
1 su bardağı sıcak su ilavesi ile tencere ocağa konur. Domatesler ve biberler yumuşayana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |