Kısa URL: https://ml.md/lc6602
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2006
3,902 defa indirildi / yazdırıldı
1 gr. taze kabak
500 gr. az yağlı kıyma
150 gr. Yeşil biber
3 adet kuru soğan
4 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı yağ
Az su
Kabaklar halka şeklinde doğranıp yağda kızartılır ve fırın tepsisine dizilir. Öte yanda az yağla kıyma kavrulur. Kıymaya soğan, yeşil biber yeterince tuz, salça, su ilave edip kaynatılır. Bu malzeme fırın tepsisindeki kabağın üzerine boşaltılır. Özerine halka şeklinde kesilmiş domates dizilir. Fırında domatesler kızarana (yaklaşık 30 dakika) kadar pişirilir. Yemek servise hazırdır
Fotoğraf "Ay-Su" tarafından gönderildi. 06.02.2015
3 büyük yeşil kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı ( kabaklarla harmanlamak için)
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
200 gr kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı ( kıymalı harç için )
Tuz
Karabiber
Pul biber
Beşamel Sos için:
1 yemek kaşığı Muratbey tereyağı
1 yemek kaşığı silme un
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
100 gr rendelenmiş Muratbey taze kaşar peyniri
Kabakları temizce yıkayın. Ortadan ikiye kesin ve dilimleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 200 derece fırında kızartın. Kuru soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı tencereye alın ve soğanları soteleyin. Üzerine kıymayı ve baharatları da ekleyerek pişirin. Kabakların üzerine kıymalı harcı ekleyin. Beşamel sos için tencereye Muratbey tereyağını alarak eritin. Un ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Süt ekleyerek çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Tuz ve karabiber ekleyin, kenara alın. Kıymalı karışımın üzerine beşamel sosu ekleyin. Muratbey taze kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve 180 derece fırında üzeri kızarancaya kadar pişirin.