| 
 
| 
 
 
 | 
 
KABAK KROKET | 
 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12721 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2007 
3,218 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 
 
1 kilo sakız kabağı (İsteyenler balkabağıyle de yapabilirler. O vakit balkabağını küçük parçalara doğrayıp haşlamalı. Sonra suyunu iyice süzmeli), 
 
300 gram lor peyniri veya tulum peyniri, 
 
100 gram sosis salam veya jambon, 
 
150 gram rendelenmiş kaşer peyniri veya parmesan peyniri, 
 
50 gram sadeyağ, 
 
4 yumurta, 
 
birkaç yaprak adaçayı, 
 
bir dal biberiye otu, 
 
yeteri kadar tuz ve  karabiber,  
 
1/2  bardak zeytinyağı.
 
 
Yapımı: Kabakların kabuklarını kazıdıktan sonra bunları rendelemeli. Buna ince delikli süzgeçten geçirilmiş lor peynirini ve kıyılmış sosisi katmalı. Bir bütün yumurtayla iki yumurta sarısını bunların üzerine kırdıktan sonra rendelenmiş peyniri serpiştirmen. Tuzlayıp biberledikten sonra tahta bir kaşıkla iyice karıştırıp karışımı birbirine iyice bağlamalı.
 
Derin bir tavaya zeytinyağıyle sadeyağı koymalı. Adaçayı ve biberiye yapraklarını da tavaya attıktan sonra kabı kuvvetli bir ateşe oturtmalı.
 
Kabaklı karışımdan çorba kaşığıyle parçalar almalı bunları önce una, sonra çırpılmış  yumurtaya (bir bütün yumurtayla iki yumurta akı) en sonunda kurutulmuş ekmek tozuna bulamalı, kızgın yağa atmalı. Kroketlerin her yanı nar gibi kızarınca bunları kevgirle iyice süzerek tavadan almalı ve servis tabağına almalı, sıcak sıcak servis yapmalı.
  
 | 
 
Kabak Kroket | 
 
  | 
Fevzii 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2013 
Mesajlar: 67 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91685 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2013 
3,930 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. kabak 
 
1 adet rendelenmiş soğan 
 
3 çorba kaşığı un 
 
2 adet yumurta 
 
1 demet maydanoz 
 
Karabiber 
 
Tuz 
 
 
Kabakların içini çıkarıp rendeleyin. Rendelenmiş soğanla bir kaba koyun. İçine un, yumurta, kıyılmış maydanoz ilave edin. Karabiber ve tuzunu ekleyin. Bu malzemeleri sıkma torbasına doldurun. Kızdırılmış yağa köfte büyüklüğünde sıkıp çevirerek kızartın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KABAK KROKET Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |