| 
 
 
 | 
Kabak Kavurması | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2316 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006 
4,724 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kabak
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 adet orta boy soğan
 
2 adet domates
 
Nane
 
Dereotu
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Kabakları soyup  küçük küçük doğrayın. 
 
Kalın dipli bir tavada zeytinyağını ısıtıp küp şeklinde doğradığınız  soğanları sararıncaya  kadar kavurun. 
 
Daha sonra sırasıyla domatesleri ve  kabakları  ilave  edip çok az su ile kendi yağında kalana kadar pişirin. 
 
Nane ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Kabak Kavurma | 
  | 
Vahşi Batı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Karaburun İZMİR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16671 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2007 
4,656 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet sakız kabağı
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 diş sarımsak
 
3 adet domates
 
8-10 dal sdereotu
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
tuz
 
 
Kabaklar kazınıp yuvarlak dilimlenir. Tencereye yağ, ince kıyılmış soğan, sarımsak, tuz konur, bir kaç dakika kavrulur, üzerine küp şeklinde doğranmış domatesler katılır, domates şeklini kaybedince dereotu atılır, 5 dakika sonra ateşten alınır.
 
 
 ML® Domatesli Kabak için tıklayın
 
  
 | 
Kabak Kavurması | 
  | 
Fortuna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2011 
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69125 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2011 
3,417 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet kabak
 
4 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
2 kaşık tereyağ
 
2 kaşık zeytinyağ
 
5 dal dereotu
 
1'er çay kaşığı tuz pul biber
 
 
Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alın. Biberleri içine doğrayıp 1-2 dk kavurun. Daha sonra domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayıp tencereye alın. Domatesler sulanınca son olarak kabakları da küp küp doğrarayıp, tuz ve biberiyle birlikte tencereye ilave edin. Sık aralıklarla ve ezmeden karıştırarak kabaklar yumuşayıncaya kadar kavurun. Pişmesine yakın ince doğramış olduğunuz dereotunu da tencereye ilave edin
  
 | 
Kabak Kavurması | 
  | 
marmelat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.05.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51482 
Gönderme Tarihi: 07.May.2010 
3,346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kabak
 
2 soğan
 
2 domates
 
Taze nane
 
Taze dereotu
 
Sıvıyağ
 
Su
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Kızgın yağda doğranmış soğanları pembeleştirin. Üzerine soyulup, küp küp doğranmış kabaklarla, doğranmış domatesleri ve biraz suyla pişirin. Suyunu çektirin ve üzerine kıyılmış taze nane ve dereotu serpin.
 
 
 
  
 | 
Kabak Kavurması | 
  | 
behram çavuş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.01.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72037 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2012 
3,308 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
1 adet kuru soğan
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
5-10 dal dereotu
 
Yarım çay kaşığı toz şeker
 
1 kase yoğurt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 diş sarımsak
 
 
Kabakların kabukları soyulur ve kibrit çöpü şeklinde doğranır. Tavaya yağ konur, ısınınca kabaklar atılır. Gevşemeye başlayınca tuz ve şeker ilave edilir. Tamamen pişince kıyılmış dereotu eklenir. Servis yapılacağı zaman üzerine sarımsaklı yoğurt konur.
  
 | 
Kabak Kavurma | 
  | 
anacık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2013 
Mesajlar: 69 Şehir: Nallıhan-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91507 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2013 
3,201 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
2 adet yumurta 
 
1 tutam karabiber
 
1 tutam pul biber 
 
1 çk tuz 
 
5 kaşık yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
3 kaşık margarin
 
 
Kabaklar yıkanıp rendelenir. teflon tavada kavrulan kabaklara 3 kaşık margarin konur, kabak yağı çekince ayrı bir kapta çırpılan yumurtalar eklenir. yumurta ve kabak pişince üzerine karabiber eklenir. biraz soğuyan kabak kavurma üzerine sarımsaklı yumurta dökülür ve üzeri pul biber ile süslenir.
  
 | 
Kabak Kavurması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96283 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2014 
3,107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1 kg kabak
 
2-3 soğan
 
5 yemek kaşığı tereyağı veya ½ su bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Kabaklar kazındıktan sonra küçük karelere doğranır.
 
İnce doğranmış soğan tencerede yağla kavrulur.
 
Concasse domatesler eklenerek biraz daha kavrulur.
 
Kabaklar eklenerek sadece yağı kalana kadar pişirilir.
 
Karabiber atılarak karıştırılır ve ateşten alınır.
 
 
Not: Soğan kavrulduktan sonra iki yumurta eklenerek de pişirmeye devam edilebilir. Kabaklar eklenip biraz suyunu bırakınca 2 kaşık pirinç ya da bulgur eklenebilir. Tüm kavurma çeşitlerinde olduğu gibi kabak kavurmasıyla da genellikle sarımsaklı yoğurt birlikte servis yapılmaktadır.
  
 | 
Kabak Kavurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178590 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2024 
202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kabak
 
1 adet orta boy havuç
 
1 adet soğan
 
5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı yoğurt 
 
3-4 dal dereotu
 
1 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
Sosu için: 
 
3-4 adet ceviz içi
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
 
Kabak kavurma için kabak ve havuçları güzelce yıkayın ve uç kısımlarını kesin. Ardından, kabakları yarım ay şeklinde ince dilimler halinde kesin. Soğanı da jülyen doğrayın.
 
Geniş bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve ısındığında doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
 
Havuçlar yumuşamaya başlayınca kabak dilimlerini ilave edin ve kabaklar yumuşayana ve hafifçe kızarana kadar kavurmayı sürdürün. Üzerine tuz ekleyin ve ara ara karıştırarak kavurun. 
 
Bir kapta yoğurt sarımsak ve dereotunu karıştırın. Pişen kabağı servis tabağına alın.
 
Üzerine yoğurt gezdirin. Tavada yağı kızdırın. Üzerine ceviz ekleyin. Sosu yoğurt üzerine gezdirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |