| 
 
 
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25082 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2008 
2,885 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. sakız kabak
 
200 gr. yağlı kıyma
 
1 çay bardağı pirinç
 
yarım demet maydanoz
 
yarım demet dereotu
 
yarım demet taze nane
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
1 adet domates
 
5 çorba kaşığı yağ
 
 
Kabaklar oyulur (içleri mücver yapımında kullanılabilir) yeşillikler ve soğan kıyılır, kalan malzeme ile karıştırılır, kabklara doldurulur. Üzerlerine doğranmış domates konur, tencereye dizilir, su gezdirilir, orta ateşte 35-40 dakika pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Müslüm Kutsi" tarafından gönderildi. 24.06.2015
  
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
altın tas 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.03.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48320 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2010 
2,952 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg kabak
 
1 çorba kaşığı sadeyağ
 
1 çorba kaşığı margarin
 
3 domates veya 1/4 kahve fincanı salça
 
3 bardak su
 
1 demet dereotu
 
İçi:
 
300 gr kıyma
 
1,5 çorba kaşığı margarin
 
1 soğan (büyük)
 
1/2 kahve fincanı pirinç
 
1/2 bardak su
 
1/2 demet maydanoz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
 
Kısa ve kalınca dolmalık kabakların üstleri kazınır, içleri bir bıçakla oyulur ve oyulan her kabak, içinde su bulunan tencereye atılır. Ayrıca, bir kuşaneye yandaki ölçülere göre margarin ile çok küçük doğranmış soğan konularak kavrulur. Sonra buna sıcak su, pirinç ilâve edilerek kapağı kapatılır ve 10 dakika pişirilir. Pirinçler suyunu çekince tencere ateşten indirilir. İçine kıyma, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilâve edilerek 5 dakika yuğurulur. Daha sonra kabakların içleri bununla doldurulur va kabaklar, altı yayvan olan bir tencereye yerleştirilir. Tencereye yine ölçülere göre sadeyağ, margarin, biraz ılık su konur ve kapağı kapatılarak orta ısıdaki ateşte 15 dakika pişirilir. Kabakların renkleri dönünce tencere ateşten indirilir ve içerisine tuz, soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılarak iyice kıyılmış domates (yoksa salçası) ve artan ılık su konularak aynı ateşte 45 - 50 dakika daha pişirilir. Sonra da üzerine tere serpilerek ateşten indirilir ve tabağa alınarak servis yapılır.
 
 
Not: Yemek sade olarak yendiği gibi yoğurtlu ve yumurtalı, limon terbiyesi ile de yenebilir. İlâve edilen su yerine kemik ya da et suyu konursa ayrı bir lezzet verir.
 
 
 ML® Sebzeli Kabak Dolması için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "çintar" tarafından gönderildi. 01.02.2018
  
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
aydan müftüoğlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.07.2010 
Mesajlar: 63 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53689 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2010 
2,587 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kabakların düzgünlerini seçerek üstlerini kazıyınız. İnce bıçakla ya da kabak makinesiyle içlerini oyup yıkayınız. Koyunun döş tarafmdan 320 gram kıydıktan sonra 3 soğan çentip, nane, maydanoz, yeşil biber koyarak tekrar kıyınız. Yeteri kadar yıkanmış pirine tuz, biber ve tarçın serperek iyice yoğurunuz. Kabakları bu harçla pek sıkı olmayarak doldurunuz. Tencereye istif ederek üstünü örtünceye kadar etsuyu ile domates salçası koyup kapalı olarak pişiriniz. Üstüne sarımsaklı yoğurt dökülebilir.
 
 
 ML® Bulgurlu Kabak Dolması için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "çintar" tarafından gönderildi. 01.02.2018
  
 | 
SAKIZ KABAĞI DOLMASI | 
  | 
Ali Baba'nın Tarifleri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56549 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2010 
4,737 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Taze kabakların, dolmaya müsaid olanlarından tedarik edilerek kabuklarını bıçakla kazımalıdır. İçlerini de uzunluğu boyunca oyduktan sonra, yıkayıp bırakmalıdır.
 
Diğer taraftan, istenilen mikdarda, biraz yağlı tarafından koyun etini makineden, ince çekmeli ve birkaç tane soğanı da ince çentip, nane ve maydanozu da bunlara katmalıdır.
 
Kâfi mikdarda pirinci de ayıklayıp yıkıyarak ilâve etmeli. Tuz, biber ve tarçın serpip hepsini bir arada yoğurmalıdır.
 
Meydana gelen bu iç harciyle kabakları sıkı olmamak üzere doldurmalıdır.
 
Dolmalar, tencereye yerleştirilerek hizalarına kadar (dolmaları örtecek derece) et suyu da dökmelidir. Domates salçasını da koyduktan sonra, kapayıp mutedil ateşte pişirmelidir.
 
 
Not: Bu dolma, böyle sade ve yoğurtlu yenildiği gibi yumurta ve limon terbiyesiyle de daha nefis olur.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.02.2023
  
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
nilperi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Hakkari | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101449 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2014 
1,889 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet sakız kabağı
 
300 gr. kıyma
 
1 su bardağı pirinç
 
1 adet soğan
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 demet maydanoz
 
1'er çorba kaşığı biber ve domates salçası
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Karabiber, kırmızı biber, tuz
 
 
Kabakların içlerini oyun. Kıymaya pirinç, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve haşlanmış nohudu ekleyin. Salça ve baharatları da katıp yoğurun. Kabakları hazırladığınız harçla doldurun. Üst kısımlarına domatesten kapak yapın ve tencereye dizin. Üzerine zeytinyağını döküp pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
timsal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.10.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102629 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2014 
2,109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet küçük kabak
 
150 gram kıyma
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak
 
2 domates
 
1 soğan
 
Yarım demet dereotu
 
 
Minik kabakların içlerini oyun ve bir miktar zeytinyağı sürüp 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Bu arada tencerede zeytinyağını ve soğanı 5 dakika kavurun. Üzerine pirinci, kıymayı, sarımsakları ve dereotunu kıyıp ekleyin. Çok az su ekleyip karıştırın. Domatesleri de rendeleyip ilave edin. Bu karışımı kabakların içlerine doldurun. Tencereye dizin ve pirinçler pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Dolma pişince servis tabağına dizin.
 
 
 
  
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
Ayşe Gül 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 05.06.2015 
Mesajlar: 16 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108169 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2015 
1,655 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8-10 adet kabak
 
200 gram kıyma
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 soğan
 
1 demet maydanoz, nane, dereotu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı salça
 
3 diş sarımsak
 
Kimyon, tuz, karabiber,
 
1 su bardağı su
 
 
Kabakların içlerini oyup yıkayın ve süzün. Bu arada içi için soğanı rendeleyip üzerine pirinci, doğranmış yeşillikleri, baharatları ve 1 su bardağı suyu salçayla karıştırıp ekleyin. Bu iç harcı da kabakların içlerine doldurun. Fazla doldurmayın ki pişerken açılmasın. Tencereye dolmaları dizin ve üzerine bir tabak kapatın, 1-2 bardak da sıcak su koyup kısık ateşte pişmeye bırakın. 20 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Servis tabaklarına dizip ikram edin. İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
 
 
 
  
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111100 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015 
1,510 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Almanya Türk Toplumu
 
 
1 kilo kabak
 
250 gr. orta yaglı kuzu kıyması
 
5 çorba kasıgı sıyı yag
 
2 yemek kasıgı pirinç
 
Biraz tuz
 
1 çay kasıgı karabiber
 
1 demet maydanoz
 
1 demet dereotu
 
2 domates (1 tanesi kabakların üzerine)
 
1 soğan
 
 
Kıyma bir tepsiye konur. Snce kıyılmıs sogan, maydanoz, dereotu, 1 adet rendelenmis domates, tuz, karabiber, temizlenmis pirinç katılır. 2 çorba kasıgı su ilave edilir. Hepsi iyice yogurularak iç harcı hazırlanır. Kabaklar yıkanır. Üstlerinin sekilli olması isteniyorsa, kabukları tırtıllı bir bıçakla soyulur, kabakların içleri oyulur (kabaktan çıkan iç daha sonra istenirse mücver yapımında kullanılabilir) ve bu oyuga hazırlanan harç doldurulur. Kabakların üzerine domates dilimleri konur ve kabaklar agız kısmı yukarı gelmek suretiyle tencereye yerlestirilir. Piserken dagılmalarını önlemek için kabakların üzeri bir tabakla kapatılır, tencereye 5 çorba kasıgı sıvıyag ve 2 bardak su ilave edilir. Orta hararetli ateste kabak ve pirinçler yumusayıncaya kadar pisirilir. Kabak dolması istenirse yoğurtla servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
teşhis 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.09.2015 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111148 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2015 
1,430 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
1 su bardağı pirinç
 
250 gram kıyma
 
1 demet maydanoz
 
1 demet dereotu
 
1 adet soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Nane
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
 
Kabakların üzerini kazıyıp yıkayın. Sonra ikiye bölerek içlerini oyun hazırlayın. Kıyma, rendelenmiş soğan ve diğer malzemelerin hepsini çiğden bir kabın içinde karıştırın. Oyulmuş kabakların içine doldurun ve tencereye dizin. Üzerine 2 su bardağı kadar su koyup 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Sarımsaklı yoğurtla ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124664 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2017 
2,262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 adet kabak
 
1 çay bardağı pilavlık bulgur
 
1 çay bardağı pirinç
 
Yarım demet maydanoz
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet domates
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
1 fincan sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı nar ekşisi ya da limon suyu
 
 
Kabaklar ortadan ikiye kesilerek, delmeden oyulur.
 
İçi için, pirinç ve bulgur yıkanarak karıştırma kabına alınır.
 
Maydanoz kıyılır, soğan ve domates doğranarak pirinç ve bulgurların üzerine eklenir.
 
Salça, pul biber, karabiber, tuz, sıvı yağ ve nar ekşisi de eklenerek harç iyice karıştırılır.
 
Harç oyulan kabakların içine yarıyı biraz geçecek kadar doldurulur, kabaklar bir tencereye dik olarak dizilir.
 
Dolmaların ağzına birer parça domates konarak kapatılır.
 
1 yemek kaşığı salça sulandırarak tenceredeki kabakların bir santim altında kalacak kadar ilave edilir.
 
Tencere hızlı ayeşe konur, kaynayınca ateş kısılır. Kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
çintar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131613 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2018 
943 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
1 adet domates
 
2 küçük boy soğan
 
1 adet yeşil biber
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 tutam maydanoz
 
150 gr kıyma
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
Tuz
 
1.5 yemek kaşığı salça
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Suyu için:
 
Yarım yemek kaşığı salça
 
 
Soğan ve biberi ince ince doğrayın, maydanozu kıyın. Pirinçleri, kıyılmış maydanoz, soğan ve biberleri, kıymayı, baharatları ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp elinizle harmanlayın. Kabakları çizgili bir biçimde soyun. İkiye bölerek içlerini tatlı kaşığı veya kabak oyacağı ile boşaltın.
 
Hazırladığınız harcı oymuş olduğunuz kabakların içine doldurarak kabaklan tencereye sıralayın. Domatesi küçük küçük keserek kabakların üstlerine kapak yapın.1,5 su bardağı sıcak suda yarım yemek kaşığı salçayı ezin ve tencereye ekleyin. Küçük ocakta kısık ateşte pirinçler pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170274 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2023 
287 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet kabak
 
Yarım adet kuru soğan
 
1 diş sarımsak
 
200 gram kıyma
 
300 gram pirinç
 
1 yemek kaşığı biber salçası 
 
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
Karabiber
 
Toz biber
 
Nane
 
Fesleğen
 
 
Kabaklar küçükse üst kısımlarını kesip içlerini oyun. Ancak büyük kabakları tam ortadan kesip içini oyun.
 
Bir kabın içinde pirinç, baharatlar kıyma ve ayçiçek yağını karıştırın.
 
Akabinde bu karışımı kabakların içine koyun.
 
Arından tencereye yerleştirip yarısına kadar su doldurun.
 
30 dakika boyunca kaynatın.
 
Kabak dolmanız servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177141 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2024 
211 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet büyük boy kabak
 
250 gram kıyma (tercihen dana veya kuzu)
 
1 büyük boy soğan (ince doğranmış)
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1/2 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
 
Tuz
 
1 demet maydanoz (ince doğranmış)
 
1 demet taze nane veya fesleğen (ince doğranmış)
 
2 su bardağı sıcak su
 
Limon dilimleri (servis için)
 
 
Kabakların üst kısımlarını kesip içini çıkartın. Kabakların içini oymak için bir çay kaşığı kullanabilirsiniz. İçini çıkardığınız kabakları yıkayıp süzün.
 
İçini çıkardığınız kabakları tuzlu suda 10-15 dakika kadar bekletin. Bu işlemin amacı, kabakların acısını almak içindir.
 
Bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
 
Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
 
Kavrulan kıymaya yıkanmış pirinci ekleyin. Birkaç dakika pirinçler de kavrulduktan sonra salçayı, tuz ve baharatları da ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
 
Ocaktan aldığınız karışıma ince doğranmış maydanoz ve taze nane veya fesleğen ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın.
 
Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun. Kabakların ağız kısmına sıkıca kapatın.
 
Tencereye sıkıca dizdiğiniz kabakların üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
 
Tencerenin kapağını kapatıp, kabaklar yumuşayıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Kabaklar pişerken ara sıra kontrol edin, suyunu çekip çekmediğini kontrol edin. Eğer suyu çabuk çekiliyorsa, azıcık daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
 
Kabaklar piştikten sonra ocaktan alın ve biraz dinlendirin.
 
Servis yaparken üzerine limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177554 
Gönderme Tarihi: 01.May.2024 
225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
6 adet kabak
 
1 adet domates
 
1 adet soğan
 
250 gr kıyma
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı pirinç
 
Yarım demet dereotu
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Öncelikle kabak soyacağıyla kabakları şerit halinde çizin. Üzerlerinden bir parmak kalınlığında kesip içlerini çıkarın. Pirinci kaynar suda dakika bekletip süzün. Soğanı ince ince doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. İç malzemeyi çiğden harç hazırlayacağız. Derin bir kaseye soğan, kıyma, dereotu, salça, su, sıvıya, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. En son pirinci ilave edip karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın. Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin. Domatesleri kapak olarak yerleştirip tencereye dizin. Tencerenin kenarından suyu ekleyin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183641 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2025 
49 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet orta boy kabak
 
250 g kıyma
 
1 çay bardağı pirinç (yıkanmış)
 
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
 
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım çay bardağı su
 
Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
 
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
 
Sosu İçin:
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Kabakların baş ve uç kısımlarını kesin. Ortadan ikiye bölüp içlerini oyun. (Çok ince bırakmamaya dikkat edin)
 
Bir kapta kıyma, pirinç, soğan, salçalar, baharatlar, maydanoz ve zeytinyağını karıştırın. Yarım çay bardağı su ekleyin, harç hafif sulu olsun.
 
Harcı çok fazla bastırmadan kabakların içine doldurun. (pirinç pişince şişeceği için üstte biraz boşluk bırakın)
 
Kabakları dik şekilde tencereye yerleştirin.
 
Bir kâsede sıcak su, salça ve yağı karıştırın. Kabakların yarısına kadar gelecek şekilde tencereye dökün.
 
Kapağını kapatıp önce yüksek, sonra kısık ateşte yaklaşık 35–40 dakika pişirin. Kabaklar ve iç harç yumuşayana kadar pişmeli.
 
 
 
  
 | 
Kabak Dolması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185227 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2025 
19 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Şaziye Şimşek
 
 
6 adet kabak
 
350 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
3 diş sarmısak
 
1 çorba kaşığı salça
 
Yarım su bardağı ince bulgur
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Nane
 
Reyhan
 
Üzeri için:
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı pulbiber
 
Yoğurt
 
 
Kabakları temizleyip uzunlamasına ince ince dilimleyin.
 
Kabak dilimlerini ızgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada kızartın.
 
İç malzemesi için kıyma, ince kıyılmış soğan, sarmısak, salça, bulgur, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyip yoğurun.
 
Pişirdiğiniz kabak dilimlerinin içine hazırladığınız iç malzemesinden koyup sarın.
 
Dolamaları tencereye yanyana dizin.
 
Üzerlerine biraz su gezdirip pişirin.
 
Üzeri için sıvıyağı kızdırıp pulbiber ekleyin.
 
Dolamaların üzerine yoğurt ve pulbiberli yağ gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |