|
Kabak Dolması (Şanlıurfa) |
|
son tahlil
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc126916
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2017
1,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Dolmalık kabak - 200 gr.
Yağlı parça veya kıyma et - 80 gr.
Pirinç - 60 gr.
Kuru soğan - 100 gr.
Domates salçası - 10 gr.
Sarımsak - 3 gr.
Pul biber - 5 gr.
Maydanoz - 20 gr.
Nane - 3 gr.
Karışık baharat - 5 gr.
Sadeyağ - 10 gr.
Domates - 60 gr.
Kabakların içleri oyulur. İsot dolmasında yapıldığı gibi iç harcı hazırlanır. Hazırlanan harç oyulmuş kabakların içlerine doldurulur ve kabakların ağızları dilimlenmiş domateslerle kapatılır. Tencereye dizilen kabakların üzerine dolma taşı veya porselen tabak konulur. Tuzu eklenen yemeğin üzerini kaplatacak şekilde su ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Kabak dolması sıcak olarak, yanında yeşil soğan, cacık veya koruk salatasıyla servis edilebilir.
|
|