|
|
Kabak Çullama (Karaman) |
|
sessiz bilge
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc149415
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2020
390 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatma Ünlükuş
Rendelenmiş kabak bir kaşık tuz, üç yumurta, kabartma tozu, karabiber, kırmızıbiber, nane ve un ile iyice karıştırılır.
Tavaya yağ konarak kızdırılır.
Hazırlanan karışım kaşık ile yağa bırakılır ve pembeleşinceye kadar kızartılır, sıcak tüketilir.
Not: Bu yemek arzu edilirse kabakları rendelemek yerine dilimleyerek ve malzemelere bulayıp kızartarak da yapılabilir.
|
Kabak Çullama (Karaman) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32031
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
7,939 defa indirildi / yazdırıldı
|
Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
MALZEMELER
orta boy yemeklik kabak 1 adet
Karabiber 1 çay kaşığı
Pul Biber 1 çay kaşığı
tuz 1 çay kaşığı
kabartma tozu 1 çay kaşığı
nane 1 çay kaşığı
yumurta 3 adet
un 1 Su bardağı
Sıvı Yağ 1 Su bardağı
YAPILIŞI:
Kabak yıkanıp rendenin ince bölümünde rendelenir. Rendelenmiş kabak bir kaba konur. Aynı kabın içine 3 yumurta, 1 kaşık tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, kabartma tozu ve un konarak iyice çırpılır, karıştırılır. Bir kaba sıvı yağ konarak ateşte ısıtılır. Isıtılan yağın içine birer kaşık karışımdan konarak pembeleşinceye kadar kızartılır ve kızartılan kabak çullamaları bir tabağa alınarak servis yapılır.
NOT: Bu işlem kabak rendelenme yerine yuvarlak doğranıp, elde edilen karışımla kaplanıp, kızartılarak da yapılabilir.
|
|
Kabak Çullama (Karaman) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri
|
|