| 
 | 
| KABAK ÇORBASI | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc47146 Gönderme Tarihi: 13.Şub.2010
 1,927 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemeler:
 3 adet tavuk bulyon
 5 bardak su
 1 kahve fincanı YONCA ayçiçeği yağı
 3 adet orta boy, küçük dilimlere bölünmüş kabak
 1 yemek kaşığı YONCA sarımsak ezmesi
 1 çorba kaşığı doğranmış tarhun otu ya da dereotu, ya da 1 çay kaşığı kurutulmuş tarhun
 bir miktar dilimlenmiş az yağlı peynir
 ¼ çay kaşığı tuz
 ¼ çay kaşığı karabiber
 
 Hazırlanış:
 Tavuk bulyonu, kabakları ve tarhun otunu (ya da dereotu), YONCA sarımsak ezmesini orta boy bir tencereye koyun ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Ateşi kısın ve kabaklar yumuşayıncaya kadar tencerenin kapağını kapatmadan 7 ile 10 dakika pişirin. Püre haline gelene dek gerekirse birkaç parçaya bölüp blenderdan geçirin. Çorbayı yeniden tencereye koyun ve orta ateşte YONCA ayçiçeği yağı ve peyniri ekleyerek pişirin. Ateşten aldıktan sonra tuz ve karabiber ekin. Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz
 
 
 | 
| Kabak Çorbası | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc59978 Gönderme Tarihi: 02.Şub.2011
 1,718 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Fatih Ustabaş
 
 2 kabak
 1 yemek kaşığı un
 4 su bardağı süt
 1 su bardağı su
 20 gr tereyağı
 Tuz
 1 çay bardağı dereotu
 üzeri için:
 15 gr tereyağı
 1 tatlı kaşığı kırmızıpul biber
 
 Tereyağını eritin ve unu ekleyerek rengi dönünceye kadar kavurun. Sütü ve suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kabakları rendeleyip karışıma ekleyin ve 15 dakika pişirin. Tuz ve dereotu ilave ederek karıştırın. Tereyağını ayrı bir tavada eritin ve içine pul biber karıştırın. Çorbayı kaseye alıp üzerine biberli yağ gezdirerek sıcak servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |