Hazırlanışı
Kabakları rendele, tencerede kavur, kaynar su ekle, pişir. Yoğurt, un, yumurta, sarımsak ve naneyi rondodan geçir. Kaynayan kabaklara karıştır bir iki taşım daha pişir.
Kısa URL: https://ml.md/lc112055
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2015
1,520 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg kabak
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet orta boy patates
1 adet Knorr Jel Bulyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı labne peynir
15 sap dereotu
1 demet roka
5 su bardağı su
Yüksek ateşe koyduğunuz çorba tenceresinde yağı eritin ve ince ince doğradığınız soğanlarınızı ve sarımsağı ilave edin.
Soğanlar hafiften yumusayınca ince doğranmış patatesleri ekleyin.
Ardından Knorr Jel Bulyonu ekleyin.
Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapattıktan sonra 5 dakika en kısık ateste pişirin.
Kabakları ufak parçalar halinde kesin ve soğan ve patateslere ilave edin.
Suyu ekledikten sonra yüksek ateşte arada karıştırarak 10 dakika pişirin.
Dereotunu, labne peynirin yarısını ve rokayı ekledikten sonra bir el blenderi yardımı ile çorbayı çekin.
Üzerine kalan labne peyniri ve bir kaç dal dereotu ile servis edin.