Kısa URL: https://ml.md/lc186147
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2025
28 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yemek Kaşığı Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli Yıldız Şehriye
3 Adet Küçük Boy Kabak
Yarım Demet Dereotu
3 Çay Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Un
5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Tarifimize kabaklarımızı soyarak başlıyoruz.
Soyduğumuz kabakları küpler halinde doğrayıp, bir kaba alıyoruz.
Dereotumuzu ince ince kıyıyoruz.
Isınan tenceremize zeytinyağı ekliyoruz ve doğradığımız kabakları da ekleyerek karıştırıyoruz.
Kabaklarımız ısınınca tuz ve 2 yemek kaşığı un ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Kabaklarımız kavrulmaya başlayınca üzerine suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Üzerine 3 yemek kaşığı Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli Yıldız Şehriye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Çorbamızı yaklaşık 5-6 dakika kaynamaya bırakıyoruz.
Çorbamız kaynayınca üzerine dereotunu ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Kabak Çorbamız servis etmek için hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc186194
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2025
12 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet kabak
½ bağ dereotu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 litre sıcak su
3 çorba kaşığı Nuh’un Ankara Makarnası arpa şehriye
½ ç.k. tuz
Üstüne:
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 t.k. pul biber
Tarifimize 2 adet kabağımızı 4’e bölüp çekirdekli kısımlarını ayıklayarak başlıyoruz.
Kabaklarımızı önce ince şeritler halinde kesiyoruz ve ince küpler halinde doğruyoruz.
Doğradığımız kabakları bir kaba alıyoruz ve tenceremizin altını yakıyoruz.
1 ç.k. tereyağımızı ilave ediyoruz.
Tereyağımız eridi. Doğradığımız kabakları yağımıza ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Kabaklarımızı yaklaşık 5 dakika kavuruyoruz.
1 litre sıcak suyumuzu kavrulan kabaklarımızın üzerine karıştırarak yavaş yavaş ilave ediyoruz.
Yarım ç.k. tuz ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Çorbamız kaynamaya başladı. Altını kısıyoruz.
3 ç.k. arpa şehriyemizi çorbamıza ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Çorbamız pişerken, servis ederken kullanacağımız yarım bağ dereotumuzu incecik kıyıyoruz.
Renklerinin bozulmaması adına dereotlarını yıkadıktan sonra iyice kurutmaya özen gösteriyoruz.
Doğradığımız dereotlarını bir kaba alıyoruz.
Çorbamız yaklaşık 10 dakika pişti. Çorbamızı kenara alıyoruz.
Çorbamızda kullanacağımız yağımız için tenceremizin altını yakıyoruz ve 1 ç.k. tereyağı ilave ediyoruz.
Yağımız erirken doğradığımız dereotlarını çorbamıza ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Yağımız eridi ve biraz kızdı. 1 t.k. pul biberi ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Tereyağımızı çorbamıza ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Servis ederken kullanabileceğimiz kadar tereyağını ayırıyoruz.
Çorbamızın üzerine tereyağı ve dereotunu ekleyerek servis ediyoruz.