| 
 
 
 | 
Kabak Cipsi | 
  | 
seans 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2018 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140961 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2019 
919 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
4 adet kabak
 
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı deniz tuzu
 
Toz kırmızı biber
 
 
Kabakları temizleyip çok ince halkalar şeklinde dilimleyin. Bir kapta parmesan peyniri ve sıvı yağı, deniz tuzu ve toz kırmızı biber ile iyice harmanlayın.
 
Yağlı kağıt üzerinde birbirlerine değmeyecek şekilde tepsilere dizin. 200 derecede 20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kabak Cipsleri | 
  | 
nazire abla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147351 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2019 
801 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2 kabak
 
1 çay bardağı galeta unu
 
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri veya rendelenmiş eski kaşar peyniri
 
1 çay kaşığı deniz tuzu
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı sarımsak tozu
 
Yarım çay bardağı süt
 
Karabiber
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Galeta unu, rendelenmiş parmesan peyniri veya rendelenmiş eski kaşar peyniri, tuz, kırmızı toz biber, sarımsak tozu ve karabiberi küçük bir kasede harmanlayın. Kabakları bol suyla yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Keskin bir bıçakla ince dilimleyin. Hazırladığınız dilimleri önce süte daha sonra peynirli ve baharatlı karışıma bulayın. Kabak dilimlerini içine zeytinyağı sürülmüş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kabak cipslerini yanında sarımsaklı yoğurt veya domatesli bir sosla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kabak Cipsi | 
  | 
bahis 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2019 
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144123 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2019 
704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 adet orta boy kabak
 
1 yemek kaşığı toz parmesan
 
½ çay bardağı yağsız süt
 
Yağlı kağıt
 
İsteğe bağlı olarak seçilecek baharatlar
 
 
Bir kasede istediğiniz baharatları ve toz parmesanı harmanlayın. Kabakları ince ince dilimleyin. Hazırladığınız dilimleri önce yağsız süte ardından hazırladığınız karışıma batırın. Ardından üzerine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kabak Cipsi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152604 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2020 
599 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 adet kabak
 
Zeytinyağı
 
 
Kabakları soyup cips rendesi ile doğruyoruz. İyice kuruluyoruz, üzerine yağ spreyi ile zeytinyağı serpiştiriyoruz. Tuz ekleyip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 180 derece fırında kabaklar kuruyup kızarana kadar fırınlıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Kabak Cipsi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184392 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2025 
98 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy kabak
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
 
1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)
 
 
Kabakların kabuklarını soymadan, ince ve eşit dilimler halinde kesin.
 
Ne kadar ince keserseniz, o kadar kıtır olacaktır.
 
Dilimlediğiniz kabakları kağıt havlu arasında bekleterek fazla nemini alın.
 
Bu işlem, cipslerin çıtır olmasını sağlar.
 
Geniş bir kasede kabak dilimlerini zeytinyağı, tuz ve dilediğiniz baharatlarla harmanlayın.
 
Kabak dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
 
120-140°C ısıtılmış fırında yaklaşık 40-50 dakika, arada kontrol ederek pişirin.
 
Kenarları hafif kızarıp çıtırlaştığında fırından çıkarın.
 
Oda sıcaklığında biraz soğuttuktan sonra servis tabağına alın.
 
Yanına yoğurtlu dip sos hazırlayarak da sunabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |