|
|
Kabak Çintmesi (Antalya) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc47111
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2010
8,902 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ kilo kabak
1 çay kaşığı tuz
¼ su bardağı zeytinyağı
2 soğan
3 domates
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
¼ su bardağı su
Yapılışı
Kabakları soy, kuşbaşı doğra, yıka, süzgeçe al, tuz at , karıştır. Soğanları ince kıy, yağla kavur. Domateslerin kabuklarını soy, doğra, soğanlara ilave et, çevir, kabakları koy, karıştırarak kavur. Suyu ilave et, kapağı ört ve pişir.
Fotoğraf "güllülokum" tarafından gönderildi. 12.03.2019
|
Kabak Çintmesi (Antalya) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178645
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2024
73 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet büyük kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 adet orta boy domates (küp küp doğranmış)
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
4 adet kabak (küp küp doğranmış)
2 çay kaşığı tuz
Zeytinyağını tavaya alın ve üzerine soğanları ekleyin.
Soğanlar renk alana kadar kavurun ve salçayı ilave edin. 2-3 dakika daha kavurun.
Kabakları ilave edin.
Ardından domatesleri ekleyin. Sarımsakları ilave edin. Tuzunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte daha sonra en kısık ateşte su koymadan pişmeye bırakın.
Üzerine nane serpiştirerek servis edebilirsiniz.
|
|
Kabak Çintmesi (Antalya) Tarifleri Burdur Yemekleri
|
|