| 
 
 
 | 
Kabak Çiçeği Tavası | 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12726 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2007 
3,046 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
20 iri kabak çiçeği
 
1/2 bardak rendelenmiş peynir
 
1 tutam fesleğen
 
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
 
1 dal biberiye
 
Yeteri kadar un
 
Süt
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
 
Kabak çiçeklerini iyice yıkayıp kuruladıktan sonra hepsinin içini rendelenmiş peynirle doldurmalı. Bir kâseye yumurtayı, kıyılmış maydanozla fesleğeni ve yeteri kadar tuzu koymalı. Unla sütü de katarak oldukça koyu bir bulamaç meydana getirmeli. Bir tavaya bot zeytinyağıyle biberiye dalını koymalı. Zeytinyağı kızınca bulamaca batırılacak kabak çiçeklerini tavaya atmalı. Kabak çiçeklerini kızarttıkça bir kevgirle süzerek çıkarmalı ve servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapmalı.
 
 
 
  
 | 
Kabak Çiçeği Kızartması | 
  | 
Samsun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.10.2005 
Mesajlar: 43 Şehir: Çarşamba | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6956 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2006 
2,860 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
16 adet kabak çiçeği
 
3 yemek kaşığı un
 
1 yumurta
 
Yarım su bardağı ılık süt
 
Tuz
 
 
Kabak çiçeklerini bir kaba koyacağınız suya daldırarak zedelemeden yıkayın. Suların süzülmesi için ters çevirip dizin. Una yumurtayı kırın. Tozunu koyun, çırparak azar azar ılık sütü ekleyin. Gerektiği kadar ılık su ilave ederek koyu bir bulamaç haline getirin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Kabak çiçeklerini bulamaca batırıp iki taraflarını da kızartın. Sıcak olarak sofraya getirin. Yanında limon dilimi veya sarımsaklı, dereotlu süzme yoğurtla servis yapabilirsiniz.
 
 
 ML® Domatesli Kabak için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Kabak Çiçeği Kızartması | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143978 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2019 
751 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
20 adet kabak çiçeği
 
2 yumurta
 
1 su bardağı un
 
 
Sarısını ve beyazını ayırdığınız yumurtaların beyazını güzelce çırpıp, sarısını un ile karıştırın.
 
Kabak çiçeklerini yıkayıp kuruttuktan sonra, önce unlu karışıma sonra sonra çırptığınız yumurta sarısına bulayıp kızgın yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
Kabak Çiçeği Kızarması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178055 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2024 
235 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kabak için:
 
15 adet kabak çiçeği
 
1 kase lor peyniri (ya da beyaz peynir)
 
1/2 kase rendelenmiş kaşar peyniri
 
2-3 dal dereotu
 
1 dal maydanoz
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
1 çay kaşığı tane karabiber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı tuz
 
Tempura sosu:
 
3 yemek kaşığı un
 
1 adet yumurta
 
1/2 şişe maden suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
İlk olarak kabak çiçeğinin dışındaki yeşilliklerini koparıp ve sapını kısaltın.
 
İç kısmını da temizleyip nazikçe içini ve dışını temizleyin.
 
İç harcı için tüm malzemeleri karıştırın.
 
Tempura sosu içinde tüm malzemeleri bir kaseye alıp yoğun boza kıvamı alana kadar çırpın.
 
Yapraklar yırtılmadan nazikçe içini doldurup yapraklarını katlayarak kapatın.
 
Tempura sosa bulayıp kızgın yağda kızartın.
 
Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kabak Çiçeği Kızartması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183988 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2025 
86 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10–15 adet taze kabak çiçeği
 
1 su bardağı un
 
1 çay bardağı maden suyu veya soğuk su
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Kabak çiçeklerini dikkatlice yıkayın. 
 
İç kısımlarındaki tohumları ve sert saplarını nazikçe çıkarın. 
 
Çiçekleri bütün halde bırakın.
 
Bir kasede un, yumurta, tuz ve maden suyunu çırpın. 
 
Krep kıvamında, akışkan ama çok sulu olmayan bir harç elde edin.
 
Kabak çiçeklerini hazırladığınız karışıma bulayın. 
 
Her yanının eşit kaplandığından emin olun.
 
Tavaya sıvı yağı alın ve iyice ısıtın. 
 
Kabak çiçeklerini dikkatlice tavaya yerleştirin. 
 
Her iki yüzünü de altın sarısı olana kadar kızartın.
 
Kızaran çiçekleri kağıt havluya alarak fazla yağını çektirin. 
 
Sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |