|
Kabak Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159026
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2021
280 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg kabak
1 adet yufka
2 adet yumurta
250 gram beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kabağı temizledikten sonra rendeleyin ve elinizle sıkıp, suyunu alın. Kabağı karıştırma kabına koyun ve içine elinizle didiklediğiniz yufkayı ilave edin. Yumurta, rendelenmiş beyaz peynir, kaşar peyniri, sıvı yağ, tuz ve karabiber ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve bu karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, tekrar 5 dakika fırında tutun. Fırından alın ve dilimleyerek, sıcak veya ılık olarak servis yapın.
|
Kabak Böreği |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157083
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2021
213 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kabak
4 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 fincan dolusu kaşar peyniri
1 dilim beyaz peynir
Karabiber
Tuz
Karbonat
1 fincan margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
Kabakların kabuklarını temizledikten sonra haşlayınız.
Haşlanan kabakları küçük küçük kestikten sonra üzerine yukarıdaki malzemeleri ilave ederek (kaşar peyniri 1/2 fincan olacak) iyice karıştırınız.
Yağlanmış tepsiye bu karışımı yayınız.
Hafif ısıdaki fırına tepsiyi koyunuz.
Pişmeye yüz tutarken üzerine kalan kaşar peyniri koyunuz.
Böylece on dakika kadar pişirdikten sonra fırını kapatınız.
Not: İsterseniz böreği yufkayla da yapabilirsiniz. Bunun için de bir yufkayı ikiye bölüp bir yarısını tepsinin altına serip üzerine hazırlanan içi koyup, diğer yufkayı üstüne kapattıktan sonra fırına veriniz. Yufkanın üstüne yumura sarısı ve yağ sürünüz.
|
Kabak Böreği |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116217
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
1,308 defa indirildi / yazdırıldı
|
Vedat Başaran
2 adet kabak
200 gr. beyaz peynir
2 adet domates
2 diş sarmısak
¼ demet maydanoz
¼ demet dereotu
¼ taze nane
3- 4 adet fesleğen yaprağı
50 gr. un
3 yumurta
100 gr. mısır unu
1 tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber
Karabiber / Arzuya göre
2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı zeytinyağı
Kabakları soyun. Baş ve dip kısımlarını kesin. Fesleğen yapraklarını ince ince kıyın. Soyduğunuz kabakları akan suyun altında yıkayın. İki dilim birbirine yapışık kalacak şekilde ince ince dilimleyip, emici bir mutfak kağıdının üzerine dizin. Karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ekip beklemeye bırakın. Domateslerin kabuklarını soyup ortasından ikiye ayırın. Çekirdek yataklarını temizleyip, küp şeklinde doğrayın. 2 diş sarmısağı ince ince kıyın. Beyaz peyniri küçük parçalara ayırıp, genişçe bir kaba koyun. Bir çatal yardımı ile iyice ezip ufalayın. Taze nane yapraklarını ince ince kıyıp ilave edin. Maydanoz yapraklarını ve dereotunu da ince ince kıyıp kattıktan sonra ezerek karıştırın.
Doğradığınız domatesin bir kısmını katın. 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve karabiber ilave edip tekrar ezerek karıştırın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip ezerek karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız harcı bir kaşık yardımıyla kabak dilimlerinin arasına yerleştirin. Kızarırken açılmamaları için yumurtanın akına banıp kenarlarını yapıştırın ve bir tabağa dizin. Bir tabağa un bir başka tabağa mısır unu koyun. Bir kaseye de iki yumurta kırıp iyice çırpın. Kabak dilimlerini önce una sonra yumurtaya daha sonra da mısır ununa bulayın. Tavaya 1½ su bardağı zeytinyağı koyun. Kızdırdıktan sonra kabak böreklerini çevirerek kızartın ve emici mutfak kağıdı yaydığınız tabağa alın.
Başka bir tavaya çeyrek su bardağı zeytinyağı koyup kızdırın. Kıydığınız sarmısakları ilave edip, renkleri dönünce kalan domatesleri katıp, karıştırarak pişirin. Fesleğen yapraklarını ilave edip pişirmeye devam edin. Karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ekip karıştırın. Kabak böreklerini bir tabağa dizip, etrafını hazırladığınız sos ile bezeyin. Üstüne de sosun yağından gezdirip sıcak olarak servis yapın.
|
Kabak Böreği |
|
seçmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64122
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
2,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
500 gr. kabak
1/2 demet dereotu
1 adet yumurta
1 su bardağı lor peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Kabakları, kabuklarını soymadan rendeleyin. Suyunu sıkarak süzdürün. Kabaklara, kıyılmış dereotu, çırpılmış yumurta, lor peyniri, tuz ve kırmızıbiberi katıp karıştırın. Karışımı fırın tepsisine yayın. 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
|
|