Kısa URL: https://ml.md/lc51111
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010
6,461 defa indirildi / yazdırıldı
https://www.edirneden.com
Rendelenmiş bir miktar kara kabak, ince kıyılmış bir küçük baş soğan, tuz ve bol karabiber ile karıştırılıp, üç dört tane çırpılmış yumurta ile de karışmış şekliyle iç hazırlanır. Tepsiye yerleştirilen parçalanmış veya bütün fırınlanmış yufkaların arasına dökülerek üzerine taze açılmış bütün bir yufka yumurta sürülmüş şekliyle fırına verilip orta ısıda üst yufka kızarıncaya kadar bekletilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc138038
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2018
735 defa indirildi / yazdırıldı
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Kg. Un
1 Kg. Kabak
1 adet Soğan
3 Yumurta
Tuz
Karabiber
Nane
1 kg un suyla karıştırılarak hamur yapılır.
Kabak önceden rendelenir soğan, tuz ve karabiber ile karıştırılıp 3 yumurta ilave edilerek iç hazırlanır.
Hamur yapılır. Hamurdan 6 yufka açılır. Her yufkanın içine kabak serpilir, rulo yapılır, tepsiye dizilir.
Kızgın fırında pişirilir.