| 
 
 
 | 
JÖLELİ TARTÖLET | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95739 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2014 
2,800 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2007
 
 
500 gr Un
 
180 gr. Pudra şekeri
 
2 adet Yumurta
 
250 gr. Margarin
 
1 pk. Vanilya
 
Krema için:
 
1 kg. Süt
 
120 gr. Mısır nişastası
 
3 yumurta
 
250 gr. Toz şeker
 
100 gr. Margarin
 
1 paket Vanilya
 
Üzeri için:
 
Kivi
 
Muz
 
Çilek
 
Vişne
 
Krem Şanti
 
 
Unu tezgaha eleyiniz.
 
Margarini içine koyup bıçakla kıyınız.
 
Yumurta, pudra şeker ve vanilyayı koyup bir hamur hazırlayınız.
 
Hamur toplandığında 10-15 dk. serin bir yerde dinlendiriniz.
 
Toz şeker ve yumurtayı karıştırınız.
 
Unu ve nişastayı ilave ediniz.
 
Sütü yavaşça dökünüz ve karıştırınız.
 
Koyulaşıp krema haline gelince ocaktan alınız.
 
Margarin ve vanilyayı koyunuz.
 
Arada karıştırarak soğutunuz.
 
Soğuyunca içine bir miktar (1/3 oranında) krem şanti ilave ediniz.
 
Hamurun şekillendirilmesi
 
Hamuru tezgâh üzerinde merdaneyle 7-8 mm. incelikte açınız.
 
Tartölet kalıplarına yerleştiriniz.
 
Hamurun pişirilmesi
 
Kabarmaması için hamuru çatalla deliniz.
 
Fırında 160-180 C° sıcaklıkta 20-25 dk. pişiriniz.
 
Tartöletler soğuyunca kalıplardan çıkarınız.
 
Hazırladığınız kremayı tartöletlerin içine doldurunuz.
 
Üzerini dilimlediğiniz meyveler ile süsleyiniz.
 
Sade soğuk jöleyi bir miktar su ile inceltiniz.
 
Bir fırça veya pürmüz ile meyvelerin üzerini jöle ile kaplayınız.
 
 
 
  
 | 
JÖLELİ TARTÖLET | 
  | 
antidepresan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2009 
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38288 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2009 
2,591 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. un
 
1/2 desilitre süt
 
150-200 gr. yağ
 
Bir tutam tuz
 
200 gr. şeker
 
Limon kabuğu rendesi
 
2 yumurta
 
5 gr. kabartma tozu
 
Çilek ya da mevsim meyvesi
 
1 paket meyveli jöle
 
 
Şeker, yumurta, süt, tuz, limon kabuğu hepsini şeker eriyinceye kadar çarpınız.
 
Yağ ve un ilâve ediniz. Fazla yoğurmaymız.
 
Tart kalıbınızın büyüklüğüne göre hamuru açınız ve kalıba yerleştiriniz.
 
Orta ısı derecesindeki fırında pişiriniz.
 
Tartöletlerin içi çilek veya başka bir meyve ile doldurulur.
 
Üzerlerine çok iyi pişmiş meyve jölesi dökülür.
 
 
Not: Soğuduktan sonra arzu edilirse üzerleri krem şantiyle süslenir.
  
 | 
JÖLELİ TARTÖLET | 
  | 
ali ağa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.01.2012 
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71547 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2012 
2,456 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sable hamuru malzemesi
 
Yarım ölçü pasta kremi
 
5 adet portakal
 
250 gr. tozşeker (10 çorba kaşığı)
 
1 su bardağı su
 
6-7 yaprak jelâtin
 
 
Sable hamurunu hazırlayıp, tartölat kalıplarına yerleştiriniz.
 
Hamuru çatalla birkaç yerinden delip, orta ısıdaki fırında hamuru pişiriniz.
 
Fırından alınca, soğutup orta kısımlarını pasta kremiyle doldurup, kalıplarından çıkarınız.
 
Diğer tarafta portakalların suyunu sıkıp, süzgeçten geçiriniz.
 
İçerisine 1 bardak su ve tozşekeri koyup, eritiniz.
 
Bu karışımı biraz ısıtıp, içerisine yıkanmış jelâtini koyup, onu da eritiniz.
 
Jelâtinii bu suyu çok temiz tartölat kalıplarına koyup, dondurunuz. (Eğer iyi donmazsa, 1-2 jelâtîn yaprağı daha konabilir.)
 
Kalıptaki jöle iyice donunca kalıplar sıcak suya daldırılıp, jöle ele ters çevrilir. Sonra bu jöleleri tartöiatların üzerine koyup, tartölatlarınızı servis yapınız.
 
 
Not: Arzu ederseniz jölenin üstü süslenebilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |