| 
 
 
 | 
JÖLELİ PASTA | 
  | 
zBayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2005 
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6743 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006 
3,138 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 limon suyu
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı ile eritilecek
 
1 poşet krem şanti
 
 
Krem şanti 1 bardak su ile karıştırılacak. 1 bardak limon jölesi 2 bardak sıcak su ile eritilecek. Sonra malzeme karıştırılıp dolaba konularak dondurulur.
  
 | 
Jöleli Pasta | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8931 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006 
3,076 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 yumurta
 
5 kasik misir nisasta
 
1 bardak seker- ben 8 kasik koydum
 
1 yemek kasigi tereyağ
 
1 paket vanilya
 
1 paket Dr.Oetker Jöle ( tr'de kirmizi jöle olarak sanirim visne var ama kirmizi olmasi yeterli zaten)
 
 
Yumurta ve nisastayi biraz süt ile karistirin daha sonra kalan sütle birlikte icine sekeri ve yagi, vanilya haric, katin ve muhallebi kivaminda pisirin bir iki tasim kaynattiktan sonra vanilyayi ekleyip ocaktan alin.
 
Islatilmis büyük kare borcama muhallebiyi dökün.
 
Hazir jöleyi pakette yazdigi sekilde hazirlayin (ben biraz eksimsi olsun diye su yerine meyvenin suyundan da ekliyorum.)
 
meyvenizi, ahududu veya visneleri, muhallebinin üzerine serpistirin ve jöleyi dikkatlice üstüne dökün.
 
Buz dolabinda bir kac saat katilasmasini bekleyin.
  
 | 
JÖLELİ PASTA | 
  | 
ssk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 22
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12948 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2007 
9,912 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak Malzeme 
 
6 yumurta
 
1  su bardağı şeker (200 gr.)
 
2 su bardağı un (200 gr.)              
 
Yarım limon suyu                          
 
Limon kabuğu rendesi                   
 
Vanilya 
 
Krema İçin:
 
1 yumurta  
 
Yanın su bardağından biraz fazla şeker (175 gr.)
 
3 çorba kaşığı un
 
Yarım litre süt 
 
Yarım paket vanilya 
 
125 gr.lık paketin yarısı sana yağı
 
üstü İçin:                                         
 
3-4 şeftali, elma veya muz
 
1 paket şeftali veya elma jölesi
 
75 gr. fındık içi (Bir su bardağı)
 
1 fincan şekerli su
 
 
Yapılışı
 
Krema 
 
1- Bakır ya da cam bir kapta yumurta, şeker, un karıştırılır. Yavaş yavaş süt konup pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. Ilınınca yağ ve vanilya katılır.
 
 
Kek
 
1— Tepsi yağlanır, unlanır, fırın yakılır.
 
2— Yumurtalar ve şeker bir kapta çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon kabuğu rendesi vanilya, Limon suyu katılıp 1-2 kere daha çarpılır.
 
3— Un konur. Tepsiye boşaltılır ve orta hararetli fırında 35-40 dk. pişirilir.
 
4— Soğuyunca enine 3 parçaya kesilir. Parçalar şekerli su ile nemlendirilir.
 
5— Aralanna krema sürülerek parçalar üst üste konur.
 
6— En üstüne krema konup meyveler yerleştirilir.
 
7— Jöle üzerindeki tariften yanm bardak az su ile hazırlanır, pastanın piştiği tepside dondurulur.
 
8— Hazırlanan meyveli pastanın üzerine tepsi kapatılır. Meyvelerin jöleye yapışması için bir müddet beklenir. 30-40 dk.
 
9— Sonra tepsi ılık suya batırılıp servis tabağına ters çevrilir.
 
10— Kenarları ve üzeri krema ile süslenir, üzerine kıyılmış fındık dökülür.
  
 | 
joleli pasta | 
  | 
ssk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 22
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16863 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2007 
3,260 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt, 
 
1 su bardağı un, 
 
2 adet yumurta, 
 
2 çorba kaşığı margarin, 
 
tuz, 
 
Jöle için: 
 
700 gram çilek, 
 
1 su bardağı tozşeker, 
 
20 yaprak jelatin, 
 
2-3 çorba kaşığı süt, 
 
krem şanti
 
 
Un, yumurta ve sütü çırpın. Margarini eritin. Teflon tavayı erimiş margarinle yağlayın. Kepçeyle karışımdan alıp tavaya dökün. Kreplerin iki yüzünü de pişirin. (Yaklaşık 20 adet krep hazırlamalısınız.) Jöle için yaprak jelatini soğuk suda eritin. Çilkelerin yarısını şekerle birlikte robottan geçirin. Jöleyi sütle inceltin. Küçük küçük dilimlenmiş çileğin üzerine gezdirin. Buzdolabına alıp soğutun.
 
Dikdörtgen bir kek kalıbana kenarları dışarı taşacak şekilde birkaç tane krep yerleştirin. Kalan çileklerin yarısını da ikiye bölün. Kek kalıbına kat kat jöle, çilek ve krep yerleştirin. Pastayı buzkluta iki saat bekletin. Üzerini krem şanti ve artan çilekle süsleyin.
  
 | 
JÖLELİ PASTA | 
  | 
mahya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.08.2009 
Mesajlar: 51 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40642 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2009 
2,365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hazır pasta keki
 
30 gr yaprak jelatin
 
1 adet yumurta akı
 
1 çay fincanı fındık içi
 
250 gr toz şeker
 
1/2 paket vanilya
 
3 kahve kaşığı limon
 
 
Hazır pandispanyayı herhangi bir şurupla da hafifçe ıslatılır. Krema da külah şeklindeki bir kâğıda doldurulur. Krema her iki pandispanyanın kenar çevrelerinde ince olarak sıkılarak gezdirilir. Bütün kremalanmış çevrelere çekilmiş yeşil fındıktan yapıştırılır. Arzu edilen meyvenin dilimleri, ya da meyvenin kendisi en üste döşenir ve pandispanya buzdolabına kaldırılır.
 
Hazır jöle alınarak buzdolabından çıkarılan pastanın üzerine boşaltılır. Tekrar buzdolabına kaldırılarak dinlendirilir, daha sonra servise sunulur.
  
 | 
JÖLELİ PASTA | 
  | 
cins 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2011 
Mesajlar: 48
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66045 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2011 
3,376 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet yumurta
 
200 gr. tozşeker (8 çorba kaşığı)
 
250 gr. un (10 çorba kaşığı)
 
Vanilya
 
Beyaz ara kremi
 
Limon kabuğu rendesi
 
Muz, mandalina, çilek, kiraz vb.
 
Jöle
 
 
8 yumurtadan bir pandispanya hazırlayınız.
 
Kalıptan çıkarıp soğutunuz. (Bu pandispanyanın biraz ince olması gerekir. Çünkü, üzerine jöle konacak.)
 
Hazırladığınız beyaz kremden bir çorba kaşığı kadar pastanın yüzeyine sürünüz.
 
Hazırlanan jöleyi kalıptan çıkarıp, tam pastanın üzerine ters çeviriniz.
 
Kenarları düzeltip, yalnız pandispanyanın üzerine kalan kremi sürüp, o kısımları iri doğranmış fındık, fıstık, badem vb.'nden biriyle kaplayınız. (Jöle olan kısımlara hiçbir şey sürmeyiniz.)
 
Yuvarlak pasta tabağına alıp, servis yapınız.
 
 
Not: Arzu edilirse jölenin birinci katına meyve konmaz. Biri meyveli, biri meyvesiz olarak jöle dondurulur. Bu da pastaya başka güzel bir görünüm verir. Jöle bir kerede de dondurulablllr. Meyvenin güzel ve karışık görünmesi için iki defa dondurulmalıdır. Hiç meyvesiz jöleli pasta da yapılabilir. Çarşıdaki hazır jölelerle de bu pasta yapılabilir. Hazır jölenin yapılışı, kutusunun üzerinde yazılıdır.
  
 | 
Jöleli Pasta | 
  | 
Itrı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68222 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011 
2,128 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
140 gr margarin
 
1 adet yumurta sarısı
 
70 gr pudra şekeri
 
250 gr un
 
1 paket kremşanti
 
1 paket vanilya
 
 
Oda sıcaklığında yumuşayan margarine: yumurta, pudra şekeri, vanilya ve un katıp elinizle yoğurunuz. Karışımı yağlanmış kek kalıbına alınız. 160 derecelik hafif pembeleştirin. Soğuyunca üstüne kremşanti yayınız. İstediğiniz meyveleri üstüne dizerek en sona jölesini sürünüz. İşlem bitince buzdolabında bir miktar bekletip soğuk servis ediniz.
  
 | 
JÖLELİ PASTA | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95737 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2014 
2,161 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2007
 
 
Pandispanya için (21 cm. lik kalıp için)
 
4 Yumurta
 
20 gr. Ovalet
 
125 gr. Şeker
 
180 gr. Un
 
50 ml. Su
 
1 pk. Kabartma tozu
 
Ara kreması için:
 
500 ml. Süt
 
60 gr. Mısır nişastası
 
1 adet Yumurta
 
125 gr. Toz şeker
 
50 gr. Margarin
 
1 pk. Vanilya
 
Üzeri için:
 
400-500 gr. Soğuk jöle
 
2 gr. Gıda boyası
 
50 ml. Ilık su
 
100 gr. Siyah kuvertür çikolata
 
100 gr. Fildişi kuvertür çikolata
 
Krem şanti için:
 
500 gr. Toz krem şanti
 
500 gr. Süt
 
 
Pandispanyayı hazırlayınız, eninden ikiye kesiniz.
 
Ara kremasını hazırlayıp ara katlara sürünüz.
 
Gıda boyasını ılık suyla eziniz.
 
Sade soğuk jölenin içerisine karıştırınız.
 
Akıcı kıvama geldiğinde içine bir miktar (% 10 oranında) krem şanti ilave ediniz.
 
İyice karıştırınız.
 
İstenirse bunun yerine Frambuazlı (meyveli) jöle doğrudan uygulanabilir.
 
Hazırlamış olduğunuz jöleyi pastanın üzerine dökünüz.
 
Spatula, sıvama bıçağı veya palet yardımıyla düzgünce pastanın her tarafını kaplayınız.
 
Benmari usulü Bitter çikolata ve fildişi çikolatayı ayrı kaplarda eritiniz.
 
Kaşığı erimiş çikolataya batırınız.
 
Jölenin üzerinde sallayarak çikolatayı rast gele serpiniz.
 
Aynı uygulamayı beyaz çikolata ile de yapınız.
 
Buzdolabında en az birkaç saat dinlendiriniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |