1 paket Sultan Petit Beurre bisküvisi
200 g kayısı jölesi
1 bardak ayran
1 adet kivi
Sultanın Petit Beurre ve Semeynoye bisküvilerini ezin. 1/3 jöleyi bir kaba koyun. Muhtevayı 130 mllık suda eritin ve bundan sonra 130 ml soğuk su ekleyin. Bisküvi ile jöleyi karıştırarak servis yapılacak kaplara koyun.
Buzdolabında dondurun. Daha 1/3 jöleyi yine ılık suda ve sonra soğuk suda eritin. Bu jöleye ayran ekleyip karıştırın. Katkıyı jöle ve bisküvili katkıya koyun ve yine bir daha dondurun. Kiviyi temizleyip yüzük şeklinde kesin. Herbir yüzüğü 4 parçaya bölün.
Kalan jöleyi ılık ve soğuk suda ertitip kivi ekleyin. Katkıyı ilk hazırladığınız kaba döküp onu da dondurun ve servis yapın.
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un (tepeleme)
1/2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 paket muz veya ananas jölesi
2 paket bisküvi (kare)
Muz, vişne, çilek, kivi gibi meyvelerin biri veya birkaçı
Jöleyi üzerinde belirtilen su miktarında bir çay bardağı az su kullanarak tarifine uygun olarak uygun olarak hazırlayalım. Jöleyi ıslak bezle silinmiş köşeli bir kalıba boşaltıp buzlukta bekleterek donmasını sağlayalım. Bu arada kremayı hazırlayalım. Tencereye unu, şekeri, sütü alıp karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olaan dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp vanilyaları ekleyerek mikserle yarım dk. çırpalım. Donmuş jölenin üzerine 1 sıra bisküviyi aralıksız dizelim. Üzerine kremanın yarısını yayalım. Kremanın üzerine tekrar bir sıra bisküviyi aralıksız dizelim. Bisküvilerin üzerine kalan kremayı yayalım. Tekrar bir sıra bisküvi dizerek jöleli pastayı buzlukta birkaç saat bekletelim. Kalıbı buzluktan çıkardıktan sonra içi sıcak su dolu bir kaba oturtalım. Birkaç dakika beklettikten sonra kalıbı ters çevirerek jöleli pastayı kalıptan çıkaralım. Dilimleyerek servis yapalım.