|
|
Japon Usulü Sığır Bonfile |
|
nurdoğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Anıttepe Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc30987
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2008
2,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 g sığır bonfilesi (bütün yağı temizlenip, etin dokusuna ters yönde ince dilimlenmiş)
125 g tel şehriye
60 g taze mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra, başlıkları ince doğranmış, sapları başka bir tarifte kullanmak için saklanmış)
3 taze soğan (ince şeritler halinde kesilmiş)
1/2 küçük marul (ya da tercihen çinlahanası, tütün kıyımı kesilmiş)
90 g beyazpeynir (2 cm kalınlığında dilimlenmiş)
1,5 litre (6 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu)
2 çorba kaşığı soya sosu (ya da soyu)
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı sarımsak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı susamyağı (ya da ayçiçek yağı)
Bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu kaynatın. Kaynayınca tel şehriyeleri koyup, yumuşayıncaya kadar (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, şehriyeleri bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkaladıktan sonra, süzülmeye bırakın.
Et dilimleri, mantarlar, taze soğanlar, marullar (ya da çinlahanaları) ve beyazpeynirleri, bir tepsiye yan yana dizin.
Et (ya da tavuk) suyu, soya sosu, sirke ve sarımsakları, bir fondu kabında, 5 dakika pişirin. Sonra susamyağını (ya da ayçiçek yağını) ekleyin.
Tıkırdamakta olan karışıma bonfile parçalarını koyup, yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra sebzeleri ve beyaz peynirleri koyup, 2 - 3 dakika ısınmaya bırakın. Delikli kaşıkla tümünü 6 düz tabağa çıkarıp, pişme suyuna süzülmüş arpa şehriyelerini karıştırarak ısıtın ve yemeğin yanında servis yapın.
|
Japon Usulü Sığır Bonfile |
|
kristal çanak
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2015
Mesajlar: 25 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc113502
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2015
1,507 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg sığır bonfile
4 adet mantar
3 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı domates salçası
2 diş dövülmüş sarmısak
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
1 su bardağı etsuyu
1 çorba kaşığı margarin
300 gr havuç
Mantarları doğrayıp bir kaseye koyun. Soya sosu, domates salçası, tuz, toz şeker, sarımsaklar, yenibahar ve et suyunu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kaseyi bir kenara bırakın. Margarini bir tencereye koyup, harlı ateşte kızdırın. Kuşbaşı etlerin üçte birini koyup kızartın, kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarın. Tüm etler bitene dek işleme devam edin. Bütün etleri tekrar tencereye koyun. Kasedeki mantarlı karışımı ekleyip, bir taşım kaynatın. Ocağı kısıp,1,5 saat pişirin. Havuç dilimlerini ekleyin yarım saat daha pişirip servis yapın.
|
|
Japon Usulü Sığır Bonfile Tarifleri Japon Yemekleri
|
|