|
|
Japon Bisküvileri |
|
öö
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc114837
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2016
1,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru:
180 gr oda sicakliginda margarin
1 3/4 kap un
1 ck tuz
1/4 kap toz şeker
2 adet yumurta sarisi
Krema:
2 adet yumurtanin sarisi
4 yk şeker
1 ck vanilya esansi
1 yk mısır nişastasi
1 yk un
300 ml sut, ılık
1 adet yumurta beyazi
Ust susleme:
1 1/3 kap pudra sekeri
1 tk limon suyu
3 1/2 yk ılık su
1 küçük kase reçel
Krema: Once yumurtalari kucuk bir tencerenin icinde cirpin, sekeri ekleyip kremamsi bir gorunum alana kadar karisitirmaya devam edin. Yavas yavas vanilya, misir nisastasi ve unu ilave edin karistirin. Yavas yavas ılık sütün 1/4 unu karisima bosaltin, karistirin. Ocagin altini acip orta dereceye getirin. Geri kalan sutu ilave ederken, karisitirmaya devam edin. Karisim kalinlasmaya baslayinca, tencereyi kenara alin.
Yumurtanin beyazini bir kap icinde kar gibi olana kadar cirpin. Karisimi yavas yavas yumurta beyazinin icine katin. Karisimi tekrar tencereye bosaltin, ocagin uzerine koyup 1 dakika kadar karisitirip pisirin. Uzerine kagit havlu koyun ve kapagini kapayin, kenarda sogumaya birakin.
Hamur: Un, tuz ve sekeri buyuk bir kaba koyup karistirin. Ortasini acip sanayağı ve yumurta sarilarini ekleyin. Once parmaklarinizla yumurta sarilari ile yagi karistirin, kenarlardan yavas yavas unu karisima alin ve yogurun. Top yapin, uzerini ortup buzdolabinda 30 dakika kadar bekletin.
Firini (190 C) ye getirip ısıtın. Tezgahin uzerini unlayip, merdane ile hamuru ince bir sekilde acin. 0.5 cm enindeki yuvarlak kesici ile kesin. Parsomen kagidi koydugunuz firin tepsisinin uzerine dizin. 12-14 dakika (hamurun kalinligina gore sure degisiyor) kadar pisirin. Tel izgara uzerine yerlestirip sogumaya birakin.
Kurabiyelerin yarisinin uzerine tarife gore hazirlayip, sogumaya biraktiginiz kremadan surun, geriye kalan kurabiyeler ile uzerlerini kapayin.
Üst Susleme: Pudra sekerinin icine limon suyu ve suyu yavas yavas ilave edin ve karisitirin. Iki tatli kasigi yardimi ile biskuilerin uzerine karisimdan koyun. Uzerlerini istediginiz recelin taneleri ile susleyin. Ben portakal receli ve Incir receli kullandim.
|
JAPON BİSKÜVİSİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61074
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2011
3,778 defa indirildi / yazdırıldı
|
180 gr (12 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)
250 gr (2 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
2 yumurtanın sarısı
150 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) krem patisiyer
125 gr reçel (dilediğiniz cins)
Süslemesi:
180 gr (1+1/2 su bardağı) pudra şekeri
1 kahve kaşığı limon ruhu (baharatçılarda bulunur)
2-3 çorba kaşığı ılık su
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız.
Bir tatlı kaşışı yağla büyük bir fırın tepsisini yağlayıp bir kenara bırakınız.
Un, tuz, ve şekeri büyük bir kaseye eleyip ortasında çukur yaparak yumurta sarılarını ve kalan 180 gr yağı koyunuz. Parmaklarınızla yumurta ve yağı halledip yavaş yavaş unu yedirerek pürtüksüz bir hamur elde ediniz.
Hamuru top yapıp yağlı kağıda sararak buzdolabında bir saat bekletiniz.
Unlanmış hamur tahtasında hamuru ince açınız. 1,5 cm'lik bisküvi kesicisiyle hamuru yuvarlak yuvarlak kesip, tepsiye diziniz. Tepsiyi fırına sürüp 7-8 dakika, bisküviler nar gibi kızarana kadar pişiriniz.
Bisküvileri fırından çıkarıp tel ızgaranın üstüne yerleştirerek soğumaya bırakınız. Bisküviler iyice soğuyunca yarısının üstünü krem patisiyer ile kaplayıp kalanları, krem patisiyer kaplanmışların üstüne kapayınız. Süslemeyi hazırlayana kadar bisküvileri bir kenara bırakınız.
Pudra şekerini küçük bir kaseye eleyip limon ruhunu ekleyiniz.
Suyu damla damla katıp, bulamaç tahta kaşığın arkasına yapışacak kıvamda, pürtüksüz ve parlak olana kadar pişiriniz.
Süsleme sosunu bisküvilerin üstüne sürünüz. Her bisküvinin üstüne bir çay kaşığı reçeli koyup süsleme tamamen donana kadar bir kenarda bekleterek servis ediniz.
Fotoğraf "martı" tarafından gönderildi. 23.08.2015
|
|
JAPON BİSKÜVİSİ Tarifleri Suşi Tarifleri
|
|