| 
 
 
 | 
Jambonlu Pizza | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74285 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2012 
2,313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 ölçü pizza hamuru
 
150 gram dana jambon
 
250 gram dil peyniri
 
100 gram yeşil zeytin
 
Yeterince zeytinyağı
 
Karabiber
 
 
Pizza hamurunu, pizza tepsisine elimizle bastırarak yayalım.
 
Hamurun üzerini küçük küçük doğradığımız jambon ile kaplayıp, onun üzerine de tel tel ayırdığımız dil peynirlerini yayalım.
 
İçi biberli yeşil zeytinleri, ince ince kıyıp, peynirlerin üzerine serpiştirelim.
 
Üzerine bol zeytinyağı gezdirip, karabiber serperek, orta ısılı fırında pişirelim.
  
 | 
Jambonlu Pizza | 
  | 
hacer yener 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.10.2016 
Mesajlar: 40 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120424 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2016 
1,073 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gr un
 
25 gr yaşmaya
 
1 su bardağı ılık su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Toz şeker
 
Kekik
 
150 gr dana jambon
 
250 gr dil peyniri
 
100 gr biberli yeşil zeytin
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Mayayı tozşeker tuzu ılık suyu elimizle ezip karıştırıaralım unu yavaş yavaş katıp yoğurmaya başlayalım, yoğurduğumuz kabarması için 15 dakika bekletelim, elde ettiğimiz hamuru kabarıklığını sönünceye bir iki dakika yoğuralım, pizza tepsisini yağlayalım, hamuru tepsinin kenaralrına yapışacak şekilde yayalım.
 
İçi için, küçük doğradığımız jambonları tel tel ayıdığımız dil peyniri ile karıştırıp hamurun üstüne serelim, ince kıydığımız biberleri, yeşil zeytinleri peynirlerin üstüne srpiştirelim, yağı üzerine gezdirelim, karabiber ve kekik serpelim, önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dakika, pişrelim sıcak servis yapalım.
  
 | 
Jambonlu Pizza | 
  | 
aççı kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2020 
Mesajlar: 34 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151403 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2020 
833 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Pizza hamuru için:
 
3 su bardağı un
 
1 paket (11 gr) instant maya
 
¼ su bardağı ayçiçek yağı
 
1 çay bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Yeterince ılık su
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
4 yemek kaşığı domates sosu
 
5 dilim dana jambon
 
Eski kaşar peyniri
 
100 gr rendelenmiş mozzarella peyniri
 
40 gr iri rendelenmiş parmesan peyniri
 
Roka yaprakları
 
 
Derin bir kaba unu eleyin. Tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin ve yoğurun. Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. üzerine hafifçe un serperek merdaneyle 30 cm çapında açın. Hamurları yağlı kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın. üzerlerine domates sosunu sürün. Mozzarella peynirini ekleyerek üzerine dana jambonları dizin. İri rendelenmiş parmesan peynirini ilave ederek önceden ısıtılmış 210 derece fırında 25 dakika pişirin. üzerine çıtır roka yaprakları ve iri rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |