|
|
JAMBONLU KUŞKONMAZ |
|
semih44
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc20699
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2008
2,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik Malzeme:
2 kilo beyaz kuşkonmaz,
tuz,
şeker,
220 g tereyağı,
10-12 taze adaçayı yaprağı,
ince dilimler halinde, 50 g tuzlu jambon,
karabiber,
1. Kuşkonmazların kabuklarını soyun ve pamuk ipliği ile deste halinde bağlayın.
2. 2 litre su kaynatın, tuz ve bir fiske şeker atın, 20 g tereyağı ilave edin. Desteleri yaklaşık 15-18 dakika haşlayın.
3. Kalan tereyağı eritin, üstüne çıkan beyaz sıvıyı kaşık ile alın.
4. Adaçayı yapraklarını sudan geçirip kurulayın ve 1 kaşık tereyağında kızartın, kalan tereyağı Kızartmadan ilave edin.
5. Jambonu ince ince kıyın ve tereyağın içine atın, tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
6. Kuşkonmazların suyunu damlatın, üzerine jambonlu tereyağı dökerek, haşlanmış patates ile servis yapın.
|
Jambonlu Kuşkonmaz |
|
Gönül Hırsızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc10603
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2006
3,114 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
2 kg kuşkonmaz,
150 gr jambon,
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri,
100 gr margarin,
tuz ve karabiber.
Yapılışı:
Kuşkonmazlar ayıklanıp haşlanır. Her demet bağlanndan çözüldükten sonra bir jambon dilimine sarılır ve yağa bulanmış ısıya dayanıklı bir cam kaba düzenli biçimde yerleştirilir, sonra margarin küçük parçalara bölünüp bunların üstüne serpiştirilir. Tuz, karabiber ve kaşar peyniri de eklenerek kanşım kızgın fırına sürülür. Kuşkonmazlar, fınndan çıkarıldıktan sonra yanlarında Çamlıca usulü ile pişirilmiş yumurta olduğu halde servis yapılır.
|
|
Jambonlu Kuşkonmaz Tarifleri Havuç Tarifleri
|
|