|
|
Jambalaya (Louisiana) |
|
Nafiye Görey
Aşçı
Kayıt: 07.11.2007
Mesajlar: 19 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc19184
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2007
2,772 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 dolmalık biber
2 sap kereviz
2 baş soğan
2 diş sarımsak
400 g füme sosis
200 g jambon
2 çorba kasığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kekik
200 g (parboiled) pirinç
1 küçük kutu soyulmuş domates
400 ml tavuk suyu (komprime olabilir)
Acılı sos
2 tutam acı kırmızı biber
Tuz
1 bağ maydanoz
Biberleri yıkayın ve şeritler halinde doğrayın. Kerevizi de ayıklayarak yıkayın, 1 santim kalınlığında halkalar halinde dilimleyin. Soğanları ve sarımsağı ayıklayın, soğanı halka şeklinde kesin, sarımsağı ezin. Sosisleri eğimli olarak ince ince kesin, jambonu fındık büyüklüğünde doğrayın. Yağı bir tencereye koyun, soğanları pembeleştirin. Biberin, kerevizin ve sarımsağın yarısını ilave edin ve 5 dakika öldürün, üzerine un serpiştirin, kekiği ve pirinci katarak tekrar 5 dakika kızartın. Domatesleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, 20 dakika pişirin. Kalan sebzeleri, sosisi ve jambonu ekleyin, tekrar 10 dakika pişirin. Acılı sos, biber tuz ve karabiber katarak tadına bakın. Son olarak kıyılmış maydanoz karıştırın.
|
Jambalaya (Louisiana) |
|
saniye gürbüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc127396
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2017
1,319 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet tavuk göğsü, dörde bölünmüş,
500 gr. dana fileto-küp küp doğranmış
2 adet soğan-doğranmış
1 adet yeşil biber-jülyen doğranmış
2 adet kırmızı biber-jülyen doğranmış
2 diş sarımsak-ince doğranmış
200 gr. pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 orta boy kavanoz konserve domates
1 tutam kırmızı acı biber
2 adet Meksika biberi (damak zevkinize göre)
2 adet defne yaprağı
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
2 su bardağı tavuk suyu
Bir avuç maydanoz, doğranmış
Fırını önceden ısıtmaya başlayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Dörde bölünmüş tavuk göğüslerini yüksek ısıda kızıl-kahverengi olana kadar pişirin. Aynı şeyi dana filetolar için de yapın. Kırmızı eti pişirirken daha fazla zeytinyağı koyun. Etleri fırına dayanıklı bir kaba koyun. Soğanları yumuşak ve parlak olana kadar kavurun. Ardından biberleri de ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Son olarak sarımsak ve pirinci ekleyin. Biberleri pişirdiğiniz kaba, domates salçasını ilave edin ve ardından konserve domates, kırmızıbiber, Meksika biberi ve defne yaprağını koyun. Damak zevkinize göre çeşnilendirin. Hepsini birlikte kavurduktan sonra bunları etlerin olduğu pişirme kabına alın. Üzerine tavuk suyunu dökün. Tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatın ve 1 saat boyunca pişirin. Pişirirken 1 veya 2 defa karıştırın. Servis yapmadan önce maydanoz ile süsleyin.
|
|
Jambalaya (Louisiana) Tarifleri Amerikan Yemekleri
|
|