|
|
Jajang Bab |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc77757
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2012
3,261 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://koreyemek.blogspot.com
dana et 200 gr
2 tane patates
2 tane kuru soğan
1 tane havuç
1 tane kabak
100gr bezelye
sıvı yağ
jajang tozu 1 çay bardak
su 1 çay bardak
Eti küçük küçük doğranır karabiber 1 çay kaşığı döküp az sıvı yağıyla iyice kavurur.
Havuç. patates. kuru soğan ve kabağı fındık büyüklüğü kadar doğranır.
Et kavurduktan sonra o tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave eder sonra sert olan sebzelerden kavurmaya başlar.
Sebzeler yumuşayınca bezelyeleri ilave eder 2-3 dakkika daha kavurur. Sonra suyunu ekler orta ateşte kaynatır.
Black Bean Sauce osu toz şekilinde olanı var sıcak suyu ilave edip tozu iyice açar.
Kaynamış olan sebzelere bu sosu döküp tahta kaşığıyla iyice karışıtırır.
Suyu fazla koymamalıdır. Muhallebi kıvamında olsun!
Bu sosu ya pilav yada Makarna üzerine döküp iyice karışıtırarak yiyin.
|
Jjajangbap |
|
içli
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc124386
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2017
1,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.asyagurme.com
450 Gram Dana Eti, Küp kesilmiş
1 Adet Kabak, Küp kesilmiş
1 Adet Soğan (Küçük Boy), Küp kesilmiş
1 Adet Havuç, Küp kesilmiş
½ Su Bardağı Bezelye
5 Adet Mantar, 4'e bölünmüş
2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Tatlı Kaşığı Susam Yağı
Sosu için:
4-5 Yemek Kaşığı Siyah Fasulye Sosu
1.5 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Patates Nişastası
2 Yemek Kaşığı Su
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
Servis için:
½ Adet Salatalık
Sade Pilav
Ayçiçek yağını geniş bir tavada yüksek ateşte ısıtın. Küp doğranmış etleri ilave edin ve 3 dakika kadar soteleyin. Ardından küp kesilmiş havuçları, soğanları, kabakları, bezelye ve mantarları ilave edip, yaklaşık 3-4 dakika tüm malzemeleri soteleyin.
Tavanın ortasında spatula yardımıyla biraz yer açın ve 1 yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı ilave edip, siyah fasulye sosunu dökün ve yaklaşık 1 dakika kadar soteleyin. Ardından 1 su bardağı suyu ilave edin ve tavanın kapağını kapatıp, yaklaşık 8-10 dakika sebzeler yumuşayana dek pişmeye bırakın.
Son olarak bir kasede 1 yemek kaşığı patates nişastasını 1 çay kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı su ile çırparak karıştırın. Hazırladığınız karışımı tavaya dökün ve sos koyulaşana dek ara sıra karıştırarak pişirmeyi sürdürün. Sos istediğiniz kıvama gelince susam yağını ilave edip, ocağın altını kapatın. Yanında salatalık dilimleri ve buharda pişmiş sade pilav ile servis edin.
|
|
Jajang Bab Tarifleri Kore Yemekleri
|
|