Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sana Yemek Tarifleri > İzmir Pilavı (4 adet - 71,646 defa bakıldı)

İzmir Pilavı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İzmir Pilavı

kinot
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129
Şehir: Katmandu
Kısa URL: https://ml.md/lc77876
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2012
1,900 defa indirildi / yazdırıldı




5 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
1 Bardak PİRİNÇ
5 Çorba Kaşığı sana
2 Çorba Kaşığı kuş üzümü
2 Çorba Kaşığı çam fıstığı
2 Bardak tavuk suyu
1 Çay Kaşığı şeker
1 Adet soğan
1 Çay Kaşığı tuz
1 Çay Kaşığı tarçın
2 Adet kuru kayısı
1 Çay Kaşığı karabiber
2 Çorba Kaşığı ceviz

Pirinci iyice yıkayın ve süzüp bir kenarda bekletin.Rendelenmiş soğanı tencereye koyun,sana ilave edin ve devamlı karıştırarak orta ateşte 3 dakika kavurun.Çam fıstıklarını katın 2 dakika kadar kavurun.Tavuk suyu ve doğranmış kayısıları ilave edin kaynatın.Kuş üzümü,ezilmiş ceviz,tarçın,şeker,karabiber,tuz ve pirinci de katın sadece bir defa karıştırın.kapağını kapatın ve yüksek ateşte karıştırmadan 5 dakika pişirin.Sonra ateşi iyice kısın ve pirinç suyunu tamamen çekinceye kadar 15 dakika daha pişirin.Ateşten alın kapağını kaldırın tencerenin üstünü bir peçete ile örtüp kapağını kapatın.Bu şekilde demlendirin ve pirinçleri zedelemeden bir servis tabağına alın.


İzmir Pilavı

meftune
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc77719
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2012
1,868 defa indirildi / yazdırıldı




3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Bardağı ceviz
1 Tutam dereotu
1 Tutam maydanoz
2 Çorba Kaşığı antepfıstığı
1 Çay Kaşığı tarçın
1 Çorba Kaşığı dolmalık fıstık
6 Adet kuru kayısı
1 Adet soğan
2 Çorba Kaşığı kuş üzümü
1 Su Bardağı etsuyu
2 Su Bardağı baldo pirinç

Pirinçlerimizi yıkayıp süzdükten sonra sana klasik margarinimizi tencereye alıp ince doğranmış soğanla bir iki dakika kavuruyoruz. üzerine pirinçleri ve tuzunu ekleyip 4-5 dakika daha kavurduktan sonra sıcak et suyunu verip orta ateşte pilavımızı pişiriyoruz. Pilav demlenirken başka bir tavada dolmalık fıstığı ceviz, kuş üzümü, küp doğranmış kayısıları, antepfıstıklarını biraz sana margarinimizle 2-3 dakika kavuruyoruz. Demlenen pilavın üzerine kavurduğumuz malzemeleri, tarçını, ince doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip güzelce harmanlıyoruz. Islattığımız kalıbın içine pilavı doldurup servis tabağına ters çeviriyoruz. Üzerini taze dereoyu ve maydanozlarla süsleyip servis ediyoruz.


İzmir Pilavı

Hande Hekimoğlu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.11.2012
Mesajlar: 31
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc82827
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2012
1,793 defa indirildi / yazdırıldı




5 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Adet soğan
2,5 Su Bardağı tavuk suyu
2 Yemek Kaşığı küçük doğranmış ceviz
0,5 Çay Kaşığı tarçın
2 Yemek Kaşığı dolmalık fıstık
2 Yemek Kaşığı kuş üzümü
1,5 Su Bardağı baldo pirinç
3 Adet doğranmış kayısı
0,5 Çay Kaşığı şeker

Pirinci temizleyip tepsiye alın 1 çay kaşığı tuz ilave edip üzerini örtecek kadar su ilave edip soğuyuncaya kadar bekletin pirinci bir kez yıkadıktan sonra iyice süzün soğanı rendeleyin margarini tencereye ekleyin soğanı 3 dk pembeleştirin fıstıkları ilave edip 2 dk daha kavurun kayısıları ekleyin pirinci ilave edip 2 dk daha kavurun son olarak tavuk suyu ,kuş üzümü,ceviz,tarçın ,karabiber ve tuzu ilave edin bir kere karıştırın ve yüksek ateşte hiç karıştırmadan 5 dk pişirin kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar 15 dk pişirin ocaktan alınca kağıt havlu örtüp 40 dk demlenmeye bırakın daha sonra servis yapın.


İzmir Pilavı

ağır osman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.11.2012
Mesajlar: 87
Şehir: Kars
Kısa URL: https://ml.md/lc83907
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2012
1,690 defa indirildi / yazdırıldı




3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet soğan
2 Çorba Kaşığı dolmalık fıstık
1 Çay Kaşığı Ucuyla tarçın
3 Adet kayısı
3 Su Bardağı et suyu
1 Çay Kaşığı Ucuyla şeker
1 Çay Kaşığı tuz
1 Demet dereotu
2 Çorba Kaşığı ceviz
2 Çorba Kaşığı kuş üzümü
2 Su Bardağı pilavlık pirinç

Pirinçler yıkanıp, sıcak tuzlu suda en az bir saat kadar bekletilir. İki üç defa yıkanıp suyu süzülür. Rendelenmiş soğan, sana klasik yağla biraz pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine fıstık katılır, biraz daha kavrulur. Daha sonra et suyu katılır. İçine kayısılarda ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kuş üzümü, ceviz, tarçın, şeker ve tuz; pirinç ile birlikte, kaynayan tencereye ilave edilir. Bir kere karıştırılır. 5 dakika harlı ateşte kaynatıldıktan sonra altı kısılır. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tencerenin üzerine temiz bez veye kağıt peçete gerilir. Kapağı kapatılır. En az yarım saat dinlenmeye alınır.






İzmir Pilavı Tarifleri Sana Yemek Tarifleri



(4 adet İzmir Pilavı 71,646 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort