sakarya escort
Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aydın Yemekleri > İzmir Gevreği (3 adet - 131,967 defa bakıldı)

İzmir Gevreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İzmir Gevreği

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc146435
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2019
994 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram un
55 gram yaş maya
20 gram tuz
20 gram ayçiçeği yağı
40 gram toz şeker
Aldığı kadar su
Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağından biraz az su

Unun yarısını bir kaba koyun.
Geri kalan malzemeleri de ekleyin.
Suyu yavaş yavaş ilave edin.
Hafif cıvık bir hamur olana kadar yoğurun.
Ardından kalan unu ekleyip kulak memesi kıvamından biraz sert olana kadar yoğurun.
Küçük bezelere ayırın. Bezelerin ortası biraz ince kenarları daha kalın olacak şekilde şekil verip 5 dakika mayalandırın.
Ardından hamurun iki kalın tarafını birleştirip, yuvarlak simit şekli verin.
Ayrı bir kapta pekmezle su karışımı yapın.
Diğer yandan da bir tavada susamları kavurup soğutun.
Şekil verdiğimiz gevrekleri önce pekmezli suya koyup daha sonra bir süzgeçle fazla suyunu süzün.
Daha sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun.
180-200 derecelik fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.



Gevrek (İzmir)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc116879
Gönderme Tarihi: 15.May.2016
4,088 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

Simit; Türk yemek kültürünün önemli bir parçası ve Türk toplumunun sosyal simgelerinden birisidir. Geçmişi 16. yüzyıla kadar dayanan İstanbul kaynaklı bir yiyecek olarak düşünülmesine rağmen Evliya Çelebi, 17.yy’da yazdığı seyahatnamesinde Balkan coğrafyasında da simidin varlığından bahsetmekte ve orada simide, gevrek denildiğini anlatmaktadır. Ülkemizde yaygın olarak tüketilen ve "simit" olarak adlandırılan bu bol susamlı halka şeklindeki hamurişine İzmirliler de gevrek derler. İzmir gevreği ile İstanbul simidi birbirine benzese de arasındaki fark pekmezleme denilen işlemin farklı uygulanmasından kaynaklanmaktadır. İstanbul’da pekmezleme işlemi ön pişirme olmadan soğuk olarak yapılır. İzmir gevreği ise, hamura halka şekli verildikten sonra kaynayan pekmez dolu kazanlarda ön pişirme yapılıp sonra susama bulanarak fırına verilir. Ankara simidi ise tamamen farklıdır. İzmir'de yenilmeden gidilmemesi gereken yiyecekler arasında olan gevrek; simitçi fırınlarından ya da özel olarak düzenlenmiş sokak tezgahlarından alınabilir.



İzmir Gevreği

mükerrem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.10.2008
Mesajlar: 37
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc29629
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
5,958 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket yaş maya
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket eritilmiş margarin
Üzeri için:
1 adet yumurta beyazı
Susam

Yoğurma kabına su, maya ve şeker konur. Maya eriyene kadar karıştırılır. Üzerine margarin, tuz ve kulak memesi kıvamını alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir. Sonra hamurdan limon kadar parçalar alınır ve 1 karış boyunda çubuk yapılır. Çubuğun iki ucu birleştirilerek simit şekli verilir, yağlanmış tepsiye konur. Simitler fırına vermeden önce yarım saat tepside bekletilir. Sonra üzerlerine yumurta akı sürülür, susam yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


ML® Çay Gevreği için tıklayın







İzmir Gevreği Tarifleri Aydın Yemekleri



(3 adet İzmir Gevreği 131,967 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort