|
İzmir Bombası |
|
hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc144565
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2019
599 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
5 su bardağı un
1 kavanoz kakaolu fındık kreması
Öncelikle tabanına yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye kaşık yardımıyla kakaolu fındık kremasını top top koyup buzlukta dondurun. Bu esnada hamuru hazırlamaya başlayın.
Tereyağı ile sıvı yağı yoğurma kabında karıştırın.
İçine yoğurt ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kabartma tozunu ve unu eleyerek ilave edip hamur toparlanana kadar yoğurun.
Hamurdan küçük parçalar koparıp merdaneyle incecik açın.
Buzluktan çıkardığınız fındık kreması toplarını açtığınız hamur parçalarının ortasına yerleştirip kapatın.
Hamurun toplandığı kısımda fazlalık varsa koparın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye birleştikleri kısımlar alta gelecek şekilde yerleştirin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Tepsiyi fırına verip 10 dakika pişirin. Fazla pişirirseniz içindeki çikolatanın akışkanlığı kaybolur.
Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.
|
İzmir Bombası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145538
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019
910 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
90 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
İçi için:
400-450 gram kakaolu fındık kreması
Öncelikle un, kabartma tozu ve pudra şekerini derin bir kaseye eleyin.
Ayrı bir kapta tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu iyice çırpıp, unlu karışıma ilave edin ve elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
Bu aşamada çok az un ilave edebilirsiniz.
Hamurun kendine gelmesi için üzerini streç filmle kaplayın ve 15-20 dakika arası buzdolabının alt rafında dinlendirin.
Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın, düz bir zemin de incecik açın ya da elinizde yuvarlayıp avucunuzun içinde de açabilirsiniz.
Açtığınız hamurların ortalarına birer tatlı kaşığı kakaolu kremadan koyun ve bohça gibi kapatın.
Pişirme kağıdı serdiğiniz orta boy fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına pembeleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Ilık servis edin.
|
İzmir Bombası |
|
patavat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc148761
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2020
953 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 paket çikolata kreması
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
2 su bardağı un
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı yoğurt
½ çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Sıvıyağ, yoğurt ve oda sıcaklığındaki tereyağını geniş bir kapta parmak uçlarınızla yoğurmaya başlayın.
Pudra şekerini karışıma ekleyin. Ardında elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyin ve iyice yoğurun.
Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bu aşamada gerekirse un ekleyebilirsiniz.
Hamuru streç filmle örtün ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
Yumuşamış hamuru ceviz büyüklüğündeki parçalara bölün.
Hamur parçalarını küçük bir oklava yardımıyla açın.
Baklava hamuru gibi ince bir hamur elde ettiğinizde içerisine 1 yemek kaşığı çikolata kreması koyun ve hamurun ağzını büzün.
Yağlı kağıt serili tepsiye hamurları alın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar, yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
Pişen İzmir bombalarını ilk sıcağının çıkması için metal tel üzerinde birkaç dakika bekletin. İzmir bombası tarifiniz hazır.
|
İzmir Bombası |
|
metanett
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc149880
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2020
532 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket çikolata veya kakaolu fındık kreması
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket kaşığı vanilya
Bir kapta sıvıyağ, yoğurt ve oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurun
Pudra şekerini ilave edin. Sonrasında elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırma kabına ekleyin ve iyice yoğurun
Ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekiyor
Hamuru streç filmle örtün ve 10-15 dakika dinlendirin
Yumuşamış hamuru ceviz büyüklüğündeki parçalara ayırın
Hamur parçalarını bir oklava yardımıyla açın.
Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde içerisine 1 yemek kaşığı krema koyun ve hamurun ağzını bohça şeklinde kapatın. Şekil yaparken fazla gelen hamuru kesebilirsiniz.
Hamurları ters çevirerek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Not: Hamuru açarken yumuşaklık için un ekleyebilirsiniz. Oklava ile açarken çok az sıvı yağ kullanabilirsiniz. Kremayı biraz dolapta bekletirseniz pişmeden hamurun içinde dağılmaya başlamaz.
|
İzmir Bomba |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151453
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2020
1,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kavanoz kakaolu fındık kreması
250 gr. tereyağı
3,5 kaşık yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
5 su bardağı un
İlk olarak bir kabın içine daha önceden eritmiş olduğumuz tereyağını ve sıvı yağı koyalım. Daha sonra kabartma tozunu ve yoğurdumuzu ilave edelim ve yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Elde etmiş olduğumuz hamuru düz bir zemin üzerinde merdane ile incecik olacak şekilde açalım ve büyük bir kalıp yardımıyla hamuru keselim. Açmış olduğumuz hamur kalıplarının içerisine 1 1,5 tatlı kaşığı kadar kakaolu fındık kreması yada pralin koyalım ve kenarlarını kapatarak avuç içimizde yuvarlayalım. Bu noktada ince açığımız hamurun dağılmaması için dikkatlice davranmamız gerekmektedir. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirelim ve fırını 200 derece olarak ayarlayalım. Fırın istenilen sıcaklığa ulaştığında yaklaşık 8 10 dakika kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
İzmir bombalarınızın ilk sıcaklığında çıkması için metal üzerinde 1-2 dakika bekletin.
|
İzmir Bombası |
|
Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152010
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2020
436 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
5 su bardağı un
1 kavanoz kakaolu fındık kreması
Tepsiye yağlı kağıt serin ve kaşık yardımıyla kakaolu fındık kremasını top top koyup buzlukta dondurun. Diğer yandan hamuru hazırlayın. Tereyağı ile sıvı yağı yoğurma kabında karıştırın. İçine yoğurt ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozunu ve unu eleyerek ilave edip hamur toparlanana kadar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp merdane yardımıyla incecik açın. Buzluktan çıkardığınız fındık kreması toplarını açtığınız hamur parçalarının ortasına yerleştirip kapatın. Hamurun toplandığı kısımda fazlalık varsa koparın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye birleştikleri kısımlar alta gelecek şekilde yerleştirin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Hazırladığınız İzmir bombasını 10 dakika fırında pişirin. Uzun süre pişmemesine özen gösterin aksi taktirde akışkanlığı kaybolacaktır. Sıcak ya da soğuk servis edin.
|
İzmir Bombası |
|
selena
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
|
Kısa URL: https://ml.md/lc153788
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2020
669 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
Bir çimdik tuz
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Kakaolu fındık kreması
Tatlımızın hamuru için derin bir kabın içerisine suyu, sıvı yağı, şekeri, vanilyayı alalım. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırıp yoğuralım.
Kıvam alan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Hamurumuza şekil verme aşamasına geçmeden önce fırınımızı en yüksek derecede alt-üst ayarında çalıştıralım.
Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim. Daha sonra hamur kesme aparatı ya da bıçak yardımı ile hamurumuzu 18 parçaya ayıralım ve küçük küçük bezeler haline getirelim.
Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, elimiz ile bastırarak hafifçe genişletelim. Daha sonra oklava yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım. Hamur yağlı olduğu için açma işlemini zorlanmadan, kolayca yapabilirsiniz.
Açtığımız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından kaşık ile koyalım ve bohça şeklinde kapatalım.
Hamuru açıklık kalmayacak şekilde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise makas yardımı ile keselim.
Fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim. Hamurun tepsiye yapışmaması ve tepsinin kirlenmemesi için tercih ediyorum.
Hazırladığımız İzmir bombamızı topladığımız kısım alta gelecek şekilde pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar sırası ile aynı işlemi uygulayalım.
Tatlımızı fırına sürelim ve fırınımızın ayarını 200°c ye düşürelim, fanlı olarak pişirelim. Pişirme işlemini fırının başından ayrılmadan, dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. Tatlımız 5-6 dakika içerisinde pişecektir.
İlk sıcağı çıkan İzmir bombalarını servis tabağına alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Not: Dışının gevrek olması için hamuru oldukça ince açın. Kakaolu fındık kremasını kullanmadan önce buzdolabında bekletin.
|
İzmir Bombası |
|
eberli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc154938
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2020
379 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr oda ısısında tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağI
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tuzu
2,5 su bardağı un
Kakaolu fındık kreması
İçi için:
Kakaolu fındık kreması
Öncelikle yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye birer kaşık kakaolu fındık kreması koyup derin dondurucuya koyuyoruz. Hamurunu yapmak için; tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu iyice çırpıyoruz, pudra şekeri, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Üzerini streç filmle kaplayıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz, hepsini düz bir zeminde incecik açıyoruz. Ortalarına dondurucudan çıkardığımız kakaolu kremadan koyup bohça gibi kapatıyoruz. Üste gelen fazla hamuru kesip yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
|
İzmir Bombası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161533
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2021
282 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı un
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 kavanoz kakaolu fındık kreması
Su, sıvı yağ, nişasta ve şekeri karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin.
Ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor. 20 dakika dinlendirin.
Hamuru bezelere ayırıp merdane ile açın.
İşlerine birer kaşık kakaolu fındık kreması sürül yuvarlayıp kapatın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında yaklaşık 8 dakika pişirin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 01.07.2022
|
İzmir Bomba Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169080
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2022
252 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Dolgu:
300 g kakaolu fındık kreması
Hamur:
1,5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
Açmak için:
Yaklaşık 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tabağın üzerine pişirme kağıdı serin. Kakaolu fındık kremasından iki tatlı kaşığı yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve 16 adet olacak şekilde tabağa sıralayın. Dondurucuda bekletin.
Unu derin bir kaba alın, üzerine tuz, toz şeker, şekerli vanilin, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve 20 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 225 °C
Turbo pişirme: 225 °C
Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. 16 parçaya bölün. Kakaolu fındık kremalarını dondurucudan çıkarın. Tezgaha az miktarda sıvı yağ sürün, bir parça hamuru alın ve merdane yardımı ile yaklaşık 10 cm çapında ince açın, ortasına bir adet fındık kreması koyun ve bohça şeklinde kapatın. Üstte kalan fazla hamuru makas veya bıçak ile kesin. Ters çevirerek fırın tepsisine koyun. Fındık kremaları erimeden hızlıca kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 7 dakika
Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
|
İzmir Bombası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173136
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2023
191 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
7 çorba kaşığı Efsane un (165 gr)
1 tatlı kaşığı Şafak toz şeker
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
Yarım bardak su
8 çorba kaşığı Peripella kakaolu fındık kreması
Geniş bir kâsede 7 çorba kaşığı una 1 tatlı kaşığı toz şeker, yarım su bardağı su ve 2 çorba kaşığı Ayçiçek yağı ekleyip kâsede yoğurmaya başlayın.
Tüm malzemeler birleşince hamuru tezgâha alıp iyice pürüzsüz hale gelene kadar 5-6 dakika yoğurun.
Ardından hamuru rulo şekline getirip 8 eşit bezeye ayırın. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 15 dakika bekletin.
Tezgâhı ve elinizi bir parça yağ ile yağlayın ve elinizle 5-6 parmak çapında avucunuzdan biraz daha geniş olacak şekilde açın.
İçine 1 çorba kaşığı kadar kakaolu fındık kreması koyup bohça kapatır gibi her tarafından kapatın ve ortada birleştirip ucunu sıkıp kapatın.
Pişirme kağıdı serili tepsiye dizip 200 derecede alt üst ve fansız çalışan fırında ortanın bir altındaki rafına yerleştirip 8-10 dakika pişirin.
5 dakikadan sonra mutlaka takip edin ki arka taraftakiler fazla renk alıp kabarmasınlar.
Fırından çıktıktan sonra da 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
İzmir Bombası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176623
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2024
190 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Oda sıcaklığında yarım bardak su
Çikolatalı fındık kreması
1,5 su bardağı un
Kabartma Tozu
Yoğurt
Tuz
İlk olarak çikolatalı fındık kremalarını top haline getirerek fırın tepsisine dizin.
Ardından soğumaları için buzdolabına kaldırın. Hamuru için, tüm malzemeyi karıştırma kabına alın ve yoğurun.
Daha sonra hamuru yağlanmış tezgaha alın ve iyice yoğurun.
Bu kısımda hamurun elinize yapışması halinde un ilavesi yapabilirsiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle çok ince olacak şekilde yuvarlak açın.
Hamurun tam ortasına 1 tatlı kaşığı çikolatalı fındık kreması yerleştirin ve bohça şeklinde kapatın.
Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve kızgın yağda kızartın.
Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın ve servis yapın.
|
İzmir Bombası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176862
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2024
167 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı oda sıcaklığında su
Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
Bir tutam tuz
1,5 su bardağından biraz fazla un
Kahvaltılık sürülebilir çikolata
Karıştırma kabına su, sıvı yağ, şeker ve tuzu alarak karıştıralım.
Ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini kapatarak 15-20 dk dinlendirelim. Bu sürenin sonunda hamuru bölerek bezeler oluşturalım. Ben 20 adet kadar küçük beze oluşturdum.
Oluşturduğumuz bezeleri oklava ya da merdaneyle çay tabağı boyutu kadar çok da ince olmayacak şekilde açalım.
İçerisine 1 yemek kaşığı kadar kahvaltılık sürülebilir çikolata ekleyelim. Ben çok dağılmaması ve çikolatanın biraz sertleşmesi için buzdolabında birkaç saat bekletmiştim.
Son olarak hamuru kenarlarından toparlayarak yukarda birleştirelim, yuvarlak bir form verelim ve fazla kalan hamuru makasla keselim. Fazla kalan hamurları son aşamada birleştirerek beze yapın ve onlara da aynı şekli verin.
Hazırladığımız izmir bombalarını fırın kabına sıraladıktan sonra önceden ısıttığımız 220 derecelik fırında 10 dk kadar pişirelim.
Üzerinde küçük kabarcıklar oluşmaya başlayacaktır. Çok fazla rengi kahverengiye dönmeden fırından alabilirsiniz.
|
İzmir Bombası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178619
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2024
72 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un (kontrollü eklenmeli)
Dolgusu için:
200 gram sütlü veya bitter çikolata (tercihe göre)
Bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve pudra şekerini iyice karıştırın.
Üzerine vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.
Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun çok sert olmamasına dikkat edin.
Hazırladığınız hamuru streç filme sararak buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
Çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayın ya da rendeleyin. Alternatif olarak, küçük çikolata topları da kullanabilirsiniz.
Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Her bir parçayı elinizle yuvarlayıp açarak ortasına çikolata koyun ve hamuru kapatıp yuvarlayın.
Hamurun kenarlarının iyice kapandığından emin olun.
Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. (Dikkat: Kurabiyeler fazla pişirilmemeli, yoksa içindeki çikolata akmayabilir.)
Fırından çıkan kurabiyeleri biraz soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
|
İzmir Bombası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179206
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2024
133 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
300 gram çikolata kreması
Bir kaba ılık su, sıvı yağ, şeker, un ve vanilyayı alıp hamur kıvamı elde edene kadar karıştırın.
Hamur toparlanmaya başladığında elinizle yoğurmaya başlayın.
Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamuru üzerini kapatıp yaklaşık 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenmiş olan hamuru hafifçe unladığınız bir tezgahın üzerine alın ve 15 eşit parçaya bölün.
Böldüğünüz hamurları yuvarlayarak beze haline getirin ve tek tek merdane yardımı ile açın.
İncecik açtığınız hamurun içerisinde 1 yemek kaşığı kadar kakaolu fındık kreması koyun ve kenarlarından katlayarak büzüştürün.
Hazırlamış olduğunuz tatlıları 220 derece fanlı fırına koyup yaklaşık 9-10 dakika pişirin.
|
|